Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Τα ψέματα τελείωσαν: Ή με τη Λαϊκή Αντιπολίτευση ή με την ολοκλήρωση της καταλήστευσης του λαού

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων - Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Συλλαλητήριο ενάντια στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθεσίμων Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων διοργανώνει το ΠΑΜΕ αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια με σύνθημα «Κάτω τα ξερά σας από τα διαθέσιμα – αποθεματικά. Αυτά είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες». Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΠΑΣΕΒΕ. (Διαβάστε παρακάτω)

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών και Ασφαλιστικών Ταμείων.


Η Συγκυβέρνηση από τη μια αποφασίζει εξοπλιστικά προγράμματα 500 εκατομμυρίων ευρώ και νέες φοροαπαλλαγές και σβήσιμο προστίμων στο μεγάλο κεφάλαιο, και από την άλλη επικαλείται "άδεια ταμεία", ή όπως το έλεγαν παλαιότερα "καμένη γη" για να αρπάξει ότι έχει απομείνει στα ταμεία για την εξυπηρέτηση των δανειστών - τροϊκανών - θεσμών. Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία, και άλλες δομές απαραίτητες, αλλά ήδη δυσπρόσιτες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΟΑΕΔ που ενώ τόσα χρόνια δεν έχει τη δυνατότητα ούτε καν να παρέχει επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, μέσα σε μια μέρα βρήκε επιπλέον 50 εκατομμύρια ευρώ, στα 120 που έδωσε πριν 3 βδομάδες για να επιτελέσει το "πατριωτικό του καθήκον". Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συνδικαλιστικών δυνάμεων που βάζουν πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστούν μαζικά από τους εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων. Τώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να καταγγείλουν με κάθε μέσο την ΠΝΠ. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και για τα κέρδη της.

Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ

«Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό της, κατήφορο αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην πληρωμή των δανειστών δεν λογαριάζει συντάξεις, περίθαλψη, ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουν απομείνει προς τα λαϊκά στρώματα.

Το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση των ασφαλιστικών Ταμείων που λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης είναι στο χείλος της καταστροφής.

Η αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε Ταμειακό διαθέσιμο, φέρνει το Ταμείο σε οριακό κυριολεκτικά σημείο, με κίνδυνο ακόμα και να μην πληρώσει συντάξεις.

Αντίστοιχα, θα οξύνει τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς, μετακυλώντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν τον "κούκο - αηδόνι", για τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν απομείνει.

Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι. Κάτω τα χέρια από τα χρήματα που προορίζονται για τις λαϊκές ανάγκες.

Το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του, για να στηρίξουν την κερδοφορία του.

Όλοι στο συλλαλητήριο Παρασκευή 24 Απρίλη στις 7 μμ στην Ομόνοια.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Κατάργηση της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δημόσιων οργανισμών.

- Κάτω τα χέρια, από τα Ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων.

- Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα.

- Άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του».

Πάτρα: Κινητοποίηση αύριο εργαζομένων και Δήμου για τη ΠΝΠ

Σε κλείσιμο του Δήμου αύριο Παρασκευή από τις 11 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο στις 11.30 το πρωί καλεί ο Δήμος Πατρέων, υλοποιώντας τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό ανακοίνωσε σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση τα σωματεία των εργαζομένων, όλο το λαό και τη νεολαία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η κυβερνητική απόφαση είναι «μια απόφαση, βαθιά αντιλαϊκή, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και την καθημερινότητά τους. Είναι ειλημμένη απόφαση, αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την Κομισιόν, τον ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Στρώνουν το χαλί για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας της επόμενης δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου που θα την συνοδεύει.

Τα διαθέσιμα των Δήμων, που είναι χρήματα του λαού, οδηγούνται στους δανειστές, στο ακέραιο και στο διηνεκές για να αποπληρωθεί το κρατικό χρέος,

Πρόκειται για αναγκαίους και κρίσιμους πόρους, που τους έχει πληρώσει ο λαός από το υστέρημά του μέσω της φοροεπιδρομής και αντί να κατευθυνθούν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών του, καταλήγουν στους δανειστές. Χρήματα που προορίζονται για την θέρμανση και τη σίτιση των παιδικών σταθμών, στις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, τα έργα και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν οξυμένες λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε το λαό να αγωνιστεί για:

-Να καταδικάσουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

-Να απαιτήσουμε την άμεση και οριστική απόσυρσή της

-Δεν θα εφαρμόσουμε την Πράξη και δεν θα καταθέσουμε τα χρήματα

-Τα διαθέσιμα του Δήμου είναι για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του, όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Γραμματεία Νομού Αχαΐας του ΠΑΜΕ τονίζοντας ότι αυτά τα χρήματα αυτά ανήκουν στο λαό, στους εργαζόμενους και όχι στους Τραπεζίτες, τους δανειστές και στο κεφάλαιο . Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μη φύγει ούτε ένα ευρω από τα ταμειακά διαθέσιμα.

Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων.

Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

Στην κινητοποίηση καλεί και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.


Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κινητοποίηση στη 1 το μεσημέρι ενάντια στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Καλεί όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων σε μαζική συμμετοχή ώστε να δοθεί μια πρώτη απάντηση στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης και στην απόφαση για δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, όπως διαλαλούσε προεκλογικά, προχωρά στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και μάλιστα με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Μετά και από την υποχρηματοδότηση των δήμων η νέα συγκυβέρνηση που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για το καλό των εργαζομένων έρχεται να δεσμεύσει τα χρήματα που ικανοποιούν τις λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών και τις ανάγκες των σχολείων. Επίσης από τα αποθεματικά καλύπτεται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.

Και στη πράξη η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη προηγούμενη. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έκλεψε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων και τα μετέτρεψε σε ρέπος και ομόλογα και η σημερινή ληστεύει τα αποθεματικά των δήμων, νοσοκομείων και άλλων φορέων προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι και με τις θέσεις της ΚΕΔΕ που αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης μιλάει για διαλόγους και εθνικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά από «διαλόγους» και «εθνικά συμφέροντα». Όποτε οι εργαζόμενοι ακούν τις συγκεκριμένες φράσεις όλο και περισσότερα βάρη φορτώνονται στις πλάτες τους.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η διαπραγμάτευση που πραγματοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΛ είναι στην απέναντι όχθη από τα συμφέροντα των εργαζομένων, στο επίκεντρο τους δεν έχουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά τη παρά πέρα σωτηρία του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους, όλη τη κοινωνία να βγάλουν συμπεράσματα από τη πολιτική της συγκυβέρνησης χρειάζεται να μη δείξουμε καμία ανοχή, να μην έχουμε καμία αυταπάτη. Με Κυβέρνηση που κινείται εντός των τοιχών της λυκοσυμμαχίας της Ευρωζώνης οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δουν. Να θυμηθούν ότι το σύνολο όλου του αντεργατικού οπλοστασίου που θα καταργούσαν με ένα νόμο είναι εδώ και καθημερινά πνίγουν το σύνολο της κοινωνίας.

Απαιτούμε:

- Να σταματήσει να παίζει η συγκυβέρνηση με τα χρήματα των εργαζομένων.

- Να πάρει πίσω σήμερα η συγκυβέρνηση τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και να επιστρέψει τα κλεμμένα από τους δήμους.

- Καλούμε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων σε μαζική παράσταση στο Υπουργείο Εσωτερικών τη Πέμπτη 23-4-2015 στις 13:00 ώστε να δοθεί μια πρώτη απάντηση στις αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης».


Κινητοποίηση φοιτητών σήμερα ενάντια στη δέσμευση των διαθέσιμων των ΑΕΙ - ΤΕΙ

Οι Σύλλογοι ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτικής, Ιστορικού -Αρχαιολογικού, Χημικού, Οικονομικών Επιστημονικών, Τούρκικων Σπουδών, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικοί Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί διοργανώνουν σήμερα Πέμπτη 23 Απρίλη και ώρα 13.30 στο υπουργείο Οικονομικών με τα παρακάτω αιτήματα:

Όλες οι πρυτανείες και οι διοικήσεις των σχολών, όπως ήδη δήλωσαν ότι θα κάνουν δήμοι της χώρας, να απειθαρχήσουν στην απόφαση της κυβέρνησης, να μην καταθέσουν ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Να επιστραφούν τα 187 εκατ. ευρώ που «κουρεύτηκαν» με το PSI από τις σχολές.


Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου - Γιγαντοπανό στο κτίριο του ΙΚΑ (ΦΩΤΟ)

«Κάτω τα χέρια από χρήματα των εργαζομένων» βροντοφωνάζουν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη στην κινητοποίηση που είναι σε εξέλιξη ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων Δήμων και Οργανισμών.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Άγαλμα Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στο κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ στην Αριστοτέλους, όπου νωρίτερα είχε αναρτηθεί γιγαντοπανό το οποίο ανέγραφε: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ των Πανεπιστημίων, των δημόσιων φορέων. Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου».

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, το σωματείο εργαζόμενων στους ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ.

Ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και μετέπειτα στην πρυτανεία του ΑΠΘ με τα συνθήματα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» να κυριαρχούν.


Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας και της υφαρπαγής των ταμειακών διαθέσιμων των νοσοκομείων

Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποβάθμιση της υγείας και τη δραματική κατάσταση που βιώνουν γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ασθενείς εξαιτίας αυτής της πολιτικής πραγματοποιούνται το επόμενο διάστημα.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία μετά την απόφαση υφαρπαγής των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δανειστών. Αυτή η ενέργεια θα έχει ως αποτέλεσμα την περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Πέμπτη 23 Απρίλη
Περιοδεία στη Νοσηλευτική Σχολή, το Δήμο Διδυμότειχου και σε υπηρεσίες της πόλης θα πραγματοποιήσουν το πρωί μέλη της οργανωτικής επιτροπής αγώνα μαζικών φορέων ενόψει της συγκέντρωσης που διοργανώνουν την Τρίτη 28 Απρίλη και ώρα 7 το απόγευμα μπροστά στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου. Επίσης, σήμερα θα περιοδεύσουν στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας και το απόγευμα στην αγορά του Διδυμοτείχου.

Παρασκευή 24 Απρίλη
Τετράωρη στάση εργασίας (11 πμ - 3 μμ) και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι υγειονομικοί. Σε μαζική συμμετοχή καλεί η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Στις 10 πμ το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών για την υποβάθμιση της Υγείας.

Παλλευκαδίτικο συλλαλητήριο για την Υγεία, διοργανώνουν στις 10 το πρωί στον Αη Μηνά, σωματεία και φορείς της περιοχής για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Λευκάδας θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 9 πμ ως τη 1 μμ (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Δευτέρα 27 Απρίλη
Κάλεσμα συμμετοχής σε σύσκεψη που διοργανώνουν για την υγεία των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των υγειονομικών απευθύνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά - Κερατσινίου - Δραπετσώνας - Κορυδαλλού - Νίκαιας Ρέντη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Τρίτη 28 Απρίλη
Σε κινητοποίηση στις 7 μμ μπροστά από το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου καλούν τους μαζικούς φορείς του Βόρειου Έβρου η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ από τις σχολές Ορεστιάδας και της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμοτείχου, η Γραμματεία Έβρου της ΠΑΣΕΒΕ και Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού, ενάντια στην υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Πέμπτη 14 Μάη
Συλλαλητήριο στις 7 μμ στο υπουργείο Υγείας, διοργανώνουν Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας, Μενιδίου και Φυλής, συνεχίζοντας τον αγώνα για την Υγεία των λαϊκών οικογενειών. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου