Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Υεμένης απ' τη Σαουδική Αραβία

Υεμένη: Στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμοί

Η Σαουδική Αραβία είναι η πρώτη χώρα που ουσιαστικά ανταποκρίθηκε στο αίτημα του προέδρου Χάντι και άρχισε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Χούτι

Στρατιωτικές επιχειρήσεις και βομβαρδισμούς στη Σαναά εναντίον των ισλαμιστών Χούτι, άρχισαν οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρεσβευτής της χώρας στις ΗΠΑ «στόχος των επιχειρήσεων είναι η στήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Υεμένης».


Η Σαουδική Αραβία είναι ουσιαστικά η πρώτη χώρα που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Χάντι για την αντιμετώπιση των Χούτι οι οποίοι ήδη ελέγχουν την πρωτεύουσα.

Ήδη υπάρχουν κι άλλες χώρες του Κόλπου που έχουν σκοπό να πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις, όπως το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι στηρίζουν την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας.

Ηγέτης των Χούτι: Έτοιμοι για πόλεμο

Απαντώντας στις επιθέσεις των δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, ο ηγέτης των Χούτι απείλησε πως είναι έτοιμος για «ευρύ πόλεμο».

«Γίνεται μια επίθεση στην Υεμένη και θα την αντιμετωπίσουμε με θάρρος», ανέφερε ο Μοχάμεντ Αλ Μπουκαϊτί. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα προκαλέσουν έναν ευρύ πόλεμο», πρόσθεσε στο μήνυμά του.

3 σχόλια:

 1. Αναρωτιέμαι ποια θα είναι η αντίδραση του Ιράν ?

  Σταύρος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Βουλγαρία βγάζει στο σφυρί το βουλγαρικό στρατό

  Ξεπουλούν όλα τα οπλικά συστήματα του βουλγαρικού στρατού εξ αιτίας μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν διαλύσει την βουλγαρική οικονομία και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.
  Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Σόφια του μεγάλου τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η βουλγαρική κυβέρνηση εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων στον προϋπολογισμό του βουλγαρικού κράτους αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί όλα τα οπλικά αποθέματα του βουλγαρικού στρατού. Συγκεκριμένα στο σφυρί βγαίνουν όπλα, πύραυλοι, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, με την προσδοκία να αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ.
  Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας με την προσδοκία εκταμίευσης σε πρώτη φάση 35 εκατομμύρια ευρώ. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στο ξεπούλημα των ρωσικής κατασκευής αρμάτων μάχης, τύπου T-55, καθώς και καλάσνικωφ με διαμέτρημα 5,45 και 7,72, ενώ στο ξεπούλημα βγαίνουν και τα ντουφέκια τύπου Mauser, Haenel, Zbrojovkave και Mannlicher.
  http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/03/blog-post_482.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εντωμεταξύ εμείς στο Ελλαντα:
  «Το όνειρό μας είναι στην Πόλη εμείς να μπούμε».
  http://anemosantistasis.blogspot.gr/2015/03/video_25.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή