Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Πάτρα: Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο λαό

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα για την άμεση και οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο δήμο και στο λαό της Πάτρας.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Για την άμεση και οριστική παραχώρηση στο δήμο και στο λαό της Πάτρας του παραλιακού μετώπου της

- Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νέου λιμανιού


Η λιμενική ζώνη, όπως και το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο, αποτελεί ζωτικής σημασίας χώρο για την απρόσκοπτη επαφή με το υγρό στοιχείο του λαού και της νεολαίας.

Αποτελεί το φυσικό περιβάλλον που πρέπει να υπερασπίσουμε από την ιδιωτικοποίηση και την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους, που είναι στους σχεδιασμούς της ΕΕ του κεφαλαίου και του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την οριστική παραχώρηση για την ελεύθερη πρόσβαση και τη δωρεάν χρήση, για να ικανοποιηθούν οι πιεστικές λαϊκές ανάγκες στην ξεκούραση, στην αναψυχή, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση και οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου (από τις εκβολές του Διακονιάρη μέχρι τις εκβολές του Μειλίχου), καθώς και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ανάπλασή του.

Να μην ιδιωτικοποιηθεί με οποιαδήποτε μορφή το νέο εμπορικό λιμάνι, γιατί αποτελεί κρίσιμη υποδομή στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει την άμεση κατασκευή και λειτουργία του νέου κοινόχρηστου πάρκου 200 στρεμμάτων στην Ακτή Δυμαίων και τις πρωτοβουλίες για την κατάργηση κάθε περιορισμού στην κίνηση πεζών και ποδηλάτων στο βόρειο (παλιό) λιμάνι, την άμεση μεταφορά όλων των λειτουργιών και εγκαταστάσεων στο νέο λιμάνι και την παραχώρηση και αξιοποίηση των χώρων του παραλιακού μετώπου προς όφελος του λαού.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία, τους φορείς και τους συλλόγους, σε μαζική συμμετοχή στην ημέρα δράσης (Σάββατο 4 Απρίλη στις 10.30 το πρωί), για την άμεση παραχώρηση στον πατραϊκό λαό της παραλιακής ζώνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου