Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Θάσος: Δικάζονται σήμερα ναυτεργάτες και εργαζόμενοι - Ανακοίνωση της Γραμματείας Καβάλας του ΠΑΜΕ

Για άλλη μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας. Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου δικάζονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Θάσου 45 ναυτεργάτες (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) και άλλοι εργαζόμενοι, με την κατηγορία της «παρακώλησης συγκοινωνιών».

Όπως επισημαίνει η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή της: «Οι ναυτεργάτες κατηγορούνται από την ναυτιλιακή εταιρία ΝΕΚ, ιδιοκτησίας Μητσόπουλου, για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν προκηρύξει η ΠΝΟ και η ΓΣΕΕ, στις 21/4/2010, 22/4/2010, 5/5/2010, 14/10/2011, 18/10/2011, 19/10/2011, 20/10/2011, 21/10/2011, 22/10/2011, 19/3/2012, 20/3/2012.

Η βιομηχανία διώξεων δε σταματά εδώ καθώς εκκρεμούν ακόμη δεκάδες δίκες, μόνο και μόνο επειδή οι εργαζόμενοι έπραξαν το αυτονόητο, να υπερασπιστούν δηλαδή, το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, το δικαίωμα της απεργίας.


Η συνδικαλιστική δράση των ναυτεργατών ενοχλεί τόσο πολύ την εταιρεία που πριν από κάθε απεργία εκβιάζει τους ναυτεργάτες που εργάζονται σε αυτή, να καταθέτουν είτε στο λιμεναρχείο, είτε στην αστυνομία, υπεύθυνη δήλωση μη συμμετοχής στην απεργία.

Μπορεί να άλλαξαν τα κόμματα στην συγκυβέρνηση, μπορεί να άλλαξαν ονόματα η "τρόικα" σε "θεσμούς", το "μνημόνιο" σε "έντιμη συμφωνία", η φοροαφαίμαξη και φορομπηχτική πολιτική σε "πατριωτικό καθήκον", εξακολουθούν όμως να υπάρχουν όλα εκείνα που έκαναν και κάνουν κόλαση την ζωή των εργαζομένων.

Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, ο ΕΝΦΙΑ και η φορομπηχτική πολιτική, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η ανεργία, ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης και οι δικαστικές διώξεις σε εκατοντάδες συνδικαλιστές - εργαζόμενους σε όλη την χώρα.

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε τόπο δουλειάς για την άμεση επαναφορά όλων όσων χάσαμε τα τελευταία χρόνια, ενάντια σε αυτή την πολιτική που δίνει συνεχώς προνόμια σε μια χούφτα πλουτοκρατών και φορτώνει συνεχώς βάρη στα λαϊκά στρώματα.

Η Γραμματεία Καβάλας εκφράζει την συμπαράστασή της στο Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, καλεί τα σωματεία του νομού να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει άμεσα κάθε είδους δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών.

Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου