Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Κοκτέιλ Μολότωφ #360

Η θέση των Ελλήνων στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο έχει ως εξής: Ζουν σε μια νησίδα ακραίας βαρβαρότητας, τέτοιας που κάνει τη βαρβαρότητα που βλέπουν στα Βορειοδυτικά τους να φαντάζει το λιγότερο ως κανονικότητα -- και συχνά ως επί γης Εδέμ. Και τέτοιας που καθιστά αδύνατο για τους ίδιους να αναμετρηθούν με την ακόμα πιο ακραία, πιο θεαματική και αιματηρή βαρβαρότητα που διαλύει κυριολεκτικά το ανθρώπινο είδος και κάποιες χιλιετίες πολιτισμού στην Μέση Ανατολή.

Προσπαθώντας να επιβιώσουν ψυχικά, οι Έλληνες κάνουν αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε στη θέση τους: εξωραϊζουν τη βαρβαρότητα στα Βορειοδυτικά τους και αρνούνται να αντικρύσουν το βάθος της κόλασης που απλώνεται στα Νοτιοανατολικά τους.

Στη διαδικασία αυτή, παραμένουν τυφλοί ως προς το γεγονός ότι η βαρβαρότητα που εμφανίζεται ως κανονικότητα προϋποθέτει και πυροδοτεί τη βαρβαρότητα στη δική τους γη, και μαζί, την ακόμα πιο αιμοσταγή βαρβαρότητα στα νοτιοανατολικά τους. Και βεβαίως, παραμένουν τυφλοί ως προς τον αποφευκτέο για κάθε κοινωνία χαρακτήρα της καταστροφής που συντελείται σε περιοχές τις οποίες έχουν ήδη οι ίδιοι ξεγράψει απ' την ιστορία του πολιτισμένου ανθρώπου.

Όμως τίποτε απ' τα δύο δεν τους βοηθά, ούτε και πρόκειται να τους βοηθήσει να ξεφύγουν. Ένα πράγμα θα μπορούσε πιθανά να τους σώσει, κι αυτό θα ήταν η επίγνωση του γεγονότος ότι το βασίλειο του διαβόλου είναι εξ ορισμού απατηλό, και πως μέρος της διαβολικής εξαπάτησης είναι να εμφανίζεται τούτο το ενιαίο κι αδιαχώριστο βασίλειο τη μια ως Παράδεισος, την άλλη ως σκληρή επίγεια πραγματικότητα, και την τρίτη ως Κόλαση.

Αυτή η επίγνωση είναι σήμερα αυστηρά επαναστατική σε χαρακτήρα. Η μόνη επαναστατική σε χαρακτήρα επίγνωση.

3 σχόλια:

 1. Πολύ καλή ανάρτηση, στον e-οικοδόμο... http://e-oikodomos.blogspot.gr/2015/04/147.html
  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα σχολια απο κατω στον Αν.Αντ. τα ειδες ??? Ο αλλος γραφει στα παπαρια του την ειδηση για 147 παλληκαρια σφαγιασμενα και θελει να κανει μηνυση γιατι σπουδαζει ο γιος του ....Γερμανια ,,,, ΠΟΙΑ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ??

   Διαγραφή