Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

Σχετικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ στην Cosco

Η είδηση για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua έκανε το γύρο του ελληνικού διαδικτύου χθες και δημοσιεύτηκε, μεταξύ άλλων, και στο πόρταλ 902. Το 902, όπως και πολλά άλλα ειδησειογραφικά πόρταλ, φιλοξενεί τις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπουργού ναυτιλίας Θεόδωρου Δρίτσα, ο οποίος είχε δηλώσει λίγο μετά τις εκλογές ότι μπαίνει τέλος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Ο Δρίτσας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει "σαφή" θέση για τις ιδιωτικοποιήσεις και ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco "θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα".

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές δεν φιλοξενούνται στην "Αυγή", ούτε αναπαράγονται στο Left.gr. Τόσο η εφημερίδα όσο και το πόρταλ του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν να αναφέρουν καν την είδηση των δηλώσεων Δραγασάκη, και έτσι τηρούν σιγή ασυρμάτου και για τη "διάψευση" του αναπληρωτή υπουργού ναυτιλίας, ο οποίος αγνοείται επιδεικτικά από τις κομματικές πηγές, αν και φιλοξενείται σε όλο τον υπόλοιπο τύπο.


Στον αντίποδα, και στον γνωστό κωμικό του ρόλο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσποιήθηκε, μέσω του ιστολογίου του Ίσκρα, τον ανύποπτο και ανήξερο, που πληροφορήθηκε το θέμα απ' το ... in.gr και τον ΔΟΛ κι έπεσε  απ' τα σύννεφα. Η Ίσκρα συνόδευσε τον τίτλο της είδησης με τρία θαυμαστικά ... έκπληξης, κι έκανε λόγο για "δηλώσεις που αποδίδονται στον Γ. Δραγασάκη." Η σιωπή τόσο της "Αυγής" όσο και του Left.gr, και η άρνησή τους να διαψεύσουν τις δηλώσεις, εκθέτουν απλώς ακόμα περισσότερο τον κύριο Λαφαζάνη. Απ' την άλλη, το δικό του φύλο συκής προαπαιτεί μια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος χωρίς καμία διαφάνεια, κόμματος όπου υπουργοί τελούν εν αγνοία βασικών κυβερνητικών αποφάσεων -- εικόνα η οποία επιδεινώνει περαιτέρω την "πόρτα" που έριξαν τα κομματικά μέσα στον αναπληρωτή υπουργό ναυτιλίας. Για να διασώσει τα κουρελιασμένα "αριστερά" του πιστοποιητικά ένα τμήμα του κόμματος οδηγείται ανοιχτά στην γελοιοποίηση και στην πορεία γελοιοποιεί τόσο το κόμμα όσο και τις δικές του διακηρύξεις πίστης στη "δημοκρατικότητά" του. Είναι άγνωστο, βέβαια, μέχρι πότε αυτή η συγχορδία γελοιότητας θα αποδίδει ως ... επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική.

3 σχόλια:

 1. Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία είναι αδύνατη λόγω ενός κομμένου...καμμένου δεν είμαι σίγουρος,καλωδίου στην περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.Δεν αποκλείεται το ίδιο το λιμάνι να έχει αυτονομηθεί και να οδεύει μόνο του προς ιδιωτικοποίηση.
  Θάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από τη στιγμή που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ είχα σκοπό να φιάξω σημειώσεις και να τις βάλω σε μπλογκ που θα αφορούν τι είπε (τουλάχιστον τι ακουγόταν κυρίαρχα) ο ΣΥΡΙΖΑ και τι κάνει, όπως π.χ. αυτό με τον ΟΛΠ, τους μισθούς, τα σκισήματα κλπ.

  Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει; Νομίζω βοηθάει σε επιχειρήματα.

  Μικρός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η επένδυση της Cosco στην Ελλάδα έχει μεγάλο στρατηγικό βάθος. Με τους σχεδιασμούς της Cosco συμπλέουν οι ανάγκες τεράστιων μονοπωλίων, με πολύμορφη δραστηριότητα και στην Κίνα και σε άλλες χώρες της Άπω Ανατολής, που στηρίζονται σε κεφάλαια ασιατικά, αμερικανικά, ευρωπαϊκά κ.α. και που αναζητούν "πύλες εισόδου" και "εναλλακτικούς εμπορικούς διαύλους" στην Ευρώπη. Οπότε οι αξιώσεις της Cosco δεν είναι απλά και μόνο ένα σημαντικό - έστω - σινοελληνικό ζήτημα.

  Μ' αυτά τα δεδομένα, θα περίμενε κανένας σοβαρός άνθρωπος να μπει "τέλος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ";

  Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, αν αληθεύει "η είδηση περί συμφωνίας για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ", το θράσος του κυβερνητικού θιάσου είναι (πάλι) απύθμενο. Εδώ ο Δραγασάκης έχει ήδη πουλήσει τον ΟΛΠ, ο Δρίτσας στο ρόλο της κακιάς συζύγου του λέει "καλά, έλα και θα τα πούμε στο σπίτι" κι ο Λαφαζάνης παριστάνει το Λαφαζάνη με τρία θαυμαστικά!!!

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή