Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Στα δικαστήρια οδηγείται σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος (Τιμή του και καμάρι του...)

Στα δικαστήρια για εξύβριση οδηγείται σήμερα από χρυσαυγίτες βουλευτές, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Πρόκειται για την εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Α. Γρέγος, Π. Ζησιμόπουλος και Α. Ματθαιόπουλος).

Οι βουλευτές της φασιστικής οργάνωσης κατέθεσαν μήνυση και αγωγή για οικονομική αποζημίωση, επειδή στις 24/10/2012 ο Σ. Ζαριανόπουλος, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενόψει της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη και της απαίτησης των χρυσαυγιτών να συμμετέχουν στον εορτασμό, δήλωσε ότι οι ναζιστές της εγκληματικής ΧΑ δεν έχουν καμία θέση σε τέτοιες εκδηλώσεις.

Με την αγωγή ζητούν αποζημίωση 150.000 ευρώ ο καθένας «για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί», καθώς -όπως ισχυρίζονται- θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους...

Η αγωγή συζητήθηκε αρχικά στις 18/10/2013 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο λίγους μήνες μετά -λόγω αναρμοδιότητας- παρέπεμψε την υπόθεση σε άλλο δικαστήριο.

Σε ό,τι αφορά στη μήνυση που έχουν καταθέσει, οι χρυσαυγίτες απαιτούν τη δίωξη του Σ. Ζαριανόπουλου για τα ποινικά αδικήματα της «εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής και της διατάραξης κοινής ειρήνης, διά της διεγέρσεως των πολιτών σε βιαιοπραγίες και σε αμοιβαία διχόνοια». Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ για «εξύβριση κατά συρροή», όμως ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης.

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική ακριβώς γιατί είναι ναζιστική. Δεν πρέπει να βρίσκουν τόπο να σταθούν σε κανένα χώρο δουλειάς, σε καμιά γειτονιά, πουθενά.

Όσες μηνύσεις και αγωγές κι αν καταθέσουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω».

902

1 σχόλιο:

  1. Αντι ασχολουνται με τις μηνυσεις των ναζι καλυτερα να ασχοληθουν με τις επιθεσεις του μπουμπουκιου που ακουει στο ονομα Ματθαιοπουλος... Αλλα ξεχασα: αστικη "δικαιοσυνη" Ο.Χ.Ε.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή