Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Χαρτί υγείας


Η στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, ο σεβασμός των διεθνών συμβάσεων και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, η απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ, η κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων, η αποτροπή της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η εφαρμογή της αρχής «κανείς Έλληνας στρατιώτης σε πολεμικά μέτωπα έξω από τα σύνορα της χώρας» συνιστούν άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής.
Πολιτική Απόφαση Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, 2012.

Για αποτελεσματικότερο σκούπισμα, τυπώστε την σε μαλακό και απαλό χαρτί σε pdf (σημείο 13.28 του χαρτιού υγείας). Ναι, φίλε/η Συριζαίε/α, αυτό είναι μια προτροπή να βάλεις την "Πολιτική Απόφαση" του "Ιδρυτικού Συνεδρίου" σου στον κώλο σου.

Δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο προτείνει ο Π. Καμμένος - Σχόλιο του ΚΚΕ

Τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο θα προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, γεγονός που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας.


Μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι θα καταθέσει αυτή την πρόταση κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις HΠΑ.

Επιβεβαιώνοντας ότι η επεξεργασία της πρότασης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, ανέφερε ότι υπάρχει μελέτη στο υπουργείο που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Ωστόσο δεν αποκάλυψε σε ποιο νησί θα λειτουργήσει η βάση.

Ως πρόσχημα για τη δημιουργία του νέου αυτού ορμητηρίου για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ χρησιμοποίησε το επιχείρημα ότι με αυτή τη βάση η «Συμμαχία» θα έχει άμεση γνώση για τη συμπεριφορά της Τουρκίας. Βέβαια όλα τα προηγούμενα χρόνια η αναγόρευση του ΝΑΤΟ σε επιδιαιτητή των ελληνοτουρκικών διαφορών όχι μόνο δεν απέτρεψε την τουρκική προκλητικότητα, αλλά νομιμοποίησε τις διεκδικήσεις της Αγκύρας, αφού το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα. Επίσης ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα πρέπει να συνεργαστούν με τη Ρωσία, εκφράζοντας την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να λειτουργήσει ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και τον ευρωατλαντικό άξονα. Ειδικά για τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, τόνισε ότι τα ρωσικά οπλικά συστήματα που έχει η Ελλάδα είναι ενταγμένα στο ΝΑΤΟικό σχεδιασμό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «οι S-300 στην Κρήτη προστατεύουν την Σούδα».

Διαφημίζοντας της ετοιμότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να στηρίξει ενεργά μια σειρά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ώστε να ενισχύσει η αστική τάξη τον ρόλο της στην περιοχή, αναφέρθηκε στη σημασία της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και προμαχώνα των «δυτικών αξιών», ενώ διόλου τυχαία μίλησε για τον ιδιαίτερο κίνδυνο που συνιστά η επέκταση «παντού» των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σχόλιο του ΚΚΕ

Σε σχόλιο του για τις δηλώσεις σχετικά με τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:

«Μετά τους χορούς και τα τραγούδια του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση, δια στόματος Καμμένου, προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο και την ενίσχυση της παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή.

Το επιχείρημα, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατεύεται η χώρα απ’ τις τουρκικές προκλήσεις, δεν πείθει ούτε μικρά παιδιά, όταν είναι γνωστό ότι το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια δίνει κάλυψη στην τουρκική επιθετικότητα και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Ο λαός και ιδιαίτερα όσοι αισθάνονται αριστεροί και ριζοσπάστες και έχουν παλέψει εδώ και χρόνια ενάντια στο ΝΑΤΟ και τους σχεδιασμούς του, μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν την επικίνδυνη στάση της κυβέρνησης και να μην επιτρέψουν τέτοιους σχεδιασμούς».

1 σχόλιο:

  1. Εμένα γιατί μου φαίνεται ότι είναι δωράκι συγχώρεσης για τα κοιτάγματα προς τη Ρωσία; Ήδη οι βόρειοι γείτονες πληρώνουνε τα κοιτάγματά τους προς τη χώρα με τα χιόνια...

    Allonsanfan

    ΑπάντησηΔιαγραφή