Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015

Μπανάνα στο χιόνι ΙΙ: Μποράτ, ο κυβερνήτης της Οδησσού

Χιούμορ με τον Γερουσιαστή Μακέιν
Επιδεικνύοντας την μοναδική ικανότητά του να μελετάει τεράστια βιβλία ανάποδα
Περίπατος στους δρόμους της Οδησσού με κομπάρσους που απορρίφθηκαν απ' το Scarface
Η δύναμη της φολκλόρ αυθεντικότητας
Από την αποτυχημένη καριέρα ως έμπορος αυτοκινήτων στο Ταλαχάσι
Guns n' Georgian-American Roses
La Dolce Vita
Πώς κερδήθηκε ο πόλεμος
Humoriste solitaire

4 σχόλια:

 1. Έχουμε κάποια καλή εξήγηση όσον αφορά το γιατί κάποιος να δώσει το πόστο του κυβερνήτη μιας νευραλγικής επαρχίας, ίσως της επόμενης εστίας πολεμικής ανάφλεξης, σε έναν άχρηστο όπως ο Σαακασβίλι; Μπορώ να σκεφτώ 3 πιθανές απαντήσεις, καμία εκ των οποίων δε μου είναι αρκετά πειστική από μόνη της ή σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες:
  α) Κάποιος από τις ΗΠΑ σήκωσε το τηλεφωνο, και είπε στον Ουκρανό στην άλλη πλευρά της γραμμής "κοίταξε, έχουμε αυτόν, πολύ καλό παιδί, αντιρώσος, αμερικανοκοσσάκος σαν εσας, να του βρούμε μια δουλειά, γιατί είναι άνεργος δυο χρόνια και τραβάει λούκι". Πιθανό να συνέβη.
  β) Προβοκάτσια και άνοιγμα μετώπου στην Οδησσό ή/και την Υπερδνειστερία. Αυτό μπορώ να το πιστέψω μόνο αν παράλληλα πειστώ ότι έχει ληφθεί απόφαση για τη διάλυση του μορφώματος της Ουκρανίας, μέσω του συρσίματός της σε άδικους πολέμους (που θα χάσει) και της φασιστικοποίησής της, που θα φέρουν λαικό ξεσηκωμό στις ρωσόφωνες περιοχές και έτσι, οριστική διχοτόμηση. Αυτό βγάζει νόημα, σε λογική συνωμοσιολογίας, και καθιστά τον Σαακασβίλι χρήσιμο` τα δείγματα γραφής του στη Γεωργία δείχνουν ότι είναι ιδανικά άχρηστος ώστε να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.
  3) Απλή ηλιθιότητα των Ουκρανών, που σκέφτηκαν ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να προκαλέσουν τη Ρωσία. Όχι αρκετά πειστικό, σίγουρα όχι από μόνο του.

  Alexey

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι πλήρως εναρμονισμένος με τη γραμμή που πάει να περάσει η τωρινή κυβέρνηση, θα κάνει ό,τι του πούνε χωρίς αντίρρηση, αν στραβώσει το πράγμα θα την κάνει κιόλας. Γιατί όχι; Γιατί, οι άλλοι που βάλανε μήπως είναι καλύτεροι;

   Διαγραφή