Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Αλεξέι Μαρκόφ


8 σχόλια:

 1. Βλέποντας τα video δεν μπορούσα να μην σκεφτώ ότι και ο αδικοχαμένος Mozgovoi είναι πολύ πιθανό να μην δολοφονήθηκε από τους ναζί του Κιέβου αλλά από άλλους Νοβορώσους που δεν συμμερίζονταν το όραμα του! Ο θάνατος του θα τους ήταν πολύ βολικος.

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συγκλονιστικές οι πληροφορίες για την κατάσταση μέσα στην οποία πολεμάνε οι κομμουνιστές της Νοβορωσία, και συγκινητικός ο λόγος του πολιτικού επίτροπου του τάγματος.

  Αν δεν σου ήταν κόπος να έκανες και μια μετάφραση για τους μη-αγγλομαθείς (εμένα θα μου πάρει ΠΟΛΥ χρόνο).

  Διαλύουν πολλούς μύθους τα 3 βίντεο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ένα απ' αυτά υπάρχει με ελληνικούς υπότιτλους ήδη
   https://www.youtube.com/watch?v=chtgNA7gAVI

   Διαγραφή
 3. Φοβερά τα βίντεο! Επιτέλους ρίχνεται λίγο φως και σε αυτή την πολύ σημαντική πλευρά του πολέμου.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καντε αν μπορειτε κατι κ για μας που δεν το κατεχουμε το αγγλικο, ευχαριστω
  α

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δείτε και το άρθρο στον σημερινό Ριζοσπάστη για Αν. Ουκρανία και Μοζγκοβοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως τον Αλεξέι Μοζγκοβόι τον σκότωσαν υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος»

  «Τα ΚΚ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην εργατική τάξη και στον αγωνιζόμενο λαό του Ντονμπάς, καθώς και στους εργαζόμενους της Ουκρανίας που παλεύουν ενάντια στην αντιδραστική κυβέρνηση. Τόνισαν πως οι εξελίξεις, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση, θα καθοριστούν από την πορεία της ταξικής πάλης, κι εδώ δεν χωρούν κοινοβουλευτικίστικες αυταπάτες και πασιφιστικά ευχολόγια. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στην αστική εξουσία.

  Τα ΚΚ κάλεσαν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τη δική τους αυτοτελή πάλη, με κριτήριο τα συμφέροντά τους, για το σοσιαλισμό και όχι με κριτήριο ποιον ιμπεριαλιστή επιλέγει εκείνη ή η άλλη μερίδα της πλουτοκρατίας.

  Ο σοσιαλισμός παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ. Αυτή είναι η προοπτική ενάντια σε κάθε καπιταλιστική διακρατική ένωση, για να ανοίξει ο δρόμος για μια οικονομία και κοινωνία που δε θα λειτουργεί με βάση το κέρδος αλλά με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων»

  Ναθινγκελς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δύο μήνες πριν ο ίδιος ο Alexei Mozgovoi's είχε πει για αυτά που έγιναν στις 23 Μάη:
  Alexei Mozgovoi's appeal about assassination attempt on him
  https://www.youtube.com/watch?v=Hv6UvdZXjB0

  ΑπάντησηΔιαγραφή