Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ Καβάλας: Κινητοποίηση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους ναυτεργάτες την Παρασκευή 29 Μάη

Την Παρασκευή 29 του Μάη εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας, η έφεση που κατέθεσαν ναυτεργάτες κατά της πρωτόδικης απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θάσου στις 23 Ιούνη του 2014, που καταδίκασε 13 εν ενεργεία και 7 συνταξιούχους ναυτεργάτες σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, για δήθεν παρακώλυση των συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.


Με αφορμή τη νέα δίκη η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Νομού, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα γίνει την Παρασκευή 29 του Μάη στις 9 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα.

Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν:

«Είναι ακόμη μία δίκη στη σειρά της βιομηχανίας διώξεων, που έχει στηθεί σε βάρος των ναυτεργατών στη Θάσο, από τη ναυτιλιακή εταιρεία του κ. Μητσόπουλου, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την Εισαγγελία Καβάλας, με στόχο να τους τρομοκρατήσει, να υπονομεύσει το απεργιακό δικαίωμα και συνολικά το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση. Θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να εφαρμόσουν ανεμπόδιστα τα σχέδιά τους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, εκμεταλλευόμενοι τους ναυτεργάτες, αλλά και τα λαϊκά στρώματα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο ήταν και το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης, ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στον χώρο του λιμανιού, όπου πραγματοποιούταν απεργιακή συγκέντρωση, είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελεί παράνομη πράξη. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Γίνεται φανερό ότι όλοι οι μηχανισμοί του κράτους του κεφαλαίου, παλεύουν με νύχια και με δόντια για να βάλουν στον γύψο το εργατικό κίνημα. Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εφοπλιστών. Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιρειών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες όλο τον χρόνο σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται και θα συνεχίσει -όπως έκανε άλλωστε εδώ και χρόνια- να είναι στο πλευρό των ναυτεργατών, στηρίζοντας με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους. Ο αγώνας των ναυτεργατών -των εργαζομένων συνολικά- ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, δεν θα κριθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων. Αποτελεί μονόδρομο η ανάπτυξη της ταξικής πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, την αλληλεγγύη στους εργαζομένους που διώκονται.

Κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος για την υπεράσπιση του συνόλου των δικαιωμάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Πρέπει να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες της περιοχής, και να καταδικαστεί η απαράδεκτη δικαστική απόφαση που χτυπά παραπέρα τη συνδικαλιστική δράση.

Απαιτούμε τώρα να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη σε βάρος του εργατικού κινήματος».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου