Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

To ΠΑΜΕ στο Διεθνές Συνέδριο της ΠΣΟ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας με θέμα «Τα εμπάργκο, οι ναυτικοί αποκλεισμοί και οι κυρώσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους» που πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Ιούνη στις Βρυξέλλες.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνδικαλιστές από πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, όπως οι Κούβα, Βενεζουέλα, Συρία, Κύπρος, Ανατολική Ουκρανία, Λετονία, Σουδάν, Σερβία και άλλες χώρες, μεταφέροντας την πείρα, τα βιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων και των Συνδικάτων τους, στην καθημερινή τους πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν τη διαχρονική στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στήριξη που συνεχίζεται και με τη νέα κυβέρνηση. Επίσης ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό.


Το Συνέδριο κατέληξε σε κοινό ψήφισμα που απαιτεί τον τερματισμό των εμπάργκο και των κυρώσεων, τις επιπτώσεις των οποίων πληρώνουν οι λαοί και στηρίζει το δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει ο ίδιος το μέλλον του. Το ψήφισμα κατατέθηκε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

902

3 σχόλια:

  1. "Επίσης ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η έκφραση αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό."

    Απόλυτη προτεραιότητα και άμεση ανάγκη.

    Decadent


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά, τα σύνθηματα πρέπει όμως να'ναι συγκεκριμένα και να κατονομαζουν και τους δικούς "μας" δλδ αμερικανο-ευρωενωσικο-νατοικο ιμπεριαλισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή