Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Η διοίκηση αρνήθηκε να συζητηθεί το απαράδεκτο πόρισμα για το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρνήθηκε να συζητήσει το απαράδεκτο και προκλητικό πόρισμα της επιτροπής, που όρισε η διοίκηση των ΕΛΠΕ για να διερευνήσει τα αίτια του «εγκλήματος» στις 8-5-2015 που στοίχισε το βαρύ τραυματισμό έξι εργαζομένων εκ των οποίων οι τρεις κατέληξαν, συνεχίζοντας την προσπάθεια να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και της διοίκησης των ΕΛΠΕ.

Αυτό αναδείχτηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Πέμπτη 28 Μάη 2015, όταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότειναν την καταδίκη του πορίσματος και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφάσισε να μη συζητηθεί. Συνεχίζει μ’ αυτό τον τρόπο να εκθέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, των άλλων γειτονικών επιχειρήσεων, αλλά και τους κατοίκους όλης της περιοχής του Θριασίου, δεδομένου ότι τα αίτια, που το προκάλεσαν, μένουν σύμφωνα με το πόρισμα στο απυρόβλητο και ο κίνδυνος για νέο «ατύχημα» είναι παρών.


Σ’ αυτό το απαράδεκτο πόρισμα προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη στα ίδια τα θύματα και να «νομιμοποιήσουν» τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς, τη 12ωρη και πλέον εργασία, δηλαδή, μέχρι εξόντωσης των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντάς τη νόμιμη και «πάγια πρακτική των διυλιστηρίων», ταυτόχρονα όμως αποκρύπτουν την ευθύνη τους από την υποχρέωση που έχουν πριν τις εργασίες τα δίκτυα να είναι καθαρά από υπολείμματα και αέρια. Θυσιάζουν μ’ αυτό τον τρόπο στο βωμό του κέρδους την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, αλλά και των κατοίκων όλης της περιοχής.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους στην πάλη για την υπεράσπιση της ακεραιότητας της ζωής και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου