Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Έλληνες, επέσατε θύματα (της νεοαποικιοκρατίας...)

Π. Λαφαζάνης στον Economist: Η Ευρώπη θα είναι ανάπηρη χωρίς την Ελλάδα

Σύμφωνα με τον υπουργό, τίποτα ίσως δεν επιβεβαιώνει περισσότερο αυτήν την αλήθεια από μια ματιά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος καταδεικνύει την αναντικατάστατη σημασία της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη

«Δεν είναι η καταραμένη αριστερή Ελλάδα το πρόβλημα για την Ευρώπη αλλά οι ακραία μονομερείς επιλογές της Ευρώπης το πρόβλημα για την Ελλάδα», υποστήριξε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα, γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη. «Θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τίποτα ίσως δεν επιβεβαιώνει περισσότερο αυτήν την αλήθεια από μια ματιά στον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος καταδεικνύει την αναντικατάστατη σημασία της Ελλάδας για όλη την Ευρώπη.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. αντί να προωθούν επιμελώς κηδεμονίες σε βάρος της χώρας μας, όφειλαν να θέσουν τέτοιες προτεραιότητες ειρήνης, ασφάλειας, συνεργασίας και ευημερίας στην ατζέντα τους για την περιοχή μας και τη Μεσόγειο, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας: «Από τη δυνατότητά τους να το πράξουν, αντί να επιδίδονται σε ασκήσεις νεοαποικιοκρατίας, θα κριθεί το μέλλον της Μεσογείου και της Ευρώπης».

Left.gr

Στρατιωτικές επεμβάσεις ανακοινώνει η ΕΕ με πρόσχημα τους μετανάστες

Το πράσινο φως για στρατιωτικές επεμβάσεις σε Β. Αφρική και Μ. Ανατολή άναψε επί της ουσίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρόσχημα το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα και την «αντιμετώπιση των δουλεμπόρων». Στη «Δέσμη Μέτρων» που ανακοίνωσε την Τετάρτη, περιλαμβάνεται στρατιωτική επιχείρηση κατά των δικτύων διακινητών στη Βόρεια Αφρική, μαζί με μηχανισμό κατανομής προσφύγων μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε προσωρινή, αρχικά, βάση.

Στην ανακοίνωσή της η Κομισιόν αναφέρεται σε «έναρξη στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας μιας επιχείρησης στη Μεσόγειο για την εξάρθρωση των δικτύων λαθρομετανάστευσης και την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση κατά των δικτύων διακινητών ενδέχεται να εμπλέξει και χερσαίες δυνάμεις.

Η «δέσμη Μέτρων» της Κομισιόν έρχεται να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Απρίλη. Ενδεικτικό είναι ότι ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον έχει προσφέρει τη ναυαρχίδα του βασιλικού στόλου για τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Ανάμεσα στα μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, είναι και η ενίσχυση των κοινών επιχειρήσεων ανθρωποκυνηγητού στη Μεσόγειο, δηλαδή των «Τρίτωνα» και «Ποσειδώνα», με ταυτόχρονη επέκταση του επιχειρησιακού τους χώρου. Οι πόροι γι' αυτές τις δράσεις τριπλασιάζονται, ενώ οι κατασταλτικοί μηχανισμοί FRONTEX, EASO, EUROPOL και EUROJUST θα συνεδριάζουν τακτικά και θα συνεργάζονται στενά για να συγκεντρώνουν πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους λειτουργίας των δουλεμπόρων. Όσον αφορά τη διαχείριση και την ασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, αυτό στο άμεσο μέλλον θα γίνει κυρίως «με την ενίσχυση του ρόλου και των ικανοτήτων της Frontex, την ενίσχυση της ικανότητας τρίτων χωρών για διαχείριση των συνόρων τους και την περαιτέρω συνένωση, εφόσον χρειάζεται, ορισμένων λειτουργιών της ακτοφυλακής σε επίπεδο ΕΕ».

Όσον αφορά την πρόθεση για κατανομή των προσφύγων στους «28», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε στο άμεσο μέλλον σε κατάρτιση μόνιμου πλαισίου για κατανομή 20.000 προσφύγων σε όλη την ΕΕ. Η Κομισιόν αναφέρει πως μέχρι το τέλος του Μάη θα έχει προτείνει έναν «προσωρινό μηχανισμό κατανομής στην ΕΕ προσώπων που βρίσκονται ξεκάθαρα σε ανάγκη διεθνούς προστασίας». Η πρόταση για μόνιμο μηχανισμό σε «καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μαζικών εισροών μεταναστών» θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Εντός του μήνα, επίσης, η Κομισιόν προαναγγέλλει πρόταση για πλαίσιο επανεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την ΕΕ για 20.000 θέσεις. Προωθείται, στην ουσία, ένας μηχανισμός μετεγκατάστασης έκτακτης ανάγκης, που κατά βάση αφορά μάντρωμα μεταναστών σε κέντρα κράτησης.

Στο ίδιο πλαίσιο υλοποιείται η λεγόμενη μείωση των κινήτρων για παράτυπη μετανάστευση, κυρίως με την απόσπαση Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι για θέματα μετανάστευσης στις αντιπροσωπείες της ΕΕ σε σημαντικές τρίτες χώρες, αλλά και με την τροποποίηση της νομικής βάσης της Frontex ώστε να ενισχυθεί ο ρόλος της σε θέματα επαναπατρισμού. Δηλαδή θα αρχίσει δράση για καθιέρωση ενός νέου προγράμματος «ταχείας επιστροφής» των «παράνομων μεταναστών», που θα συντονίζεται από τη Frontex και τα κράτη - μέλη της πρώτης γραμμής.

3 σχόλια:

 1. "Βόμβα Καμμένου για νατοϊκή βάση στο Αιγαίο

  Πρόταση για τη δημιουργία νέας νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως διευκρίνισε, υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας"

  http://www.thepressproject.gr/article/77053/Bomba-Kammenou-gia-natoki-basi-sto-Aigaio  tkar

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. ΑΠΛΑ κ. ΛΑΚΩΝΙΚΑ:

  Η Εξωτερική Πολιτική της Χώρας δεν γίνεται στο "διαπροσωπικό", ούτε έχει σχέση με "διαπροσωπικές" ανθρώπινες σχέσεις ! Δέν είμασται ούτε είμασταν ποτέ όλοι το ίδιο ! Αυτά δεν είναι σοβαρά ! Αυτά είναι καραγκιοζλίκια !

  ... τα καραγκιοζλίκια των ΥΠ.ΕΞ. της Χώρας μας συνεχίζουν ... αλλά Αμερικάνικα !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οποιος νομιζει οτι οι "κουφες" δηλωσεις ελληνων αξιωματουχων που ακουμε κατα καιρους ειναι αυθορμητο αποτελεσμα των καμμενων εγκεφαλων τους ."πλανωνται πλανην οικτραν" !
  Ευτυχως υπαρχουν "φυλακες" που εχουν ...γνωση

  ΑπάντησηΔιαγραφή