Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Λευκές περιστερές

ὅπως ἔλθῃ ἐφ᾿ ὑμᾶς πᾶν αἷμα δίκαιον ἐκχυνόμενον ἐπὶ τῆς γῆς ἀπὸ τοῦ αἵματος ῎Αβελ τοῦ δικαίου ἕως τοῦ αἵματος Ζαχαρίου υἱοῦ Βαραχίου, ὃν ἐφονεύσατε μεταξὺ τοῦ ναοῦ καὶ τοῦ θυσιαστηρίου. ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι ἥξει ταῦτα πάντα ἐπὶ τὴν γενεὰν ταύτην.

Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ την προσεχή Δευτέρα ο Ν. Κοτζιάς

Στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες την προσεχή Δευτέρα 18 Μαϊου, θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με τον πρόγραμμα των εργασιών, το θέμα της ασφάλειας και της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ανατολική και Νότια Γειτονία, και ιδίως τη Συρία, το Ιράκ και την Ουκρανία, θα συζητηθεί στο πλαίσιο κοινού γεύματος εργασίας των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των κρατών-μελών της ΕΕ, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg). Θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας βρίσκεται η προετοιμασία του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Ιουνίου για θέματα Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας και η συζήτηση σχετικά με την Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Ασφάλειας.


Στη συνέχεια, με τη συμμετοχή του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα γίνει εκτενής συζήτηση για την ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και για το σχεδιασμό της επιχείρησης «EUNAVFOR MED» στη νότια κεντρική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ και το Μπουρούντι, καθώς και η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, υπό το φως της συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ, θα αξιολογηθούν οι προοπτικές επανέναρξης των απευθείας διαπραγματεύσεων, καθώς και ο ρόλος που θα μπορούσε να παίξει η ΕΕ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
Left.gr

6 σχόλια:

 1. Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιθάλψει σε νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού!

  Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας (http://mfa.gov.ua/en/news-feeds/foreign-offices-news/36389-do-greciji-pribuli-poraneni-vijsykovosluzhbovci-nacgvardiji-ukrajini-ta-zbrojnih-sil-ukrajini) έξι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες, 14/5, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις αρχές Ιούνη, αναμένονται άλλοι δύο Ουκρανοί στρατιώτες. Το Υπ.Εξ. της Ουκρανίας αναφέρεται σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας θα μετατραπούν σε χώρους περίθαλψης όσων μακέλεψαν και θα μακελέψουν χωριά και πόλεις στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, τρεις μήνες πριν, ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς είχε αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει τέτοιου είδους βοήθεια στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν έμεινε στα λόγια…

  https://solidarityantifascistukraine.wordpress.com/2015/05/15/καταγγελια-η-κυβέρνηση-περιθάλπει-το/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "τα νοσοκομεία της χώρας"
   Βλέπε: Κέντρα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης.
   Τα ανάλογα με τους "Λίβυους «ήρωες»" http://tiny.cc/ebs5xx

   graf

   Διαγραφή
 2. Πρόταση για τη δημιουργία νέας νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως διευκρίνισε, υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

  http://www.thepressproject.gr/article/77053/Bomba-Kammenou-gia-natoki-basi-sto-Aigaio

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και γιατί να μην περιθάλψουμε και την άλλη πλευρά δηλαδή, και μόνο αυτούς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η κατάσταση στην Ουκρανία πάντα μου δημιουργεί κάτι που ίσως μπορώ να το περιγράψω σαν θλίψη και απέχθεια προς αυτούς που το υποκίνησαν. Εχεις δύο λαούς οι οποίοι είναι το ίδιο (μαζί με τους Λευκορώσους) μερικές φορές και οι ίδιοι έχουν συγγενείς ή είναι από την άλλη χώρα και εκμεταλευόμενος τα πιο αντιδραστικά στοιχεία που υπάχουν εκεί, (στη Λευκορωσία δεν υπάρχουν, μάλλον γιαυτό το αντίστοιχο εγχείρημα απέτυχε εκεί) τους βάζεις να σκοτώνονται για να εξυπηρετηθούν 5 συμφέροντα. Και μετά τραγούδα we are the world. Σαν να γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου δηλαδή, τι να πω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Να κάνουμε και μια αεροπορική βάση ρε παιδιά, η περίθαλψη ναζί δεν φτάνει.
  http://www.902.gr/eidisi/politiki/67526/dimioyrgia-natoikis-aeroporikis-vasis-sto-aigaio-proteinei-o-p-kammenos-sholio#.VVXj4n9tHRo.twitter

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή