Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Το Κοάν της ημέρας: Coup de grâce

Το ίδιο μπορούμε να πούμε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολό της, ότι δηλαδή η ριζοσπαστικότητά της είναι τέτοια ώστε, από μια ανέφικτη θέση μοναξιάς, να αρθρώνει την αλήθεια μιας καταστροφής και έτσι να ανοίγει το δρόμο για μια ρήξη με τον εξελικτικό ιστορικισμό και τον φυσιοκρατικό λεγκαλισμό της άτεγκτης ευθύνης για τις υποχρεώσεις και την πιστότητα [constancy]. Αντιμέτωπος με μια εξαναγκαστική επιλογή, σε μια ανέφικτη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το αδύνατο: ευλυγισία αντί ντετερμινιστικής επιβολής σε ανταπόκριση προς τις οικονομικές ευθύνες· να μην τον πετάξουν απ' την Ευρωζώνη· να υποχωρήσουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την απειλή τους να καταρρεύσει το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα πιεζόμενο εκτός ρευστότητας· χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής. Όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τα πέτυχε.

4 σχόλια:

 1. Και μετά σου λέει ξύλινη γλώσσα. Εδώ μιλάμε για σόλα σιλικόνης που την μασάς 2 ώρες και δεν καταλαβαίνει Χριστό!
  Τελικά αυτή η δουλειά είναι η καλύτερη του κόσμου με διαφορά. Τσεπώνεις ντάλαρς και γιούρα και γράφεις μαλακίες με πομπώδεις τίτλου. Value for money όχι πίπες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα 8 ρίχτερ δε με τρομάζουν πια. Μετακομίζω στο Νεπάλ.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 2 είναι οι περιπτώσεις, ή μας δουλεύουν ψηλό γαζί (πιο πιθανό) ή ο ραγιαδισμός του μικροαστού έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο παγκοσμίως, που το να σε "μοντάρουν" χωρίς φόβο και σάλιο, το λένε "άρθρωση της αλήθειας της καταστροφής"!
  Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, και τα 2 σωστά ακούγονται...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτος είναι καλυτερος κι απ το Guardiola της Μπαγερν! Θοδωρής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή