Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Στη ζώνη του μυστηρίου ΙΙΙ: Εμάς γιατί μας αγαπάει τόσο ο Uncle Sam και κάνει τέτοιες εξαιρέσεις;

"Εκπληξη προκάλεσε μία αναφορά της κ. Βικτόριας Νούλαντ υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη στενή σχέση συνεργασίας της Ελλάδας και της Ρωσίας."
Μ. Ιγνατίου

(Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο: Μόνο η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει στενές σχέσεις με τη Ρωσία, γιατί, ρε παιδί μου, τη γουστάρουμε πολύ την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνουμε την παγκόσμια εξαίρεση. Παντού αλλού απαγορεύεται).

Στις ΗΠΑ, τα καθεστωτικά ΜΜΕ είναι γενικά εχθρικά απέναντι στην "αριστερά" και τους "ριζοσπάστες" απ' τον 19ο αιώνα [...] Απ' τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτό το πλαίσιο κράτησε την αριστερά στο περιθώριο, μαζί με τους τρελούς και τους τρομοκράτες. Όσες κυβερνήσεις δεν ήταν επιθυμητές, όσο δημοκρατικά κι αν εκλέγονταν, μπορούσαν να ανατραπούν με ασφάλεια, αρκούσε να δειχτεί ότι ήταν "κομμουνιστικές", "αριστερές", ή ακόμα και μόνο "αριστερίζουσες."


Έτσι, οι πράκτορες των ΗΠΑ και της Βρετανίας συνωμότησαν για την ανατροπή του εκλεγέντα Ιρανού Πρωθυπουργού Μοσαντέχ το 1952 [...] ο εκλεγείς πρόεδρος της Γουατεμάλα Γιακόμπο Αρμπένζ ανατράπηκε με την παρέμβαση της CIA το 1954  [...] ενώ οι Αμερικανοί δεν είχαν άμεση εμπλοκή με τη χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα το 1967, γνώριζαν τι συνέβαινε και την υποστήριξαν [...] και φυσικά οι ΗΠΑ ήταν πίσω απ' το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον εκλεγέντα πρόεδρο της Χιλής Αλιέντε το 1972. [...] Όπως το Ιράν, η Γουατεμάλα και η Ελλάδα, η Χιλή αφέθηκε σε χρόνια κρατικής τρομοκρατίας. [...] Αυτές οι ανατροπές είχαν αποτρεπτικό στόχο, να φοβίσουν όποιον θεωρούσε ότι η χώρα του θα είναι ευτυχέστερη με αριστερή πολιτική. Με τη Χιλή, τα πράγματα ξεκαθάρισαν: κανένας σοβαρός αριστερός δεν επιτρεπόταν να πάρει δημοκρατικά την εξουσία σε μια περιοχή που οι ΗΠΑ θεωρούσαν ότι έχουν στρατηγικά συμφέροντα. 45 χρόνια μετά, αυτό το δόγμα ανατράπηκε στην Ελλάδα, την Κυριακή [των εκλογών].
Is Canada Ripe for a Syriza Movement?

(Μάλιστα. Για χάρη της Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι ΗΠΑ πέταξαν στα σκουπίδια την μόνιμη πολιτική που έχουν παγκόσμια από το 19ο αιώνα. Γιατί ρε φίλε, Αλέξη μια φορά βρίσκεις, κι ας χτυπάει ο ΣΥΡΙΖΑ βαθύτατα τον σχεδιασμό των ΗΠΑ για τη Ρωσία, με τις φιλίες που έχουν με τη χώρα οι "Ρωσόφιλοί" του και τις συμφωνίες που κάνουν με σκοπό να την αβαντάρουν στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Τι, όχι;)
***
Ακολουθεί άσχετη με την ανάρτηση φωτογραφία:


1 σχόλιο:

  1. Δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι κάνει. Κοιτάχτε

    http://www.kathimerini.gr/814575/article/epikairothta/politikh/synnefa-stis-sxeseis-me-alvania-meta-th-diakoinwsh-tiranwn

    Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή