Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τέλος


10 Φεβ. 2015, λεπτό 2:00: "Τα Μνημόνια και η Τρόικα τέλος. Τα Μνημόνια και η Τρόικα τέλος."

ΕΡ: Τον περασμένο Οκτώβριο είχατε δηλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους σε μία νύχτα και με μία νομοθετική πράξη, έτσι όπως πραξικοπηματικά μας το επέβαλαν». Τι μεσολάβησε κ. υπουργέ και η δήλωση αυτή τελικά λησμονήθηκε; Η ωμή πραγματικότητα ήταν πιο ισχυρή από τα προεκλογικά «θέλω» του κόμματος ή θεωρείτε ότι η κυβέρνηση έκανε πίσω σε πολλές από τις δεσμεύσεις της, όταν βρέθηκε απέναντι στους δανειστές;

17 Απρ. 2013: "-Το Μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί του νόμοι, τα Μνημόνια γενικά και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων."
-"Δια νόμου δηλαδή, ε;"
- "Ε μα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Νόμοι είναι αυτοί. [...] Τα Μνημόνια με νόμους τα περάσανε και μάλιστα πραξικοπηματικά, σε μία νύχτα."

29 Δεκ. 2014, λεπτό 0:40: "Οι μνημονιακές κυβερνήσεις από σήμερα έχουν γίνει παρελθόν. Όπως έχουν γίνει παρελθόν τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Τελειώσανε αυτά για την Ελλάδα. [...] Θα τελειώσουμε με την παρουσία της Τρόικας σ' αυτή τη χώρα."

ΑΠ: Δήλωση δική μου ότι θα καταργήσουμε το μνημόνιο σε μία νύχτα δεν υπάρχει, παρά μόνο ως πλήρη παραμόρφωση των όσων κατά καιρούς έχω πει. Προσωπικά, μάλιστα, πάντα τόνιζα ότι τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα πρέπει να καταργηθούν από μια κυβέρνηση που θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι «πραξικοπηματικά» σε μία νύχτα, όπως ψηφίστηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά με κανονικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με σεβασμό στη Βουλή και πλήρη τήρηση του Κανονισμού της και του Συντάγματος. Ήδη πρώτη πράξη της νέας κυβέρνησης μας ήταν να σταματήσει αμέσως την εφαρμογή του μνημονίου, εφαρμογή που βρισκόταν σε εξέλιξη. Τα μέτρα λιτότητας και των φόρων τα οποία ήταν έτοιμη να εφαρμόσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πετάχτηκαν μετεκλογικά στον κάλαθο των αχρήστων. Η δέσμευση μας για πλήρη κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων ισχύει στο ακέραιο και αυτή η δέσμευση μας, παρά τις μεγάλες μετεκλογικές δυσκολίες και τους ωμούς έξωθεν εκβιασμούς, θα εφαρμοστεί πλήρως το επόμενο διάστημα. Η πλήρης κατάργηση των μνημονίων είναι θέση ταυτότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ και προϋπόθεση για μια νέα συνεπή προοδευτική και αναπτυξιακή πορεία και προοπτική της χώρας. 
Ίσκρα 

3 σχόλια:

 1. Βλέπω πάλι τον ήλιο του Πασοκ με το "άπλετο φως " εξ'ού και η απουσία της νύχτας.
  Ntina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ξεφτίλα χωρίς όρια
  Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Του εγραψα στην Ισκρα, οτι ειναι ο μεγαλυτερος απατεωνας του Συριζα,
  χωρις να περιμενω να το δημοσιευσει ο αλητης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή