Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015

Πρωτοβουλίες ενάντια στη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο

Την πρωτοβουλία να απευθυνθούν σε φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο Ανατολικό Αιγαίο για το σοβαρό ζήτημα της ΝΑΤΟϊκής βάσης που όλο και περισσότερο φημολογείται ότι θα εγκατασταθεί σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου, ανέλαβαν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης και το Εργατικό Κέντρο ν. Σάμου.

Σε κοινό δελτίου τύπου αναφέρουν: «Απευθυνθήκαμε στους φορείς και τους νησιώτες στο Αιγαίο και τους καλέσαμε, με το κείμενο που επισυνάπτουμε, να συστρατευθούν σε μια προσπάθεια να αποτρέψουμε την επικίνδυνη αυτή εξέλιξη για την περιοχή μας, με το κείμενο αυτό ως κοινό πλαίσιο πάλης.


Μέχρι σήμερα (27/5/2015) ανταποκρίθηκαν οι φορείς που προσυπογράφουν το κείμενο αυτό.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί μέχρι που να σταματήσουμε τα όποια σχέδια υπάρχουν για νέα ΝΑΤΟϊκή βάση. Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ΕΙΡΗΝΗΣ και συναδέλφωσης των λαών, και όχι θέατρο στρατιωτικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων, ακόμη και πολέμου.

Περιμένουμε τη θετική ανταπόκριση όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών μας.

Να μη μείνει κανένα σωματείο του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που δεν θα συζητήσει το πρόβλημα αυτό και δεν θα πάρει θέση στήριξης του αιτήματος.

Να μη μείνει κανένας φορέας του μαζικού κινήματος που επίσης δεν θα συζητήσει και στηρίξει το αίτημα.

Όποιος μαζικός φορέας (σωματεία, σύλλογοι κλπ.) συμφωνεί να συνυπογράψει το κείμενο, μπορεί να απαντά στο e-mail του Εργατικού Κέντρου Σάμου καθώς και στα τηλέφωνα 22730-27561, 6945-342108.

Θεωρούμε το ζήτημα άκρως σοβαρό, τόσο για την περιοχή μας όσο και για τη χώρα μας».


Κινητοποίηση ενάντια στη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο πραγματοποίησε η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Κινητοποίηση στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ για την εγκατάσταση βάσης σε νησί του Νοτιανατολικού Αιγαίου και πιθανότερα στην Κάρπαθο.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος φορείς, σωματεία και εργαζόμενοι της Ρόδου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης μαζεύτηκαν υπογραφές καταδίκης των σχεδίων της κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα σε όλη την Ρόδο αλλά και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

902

2 σχόλια:

 1. Ξερεις ποσες θεσεις εργασιας θα δωσει μια επιπλεον νατοικη βαση στον ξενοδοχειακο τομεα?
  Τα λενε οι ξενοδοχοι και για τη σουδα, μεγαλο καλο στην περιοχη.

  Κατα τ'αλλα τα γνωστα , η πουτανα η σοσιαλδημοκτρατια μπορει να κανει αυτα που ουτε διανοουνταν η παραδοσιακη δεξια.
  Τα σεβη μας συντροφους της lockheed.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γιατι δεν επέλεξαν την Ικαρια γαμοτι ....να γελαγαμε και λιγο ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή