Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Λεφτά υπάρχουν (τα δικά σου)

Στις 7 του Μάρτη, η κυβέρνηση κατέβαλε την πρώτη δόση του δανείου προς το ΔΝΤ, ύψους 310 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 13 του Μάρτη, η κυβέρνηση κατέβαλε τη δεύτερη δόση στο ΔΝΤ, ύψους 348 εκατομμυρίων ευρώ.

Αύριο, 16 του Μάρτη, σ' αυτά τα 658 εκατομμύρια ευρώ, θα προστεθούν, εκτός κι αν παρουσιαστεί αδυναμία πληρωμής, που δεν νομίζω, άλλα 580 εκατομμύρια ευρώ. Σύνολο ένα δισεκατομμύριο διακόσια τριάντα οκτώ εκατομμύρια ευρώ.

Στις 20 του Μάρτη, θα πρέπει να καταβάλλει άλλα 350 εκατομμύρια ευρώ, οπότε το σύνολο θα ανέλθει σε 1.588.000.000 ευρώ.


Με δεδομένο ότι δεν τυπώνει τελικά η Μακρή ευρώ στον Χιούλετ Πάκαρντ, και με δεδομένο επίσης ότι δεν έχει γίνει ρεκόρ εισπράξεων απ' τα κορόιδα μετά τις εκλογές, από πού ήρθαν και θα έρθουν αυτά τα λεφτά; 

Ουδείς πλην κομμουνιστών ανησυχεί. Το ζήτημα που καίει την κοινή γνώμη είναι πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήραν βουλευτικό αυτοκίνητο.

Αλλά και γιατί να ανησυχήσει, ας πούμε, το αρχικορόιδο που μαζεύει ένσημα και προσδοκά σε πέντε χρονάκια να βγει στη σύνταξη; Γιατί να ανησυχήσει ο ασθενής, ο φοιτητής, ο γονιός του μαθητή ή της μαθήτριας; Μήπως κατατέθηκε καμιά τροπολογία που να επιτρέπει στους αετομάτηδες του σοσιαλισμού να ξαφρίσουν τα ταμεία των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και τα αποθεματικά των ταμείων των εργαζομένων;

Όχι μωρέ. Λεφτά υπάρχουν. Άμα είσαι σοσιαλιστής, φυτρώνουνε λεφτιές στην Κουμουνδούρου.

Να πούμε για τη φωτογράφιση του Βαρουφάκη τώρα, να μιλήσουμε για κανα ζήτημα ουσίας.

Κι άμα δεις σύνταξη απ' τις κρατήσεις στο μισθό σου είκοσι χρόνια, ή νοσοκομείο με φάρμακα μέσα και με γιατρούς, σφύρα μου.

Α, ξέχασα. Το 2057 θα ψηφίσεις απ' τον τάφο ένα κόμμα με πυγμή, ένα κόμμα που θα κάνει εξεταστική επιτροπή για ό,τι γίνεται τώρα και θα τους σκίσει τα ράμματα να μάθουν. "Εσχάτη προδοσία!", θα φωνάζεις ευτυχής κι εκπληρωμένος απ' το φέρετρο.

5 σχόλια:

 1. Κατέβαλε με ένα λάμδα, για να ξεχωρίσει από τον παρατατικό, που θα έλεγε κ ο μη απολιθωμένος.

  . . .πρώτα παίρνουν το αποτέλεσμα της εργασίας, τωρα με την αριστερά απλώνουν χέρι και στην αμοιβή της εργατικής δύναμης, στα συσσωρευμένα κουκιά μισθωτών.
  Μείωση μισθού ήταν λοιπόν.

  απόβλητος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γραφικότητες...
  http://www.dpk.tee.gr/Main_News%202015/TSMEDE-MAr2015.pdf

  Το πιο τραγικό είναι ότι όντως πάνε να το περάσουνε χωρίς να ακουστεί τίποτα, με την συμφωνη γνώμη ΟΛΩΝ (πλην λακεδαιμονίων)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Περιμένουμε νέα από την αποψινή εκδήλωση στη Λεμεσό (εάν έχεις εικόνα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο σ. Παπαδάκης ανέπτυξε συνολικά την οπτική του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με αναφορές και στις διεθνείς εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Μ. Ανατολής. Έκανε λόγο, όπως και άλλοι σ. σε προηγούμενες εκδηλώσεις, για τις δύο μορφές "άτυπων" Μνημονίων που εφαρμόζονται και στις χώρες που βγαίνουν τυπικά απ' το Μνημόνιο ή δεν έχουν μπει καν, δηλαδή την εξαμηνιαία έκθεση που υποβάλλεται για όλα τα μέλη-κράτη της ΕΕ και που έχει άμεσα εφαρμόσιμες συνέπειες σε μέτρα (με παράδειγμα τελευταίο τη Γαλλία) και τη λεγόμενη "μετα-μνημονιακή" παρακολούθηση των δημοσιονομικών της χώρας. Συνεπώς, για Μνημόνια χωρίς τέλος, ακόμα και μετά το τυπικό τέλος του Μνημονίου.

   Στάθηκε επίσης στο ρήμαγμα των αποθεματικών απ' τη σοσιαλιστική μας (σας) κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο για την "ανθρωπιστική κρίση" και στο γεγονός ότι δεν μιλάμε απλώς για ψίχουλα των ψίχουλων αλλά για λεφτά που έχουν ήδη αρπαχτεί απ' το λαό για να καταλήξουν στη μεγάλη τους πλειοψηφία στο κεφάλαιο, ενώ αναφέρθηκε αρκετά και στα πορίσματα σημερινού άρθρου του "Ρ" για επερχόμενες εξελίξεις στην ευρωζώνη: http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8356946

   Διαγραφή
  2. Στη συζήτηση που ακολούθησε, παρατήρησα ότι σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος (δηλαδή αυτές που διαφημίζουμε για το ευρύ κοινό), δεν υπήρχαν καθόλου ερωτήματα από τους Κύπριους φίλους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ η μόνιμη επωδός ήταν πάντα το "γιατί δεν συνεργάζεστε", αυτό μοιάζει να έχει τελειώσει ως θέμα, οπότε τα ζητήματα αφορούσαν τις σχέσεις ΚΚΕ-ΑΚΕΛ, τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για το μέλλον της Κύπρου, τη στάση του για την ΔΔΟ, και τα θεμέλια της εναλλακτικής του πρότασης απέναντι στο ζήτημα της αντιλαϊκής πολιτικής, κυρίως σε ό,τι αφορά το πώς τα λαϊκά στρώματα μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

   Διαγραφή