Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Κι όμως, με αυτούς πίεζε ο λαός να συνεργαστεί το ΚΚΕ...

Την ανάγκη στήριξης της ενωμένης Ευρώπης και της Ελλάδας που ταλανίζεται εντός της ευρωπαϊκής κρίσης σημειώνει στο μήνυμά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, για την «Ημέρα της Ευρώπης», που γιορτάζεται στις 9 Μαΐου, ημέρα που υπογράφηκε η ιστορική Διακήρυξη του Robert Schuman, η οποία έθεσε τον θεμέλιο λίθο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

«Με τα σημάδια από τον όλεθρο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ακόμα νωπά στην Γηραιά Ήπειρο, το όραμα των σκαπανέων της ευρωπαϊκής ιδέας έφερε στο τραπέζι της συνεννόησης και της συνεργασίας χώρες που τις χώριζαν μακραίωνες διαμάχες. Παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες, η συνεργασία των κρατών μελών ενισχύθηκε σταδιακά σε θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, παράλληλα με τις διαδοχικές διευρύνσεις που άνοιξαν την αγκαλιά της Ένωσης στο μεγαλύτερο πλέον μέρος του πληθυσμού της ηπείρου» αναφέρει στο μήνυμά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και συμπληρώνει:


«Η τωρινή συγκυρία επιβάλλει να αναλογιστούμε τη θέση και το ρόλο της Ευρώπης και της Ελλάδας σε αυτήν σ’ έναν κόσμο που ταλανίζεται από την οικονομική αστάθεια αλλά και μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Ελλάδα βίωσε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο την κρίση στην Ευρωζώνη, η οποία έπληξε το βιοτικό επίπεδο εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, πορεύεται με ευθύνη και αξιοπρέπεια στη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης που θα εξασφαλίσει την έξοδο από την οικονομική κρίση και ένα καλύτερο μέλλον στους πολίτες της».

«Η Ελλάδα αναπτύσσει πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική, με απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, συμβάλλοντας ουσιαστικά τόσο στην αντιμετώπιση των οξύτατων κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κόσμος όσο και στην ενίσχυση της περιφερειακής σταθερότητας» συμπληρώνει ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι παράλληλα, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θεμέλιο του οποίου είναι ο διάλογος, η διαβούλευση και ο έντιμος συμβιβασμός, καθώς και στις κοινές ευρωπαϊκές αξίες της θεσμικής ισοτιμίας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στο διάλογο για τη βελτίωση και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εγγύηση για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες, σε μία Ευρώπη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας και ανθρωπιάς» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Κοτζιάς.


18 σχόλια:

 1. Άντε να δούμε πότε θα αναλάβεις τις ευθύνες σου, ελληνικέ λαέ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν κατάλαβα βρε Αντώνη μου για ποιόν λαό μιλάς ????. Εχει ακόμη τον ραγιαδισμό μέσα του. Αυτός ο λαός δεν βλέπει το αυτονόητο. Το 80% να μείνουμε στο ευρώ θέλουν οι ξυπόλητοι.

   Διαγραφή
  2. Σύντροφε, η άποψή μου, και την έχω εκφράσει, είναι ότι δεν πρόκειται καθόλου περί υπολειμμάτων ραγιαδισμού, που είναι στο τέλος της υπόθεσης αποικιακό σύμπλεγμα, αλλά περί συμπτωμάτων της όλο και στενότερης σύσφιξης με τον ιμπεριαλισμό, για τον οποίο ο Λένιν εξηγεί ότι σαπίζει τα λαϊκά στρώματα, σπέρνει παντού τον οπορτουνισμό, αδυνατίζει παντού την ταξική συνείδηση.

   Διαγραφή
  3. Και αυτήν ακριβώς τη σύσφιξη των σχέσεων ελληνικής Α.Τ και ευρωπαϊκών κάτω απ' την ομπρέλα συμμετοχής σε ένα συγκεκριμένου χαρακτήρα ιμπεριαλιστικό μόρφωμα όπως η ΕΕ εκφράζει το ευγενές κατούρημα του κυρίου Κοντζιά πάνω στα πτώματα εκατομμυρίων στον Β' Παγκόσμιο Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο.

   Διαγραφή
 2. http://www.mfa.gr/en/current-affairs/news-announcements/foreign-minister-kotzias-message-on-may-europe-day.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σχετικό νομίζω με την ανάρτηση, οπότε το αφήνω και εδώ, περισσότερο για λόγους ιστορικής καταγραφής:

  Στον εορτασμό της αντιφασιστικής νίκης, ΔΕΝ παρεβρέθηκαν (από ελληνικής πλευράς) σήμερα στην Μόσχα:
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/05/blog-post_9.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Εποχή" ("Για την κομμουνιστική ανανέωση, για το σοσιαλισμό")
   9 Μάη: Μέρα κάνναβης
   http://enosy.blogspot.gr/2015/05/9.html

   Διαγραφή
  2. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συμμετέχει σε εορτασμούς για τη μέρα της Μερέντας. Μερέντα: μετά τον μπάφο, δεν μπορείς να αντισταθείς.

   Διαγραφή
  3. Ρόζα: 60 χρόνια από την ένταξη της Δ. Γερμανίας στο ΝΑΤΟ (1955)
   ΔΕΑ: 95 χρόνια απ' την νικηφόρο είσοδο της Πολωνίας στο Κίεβο στον Πολωνο-Σοβιετικό πόλεμο (1920)
   Κόκκινο: Η επέτειος της έναρξης του σώου του Μπάφαλο Μπιλ στο Λονδίνο (1887)
   ΚΟΕ: Νίκη του Δανέζικου ναυτικού στον πόλεμο του 1864.

   Διαγραφή
 4. Ενεργοί Πολίτες: Η μέρα της φτέρης
  ΚΕΔΑ: Επέτειος της απόπειρας κλοπής των κοσμημάτων του Στέμματος στην Αγγλία
  Οικοσοσιαλιστές: Η μέρα της φυτικής λινάτσας
  Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα: Σαν σήμερα, συμπληρώνονται 19 χρόνια από τη μέρα που ο Χένρι Σμιθ πρωτοέφαγε κίτρινη M&M, στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα: 28 χρόνια από τη μέρα που έκλεισε το ζαχαροπαστείο "Ο Λουκάς" στην Ανδραβίδα
   Ενωτικό Μέτωπο: Ημέρα της αντιμηκυτικής προστασίας της μασχάλης.

   Διαγραφή
  2. Κομμουνιστική Τάση: 83 χρόνια από τότε που ο Λέων Τρότσκι είχε φαγούρα.
   Αριστερή Πλατφόρμα: 17 χρόνια απ' την εμφάνιση της πρώτης άσπρης τρίχας στο γένι του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

   Διαγραφή
 5. Μέσα σ όλες τις χυδαιολογίες οι "αριστεροί της αριστεράς του μπάφου" προωθούν και τα ξερατά της ΕφΣυν: http://www.efsyn.gr/arthro/giati-kke-einai-meros-toy-vatheos-systimatos, τον σύνδεσμο τον προωθεί η "ΕΟΣ".... που γιορτάζει την μέρα του μπάφου, επίσης και το τβχσ... κι άλλο διάφοροι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για να γίνει κατανοητό τι παίζει με την επίθεση για τα κοινωνικά ιατρεία:

   1. «Φούντωσαν» με την κρίση, θα μείνουν και στην «ανάκαμψη», http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7945656

   2. Χρηματοδοτεί «κοινωνικά ιατρεία», αλλά όχι τα δημόσια Κέντρα Υγείας
   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6936968

   3. Τοπική Διοίκηση, «δομές αλληλεγγύης» και «κοινωνική οικονομία»..

   Διαγραφή
  2. http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7901061

   Για Κούλογλου, Βίος και Πολιτεία Ι-ΙΙΙ, εδώ.

   Για άλλες βρωμίτσες των νεοΚουτσόγιωργων:

   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8431385

   Διαγραφή
 6. "Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα: Σαν σήμερα, συμπληρώνονται 19 χρόνια από τη μέρα που ο Χένρι Σμιθ πρωτοέφαγε κίτρινη M&M, στο Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού."

  Απλά έγραψες :P

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αντε ρε, καλή μας μέρα της Ευρώπης. Τι είπες; Εγινε και κάτι άλλο σαν σήμερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και να μην ξεχνάμε και την άλλη μεγάλη γιορτή
  http://www.huffingtonpost.gr/2015/05/09/koinonia-kannabi_n_7248750.html?1431199886&utm_source=Contra&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

  ΑπάντησηΔιαγραφή