Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015

Μία κρίσιμη τροπολογία (κι άλλες 13)

Στη βροχή τροπολογιών που κατέθεσε το ΚΚΕ για το σχέδιο νόμου για τη Δημόσια διοίκηση, ξεχωρίζει, απ' τη σκοπιά της προώθησης των εργατικών αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη, η τροπολογία για την απαγόρευση του επαίσχυντου μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης με το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατέστειλαν τους εργατικούς αγώνες.


Η εργατική τάξη θα πρέπει να καταγράψει με μεγάλη προσοχή την αντίδρασή της κυβέρνησης σε αυτή την συγκεκριμένη τροπολογία.

Οι υπόλοιπες τροπολογίες του ΚΚΕ αφορούν, επιγραμματικά:


-Tην πρόσληψη 3.500 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που προσφέρει σημαντικότατες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους και ΑμΕΑ. 

- Tην πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος των διαδικασιών και των συνεπειών επανελέγχου της μετατροπής σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ή σχέσεων εργασίας ή έργου των υπαλλήλων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα

- Tην κατάργηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.

- Την άμεση επαναφορά όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, τόσο αυτών που είχαν σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και αυτών που είχαν σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

- Την αναπροσαρμογή της διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου στους ΟΤΑ, που αφορά την κατάργηση της πειθαρχικής ευθύνης λόγω της μη άσκησης ένδικων μέσων, όταν εκτελούνται αποφάσεις συλλογικών οργάνων. 

- Τη σύσταση εκ νέου του ΙΓΜΕ και του ΕΚΠΑΑ ως αυτοτελών νομικών προσώπων.

- Την επανασύσταση θέσεων και κλάδων όπως και θέσεων προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων και ΟΑΕΔ, που καταργήθηκαν με την παρ. 1 του αρ. 90 του Ν.4172/2013. 

- Τη δημοτική αστυνομία. 

- Το παράδοξο φαινόμενο εργαζόμενοι που περιλήφθηκαν σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων των δήμων να μην έχουν πλήρως διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα.

- Την αδυναμία δήμων και νομικών προσώπων να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους λόγω οφειλών και αδυναμίας εσόδων. 

- Την ουσιαστική «ομογενοποίηση» των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο τομέα, με τον καθορισμό μίας ενιαίας εργασιακής σχέσης δημοσίου δικαίου και την ταυτόχρονη πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

- Την πλήρη επαναφορά διαθέσιμων και απολυμένων υπαλλήλων φορέων του Δημοσίου που δεν καλύπτονται από τις ρυθμίσεις του παρόντος Σχεδίου Νόμου.

- Την πρόσληψη των καθαριστριών στα δημοτικά σχολεία. 

1 σχόλιο:

  1. Ολα αυτα θα τα βρουν μπροστα τους οι εργαζομενοι ΓΙΑΤΙ τα παντα ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΙΣΧΥ ακομα και καθε αλλο παρα "παγωμενα" οπως πιστευουν ή φανταζονται ορισμενοι .
    Οι θεομπαιχτες που κυβερνουν μπορει στα λογια να "χτιζουν ανωγεια και κατωγια " αλλα δεν το χουν σε τιποτα να τα χρησιμοποιησουν και στεγνα εναντιον τους με την δικιολογια οτι "ΤΑ ΨΗΦΙΣΑΝ αλλοι " ,"εχουμε δεμενα τα χερια μας γιατι αποτελουν δεσμευσεις " κλπ
    Ας δουν την αλλη αναρτηση σου για τις ..."διαχρονικες" κοκκινες γραμμες και θα καταλαβουν τι τους περιμενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή