Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

Ο προφήτης αποφαίνεται...

...το εξής.

Στην πάλη ημών με την Χρυσή Αυγή, θα νικήσουμε εμείς. Για αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία· έχω, αντίθετα, πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτή τη συγκεκριμένη νίκη από τώρα. Και την ίδια πρέπει να έχετε όλοι όσοι στρατεύεστε ή σκέφτεστε να στρατευτείτε με τους κομμουνιστές.

Και όχι, δεν είναι "μεταφυσική" εμπιστοσύνη, είναι εμπιστοσύνη βασισμένη σε ανάλυση δεδομένων. 

Ποια ανάλυση δεδομένων; Δεν χρειάζεται σε αυτή τη φάση να την κοινοποιήσω. Αφορά μια σειρά παραγόντων. Αυτοδύναμη κυβερνητική εξουσία η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα δεν πρόκειται να δει όσο ο κόσμος έχει τη μορφή που έχει σήμερα, κι άστε τους μικροαστούς να σκούζουν όσο θέλουν· κανένα δεν τρομάζουν οι ξεδοντιασμένες τους απειλές τόσο ώστε να ξεχάσει ότι καίγονται για το δικό τους πετσί, χωρίς να βρίσκουν διέξοδο καμία. Δεν είναι ο ιστορικός ρόλος της Χρυσής Αυγής κάτι περισσότερο από αυτόν μιας βοηθητικής ρόδας για παλάντζα. Δεν είναι το NSDAP εν τη γεννέσει του, δεν έχει τις δυνατότητές του και τις ...εχμ, ταξικές και οικονομικές πλάτες του, και η Γερμανία του 1930 δεν θα επαναληφθεί στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η σύγκρουση Χ.Α-ΚΚΕ για κυβερνητική εξουσία που προβλέπουν, υπερικανοποιημένοι με τη ..διορατικότητά τους διάφοροι βαθύτατα ανίδεοι στα ΜΚΔ δεν πρόκειται να έρθει ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φασισμός δεν παραμένει επικίνδυνος, σημαίνει μόνο ότι ο φασισμός με τη μορφή της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσει τους κομμουνιστές. Με τη Χρυσή Αυγή έχουμε δυο μέτωπα, και θα νικήσουμε και στα δύο: το εργατικό κίνημα και τους μετανάστες ως τμήμα του εργατικού κινήματος. Δεν έχουμε άλλο μέτωπο, γιατί η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε άλλο στην αστική τάξη από υπηρεσίες σε αυτά τα δύο μέτωπα και μόνο -- και το κρισιμότερο, δεν μπορεί να τα συνδέσει με την προοπτική εξουσίας. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς για τα δικά μας επιμέρους μέτωπα. Μόνο ένα πράγμα ακόμα μπορεί ακόμα να της προσφέρει: να της δώσει αφορμές να φάει εμάς κοινοβουλευτικά με προσχήματα περί "διάσωσης της δημοκρατίας". Αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο για την αστική τάξη σήμερα αυτό το τρίτο. Κι εμείς δεν είμαστε ηλίθιοι.

Υπάρχουν όμως κι άλλα μέτωπα, πιο δύσκολα. Εκεί, οι μεγάλοι αντίπαλοι, οι ίδιοι που θα περιορίζουν πάντα τη Χρυσή Αυγή σε συγκεκριμένα γήπεδα και μόνο σ' αυτά, είναι άλλοι.

Αυτά για τώρα.

Υ.Γ. Α, ναι, και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεταβατικό. Πολύ μεταβατικό.

Υ.Γ. 2. Σκυλί που γαβγίζει, κλαίει τη μοίρα του...

31 σχόλια:

 1. Η αλήθεια είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο να εξελιχθεί πολύ η ΧΑ...
  Νομίζω ότι θα το πάνε πιο πολύ προς τον πατροπαράδοτο σοσιαλσωβινισμός, που βέβαια μέχρι τότε θα έχει πάρει καθαρά χαρακτηριστικά αστικής δικτατορίας χωρίς περιτύλιγμα, πέραν από μερικές προσπάθειες ενσωμάτωσης των μικροαστών.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οταν λες "μεγαλοι αντιπαλοι" το προσδιοριζεις σε καποιο κομμα;
  Και αν μιλας για κόμμα εννοείς μοιπως κάποιο κόμμα/απόκομμα που θα έπαιζε ρόλο κυρίως στο κίνημα
  (η πιο σωστα στον αποπροσανατολισμο του) παρά στο κοινοβουλιο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν θεωρώ ότι έχει διέξοδο σήμερα το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.

   Αυτό έχει κάποιες συνέπειες. Υπάρχουν πράγματα που θα ήθελε να κάνει, αλλά δεν μπορεί. Κατά βάση, προσπαθεί με όλα του τα μέσα να κερδίσει χρόνο, χωρίς να έχει ιδέα για τις "λύσεις" που θα το βγάλουν απ' τη σημερινή του κατάσταση. Κινήσεις στη φαρέτρα του έχει πάρα πολλές. Λύσεις δεν έχει.

   Τα πιο επικίνδυνα για μας δεν μπορούν να έχουν τη μορφή της Χ.Α. Ούτε οι μεγαλοαστοί, ούτε οι μικροαστοί (όσο κι αν γαβγίζουν) δεν πρόκειται ποτέ να εμπιστευτούν την οικονομία στον Καιάδα, τον Μπαρμπαρούση και τον Μιχαλολιάκο. Και το ξέρουν ήδη πολύ καλά, και οι μεν και οι δε, ότι δεν την θέλουν για να αναλάβει αυτή να τετραγωνίσει τον κύκλο των αδιεξόδων τους.

   Τα πιο επικίνδυνα για μας είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνα για όλο τον ελληνικό (και κυπριακό) λαό, και έχουν τη μορφή μιας "σοβαρής" αστικής εξόρμησης στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, που θα καταλήξει στην εξαφάνιση της ελληνικής δημοκρατίας.

   Διαγραφή
  2. Το να λύσουν τα προβλήματα του ελληνικού και διεθνούς καπιταλισμού οι έλληνες αστοί, όπως και οι ομόλογοί τους έξω, είναι ολοκληρωτικά ανίκανοι.

   Το να διαλύσουν την ελληνική επικράτεια, μπορεί να το καταφέρουν ανετότατα χωρίς τη Χρυσή Αυγή.

   Ίσως κάποιοι να πρέπει να αντιληφθούν ότι αν δεν μπορέσει να σώσει τη χώρα το ΚΚΕ, ως εδώ ήτανε για την Ελλάδα ως κράτος. Βία δέκα χρόνια ακόμα.

   Διαγραφή
  3. https://enthemata.wordpress.com/2012/03/18/rivera/

   δεν έχω σε καμία υπόληψη την Αυγή, επομένως έχω αμφιβολίες για τη γνησιότητα του κειμένου, αλλά εκφράζει τον κίνδυνο υποτίμησης του φασισμού. Περίμενε κανείς εξάλλου το 2009 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνούσε κάποια μέρα; Ο Χίτλερ ήταν το 55ο μέλος του ναζιστικού κόμματος, που προυπήρχε πριν το αναλάβει και το αναμορφώσει σύμφωνα με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δεν θα μπορούσε αυτό να γίνει και σήμερα; Η σοσιαλδημοκρατία αναμορφώθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι κι η Δεξιά με μια πιο σοβαρή ΧΑ (όπως έλεγαν και τα παπαγάλακια των media);

   Διαγραφή
  4. Η "πιο σοβαρή Χ.Α" υπάρχει ήδη εκτός Χ.Α. Σε όλο το εκτός ΚΚΕ πολιτικό σκηνικό. Την περιμένεις ακόμα να εμφανιστεί;

   Διαγραφή
  5. Επειδή προσέχω τι λέω, εγώ είπα: "σημαίνει μόνο ότι ο φασισμός με τη μορφή της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να σταματήσει τους κομμουνιστές", με bold για έμφαση.

   Δεν είπα "ο φασισμός δεν πρόκειται να σταματήσει τους κομμουνιστές". Ήθελα να είμαι πολύ ακριβής. Άλλο "ο φασισμός", άλλο η πολύ συγκεκριμένη μορφή που λέγεται "Χ.Α". Οι ΗΠΑ κυβερνώνται απ' τη Χ.Α; Όχι βέβαια, από Δημοκράτες κυβερνώνται. Είναι ένα φασιστικό κράτος σήμερα;

   Διαγραφή
  6. Νταξ, ετσι και αλλιως ολα αυτα δεν ειναι επιστημονικη φαντασια πια, το βλεπουμε καθε μερα πως το κοινοβουλιο αποκτα ολο και περισσοτερο διακοσμητικο ρολο, η απαξιωση του κοινοβουλευτισμου ειναι γεγονος, και επισης γεγονος ειναι οτι η καμπανια για να το υποδεχθει ο λαος γινεται καθημερινα, και γινεται οχι μονο στην ελλαδα, αλλα ο τροπος ο οποιος λειτουργει η ΕΕ ειναι ακριβως αυτος. Εχουμε στην ΕΕ καποιους τυποις δημοκρατικους θεσμους που ειναι τοσο στολιδια οσο στολιδι ειναι και ο προεδρος της δημοκρατιας, και ολες οι σοβαρες αποφασεις λαμβανονται ομορφα και φασιστικα με σχεδον αμεση εντολη απο το κεφαλαιο. Η ΕΕ φασιστοποιειται μερα με τη μερα ολο και περισσοτερο οσο τα αδιεξοδα του κεφαλαιου εντεινονται, και εμεις εχουμε τον βαρουφακη να μας απειλει οτι χωρις συριζα θα ερθει ο κασιδης στην εξουσια, λες και δεν βρισκεται ηδη ο κασιδης στην εξουσια... η λες και ολο αυτο που συμβαινει στην ουκρανια και η πλευρα που στηριζει η ΕΕ και ο κυνικος τροπος που το κανει(αλλα και καθε αλλη της πολιτικη) δεν ειναι φασισμος για σεμιναριο...

   Διαγραφή
  7. και οσο βεβαια τα αδιεξοδα του κεφαλαιου σοβαρευουν, αυτο θα γινεται ολο και πιο βιαιο και πιο ισοπεδωτικο, δηλαδη ολο και πιο εμφανες.

   Διαγραφή
  8. Αυτο που ειναι να ερθει ειναι ηδη εδω, απλα περιμενε τοσα χρονια τις συνθηκες να "ωριμασουν" ή πιο σωστά να σαπισουν, για να βγαλει τη μασκα.

   Διαγραφή
  9. http://www.902.gr/eidisi/diethni/62896/venezoyela-entones-antidraseis-gia-tis-nees-prokliseis-ton-ipa

   http://rt.com/politics/238325-nato-seeks-maidan-russia/

   Σου έχω πει και στο παρελθόν ότι συμμερίζομαι απόλυτα την άποψή σου ότι το σημερινό παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε αδιέξοδο και αδυνατεί να βγει από την κρίση του. Έπειτα και από τα δημοσιεύματα όπως τα παραπάνω είμαι πραγματικά πολύ ανήσυχος για τον επόμενο τρόπο που θα επιλέξει ο θείος Σαμ να προχωρήσει, όταν οι πορτοκαλί επαναστάσεις και οι οικονομικές κυρώσεις και αποκλεισμοί αποδειχθούν ανεπαρκείς γι' αυτούς...

   Διαγραφή
 3. Και πιο συγκεκριμενα λεω οτι εχουμε φασισμο για σεμιναριο γιατι στο βαθμο που μπορω να κατανοησω τι ειναι ο φασισμος, παρατηρω τα εξης φαινομενα:

  Α) Οι κοινοβουλευτικοι θεσμοι μερα με τη μερα ατονουν γιατι σε μια τοσο μεγαλη κριση δεν μπορουν να λειτουργήσουν αποδοτικά για το κεφάλαιο, στη θεση τους μπαίνουν οι "πραξεις νομοθετικου περιεχομενου", τα μνημόνια, οι αξιολογήσεις των golden sachs moodys goodys κλπ.

  Β) Οι μηχανισμοί και η νομοθεσια που εχει σταδιακα διαμορφωσει η ΕΕ και που προετοιμαζονταν απο καιρο εχει πια δειξει τα δοντια της, και θα τα δειξει ακομη περισσοτερο στο μέλλον, και αυτο που συμβαίνει ειναι ακριβώς αυτό που θα ήθελαν να είχαν καταφερει να έχουν στο μεσοπολεμο αλλα δεν το μπορεσαν και για αυτο πήραν τα ηνια οι "λοχιες". Τωρα οι "λοχιες" εχουν τα ηνια μεσα απο τους ήδη διαμορφωμενους θεσμους, δηλαδη με τη βουλα, και καμια ευρωπαικη χωρα σε επιπεδο κορυφης(αλλα και "βασης") δεν τους αμφισβητει. Βεβαι είναι άλλου τυπου λοχιες, ειναι λοχιες οικονομολογοι που αναλαμβανουν να φερουν εις περας τις λειτουργιες των "στρατοπεδων συγκεντρωσης" που τωρα ειναι διευρυμενα και δεν χρειαζονται στην πραγματικοτητα φυσικα τειχη(οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτης της μορφης).

  Γ) Οποιος δεν συμορφώνεται σε αυτην την ας την πουμε, αν και δεν ειναι και τοσο δοκιμος ορος, "νεα ταξη πραγματων", με απλο και κυνικο τροπο, περισσοτερο κυνικο απο οτι στην μορφη της ναζιστικης γερμανιας(γιατι εκει το εντυναν περισσοτερο με καποια ιδεολογικου τυπου επιφαση), τιμωρειται με σχεδιασμενα πραξικοπηματα, "ανοιξεις" ή και ανοιχτες ακομα στρατιωτικές επεμβασεις.

  Δ) Οι φτωχοι και οι μεταναστες, ολοι οι "εκπτωτοι" της κοινωνιας αντιμετωπιζονται απο τους κρατικους μηχανισμους και τους ιδεολογικους μηχανισμους οπως ακριβως και οι Εβραιοι στην ναζιστικη γερμανια, ο μονος λογος που δεν κανουν καταναγκαστικη εργασια ειναι επειδη βρισκεται σε φαση υφεσης η οικονομια, κατα τα αλλα η εξοντωνονται(μη μιλησουμε για ποσα βαρκακια στην πραγματικοτητα παθαινουν "ατυχηματα" ή αφηνονται απλα να πεθανουν).

  Ε) Οι ΜΚΟ παιζουν το ρολο που επαιζαν οι διαφοροι συλλογοι που φτιαχνονταν στη ναζιστικη γερμανια καθως διαλυονταν τα συνδικατα, αυτο σε συνδιασμο με τον εθελοντισμο που προωθειται μας δεινει την εικονα του πως τα πολιτικα δικαιωματα αντικαθιστουνται απο "μετανεωτερικου" τυπου φασιστικες δομες φτιαγμενες απο τα πανω, που αφορουν τους απο κατω, και τους ενσωματωνουν ομορφα και ακινδυνα για το συστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν αποκλείεται μερικά στοιχεία να τα αντιγράψουν από το παρελθόν του Γ' Ράιχ και να τα μεταφέρουν αυτούσια στην σημερινή Ε.Ε.
   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11433843/Mein-Kampf-to-be-republished-in-Germany-in-early-2016.html

   Sukhoi

   Διαγραφή
  2. Ένα βασικό και αναπόσπαστο στοιχείο του Γ' Ράιχ που δεν πρόκειται να ξαναγεννηθεί, όσα Μάιν Καμπφ κι αν τυπώσουν είναι η ιδέα του επεκτατικού ευρωπαϊκού έθνους κράτους που πηγαίνει σε πόλεμο με άλλα καπιταλιστικά ευρωπαϊκά έθνη κράτη για να καλυτερεύσει τη θέση του στη λαφυραγώγηση, επειδή αυτό επιθυμούν τα μεγάλα βιομηχανικά μονοπώλια που χρηματοδοτούν τον ναζισμό.

   Χωρίς αυτό το στοιχείο, ο ναζισμός είναι κουστούμια για μπαλ μασκέ για καραγκιόζηδες. Καραγκιόζηδες που σφάζουν άοπλους μετανάστες γιατί χέζονται πάνω τους στην ιδέα να σκοτωθούν και να ακρωτηριαστούν για να κερδίσει ο Μαρινάκης παραπάνω καράβια και ο Βαρδινογιάννης φυσικό αέριο πολεμώντας με την Τουρκία ή το Ισραήλ για τον έλεγχο φυσικών πόρων.

   Αυτά τα πράματα δεν είναι για καραγκιόζηδες με αγκυλωτούς. Αυτά τα πράγματα απασχολούν τη "σοβαρή" αστική τάξη πώς θα τα πετύχει (έλα μου ντε), και οι καραγκιόζηδες με τους αγκυλωτούς είναι μόνο μια βοηθητική ρόδα στο ποδήλατο της "σοβαρής" αστικής τάξης.

   Διαγραφή
 4. Είναι έτσι ακριβώς.
  Συμπληρώνω οτι, το επόμενο διάστημα, απαιτείται η μέγιστη επαγρύπνηση στις δυνάμεις του Κόμματος - σε μια συγκυρία όπου μπορεί να βρεθεί το μόνο που σπάει μια καθολική, σε πρωτόγνωρα επίπεδα συναίνεση του λοιπού πολιτικού κόσμου, με τα γνωστά χαρακτηριστικά ρούχα του «πανεθνικού» που θα τη ντύσει η άρχουσα τάξη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Υ.Γ. Α, ναι, και το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεταβατικό. Πολύ μεταβατικό."

  Η παραίτηση Αβραμόπουλου, αν δεν το βλέπω λάθος, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βλέπω πάντως το ΚΚΕ να επιμένει ιδιαίτερα στην εμπέδωση της θέσης για μη συμμετοχή σε κυβέρνηση, στα πλαίσια του αστικού κράτους.(βλ. ΚΟΜΕΠ Νο 1, 2015).
  Μάλλον εκτιμά ότι (σε πρώτη φάση) θα ενταθούν οι πιέσεις για ενσωμάτωση.

  ημιάγριος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπορεις να εξηγησεις λιγο τη θεση σου "ελληνικο κράτος μετα βίας 10 χρονια ακόμα". Το να εντατικοποιηθεί η αναμειξη της Ελλάδας σε πολεμο στην Μεση Ανατολή νομίζω οτι έχει βάσεις. Το να εμπλακεί σε πολεμο με Τουρκία μου φαίνεται καπως υπερβολικό. Η Αμερική φαινεται να θέλει να διατηρήσει κάποια τάξη μέσα στο Νατο οσο τα προβληματα με Ρωσία οξύνονται. Επίσης δεδομενου του συσχετισμού δυναμεων δεν νομίζω οτι η Ελληνική αστικη ταξη θα επένδυε σε πολεμο με Τουρκια χωρις τις πλάτες Ισραηλ και ΗΠΑ. Θα ήθελα την αποψη σου.
  Π.Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι σαφώς πιθανότερος ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος μέσα στην επόμενη δεκαετία, και σαφώς πιο προετοιμασμένος από τις κινήσεις των δύο αστικών τάξεων, από έναν γαλλογερμανικό ή έναν ιταλογαλλικό ή έναν ιταλοισπανικό.

   Διαγραφή
 8. Συμφωνω απολυτα σε αυτο αλλα θα επιμείνω οτι η ΗΠΑ το τελευταίο που θελουν είναι ενδονατοικό ρήγμα βεληνεκούς ικανό να αφανίσει μία απο τις δύο χώρες. Έχουν στραμένη την προσοχή τους αλλου. Σε περίπτωση σύμπλευσης συμμαχίας της Ελλαδας με τη Ρωσία τοτε θα ελεγα οτι έχεις δίκιο και οτι ειναι εξαιρετικα πιθανο. Αλλα κατι τετοιο επίσης δεν διαφαινεται. Δεν ξέρω αυτή ειναι η απλοικη μου αποψη. (και κακά τα ψέματα είναι και λίγο wishful thinking, ο μικροαστός μέσα μου δεν είναι έτοιμος για την ωρα της κρίσεως)
  Π.Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι ότι θα σου φτιάξει τη μέρα, αλλά ρίξε μια ματιά στην ιστορία του Κυπριακού, και ιδιαίτερα στο πώς οι ΗΠΑ έπαιξαν ενεργό ρόλο στο να ενθαρρύνουν και την ελληνική αστική τάξη για μαγκιές, και την Τουρκική ταυτόχρονα...

   Διαγραφή
  2. Πολλά τα έγγραφα που δείχνουν ότι έλεγαν στους συνταγματάρχες "φάτε το Μακάριο" την ίδια στιγμή που έδιναν πράσινο φως στους Τούρκους να εισβάλλουν με το που θα κουνηθούν οι συνταγματάρχες. Κι έμειναν τα νατοϊκά εθνίκια μαλάκες, και ζήσαμε όλοι καλά, κι εγώ στην Πράσινη γραμμή...

   Διαγραφή
 9. Πράγματι έχεις δίκιο, ας είμαστε έτοιμοι για τα πάντα.Λίγο οφφτοπικ: Τι συμφερον είχαν οι ΗΠΑ να "σπρώξουν" Ελλαδα και Τουρκία σε συμπλοκή στη Κυπρο. Υπό οικονομικούς και πολιτικούς όρους παντα. Δεν νομίζω οτι ενοχλούσε απλά ο Μακάριος.
  Π.Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η διχοτόμηση ήταν πλάνο απ' τη δεκαετία του 1950, και κατά τη γνώμη μου ευφυές, καθώς μια πολύ βασική της συνέπεια είναι η διαρκής ηγεμονία του εθνικού ζητήματος πάνω στην αριστερά (ΑΚΕΛ), που της επέτρεψε πάρα πολλές υποχωρήσεις στα ταξικά ζητήματα και μεγάλο βαθμό ενσωμάτωσης, καθώς και μόνιμος ευνουχισμός του εργατικού κινήματος στη χώρα.

   Δεύτερο, η διχοτόμηση επιτρέπει τη διαρκή στρατιωτικοποίηση της χώρας (δια του φόβου των Ιουδαίων), την εμπορία οπλικών συστημάτων, την συνεξάρτηση των αστικών τάξεων της από τις μητροπολιτικές (που τις ενδυναμώνει απέναντι στο λαουτζίκο), την αδυναμία της να σταθεί στα πόδια της για ανεξάρτητη πολιτική (δοκίμασε ο Μακάριος και τιμωρήθηκε παραδειγματικά), την εργαλειοποίησή της στα πλαίσια του νατοϊκού προγεφυρώματος.

   Διαγραφή
  2. Σχετικά με Κύπρο: διχοτόμηση χώρας των Αδεσμεύτων που ειναι ταυτόχρονα στρατηγικό σημείο για την προώθηση στην Μ.Ανατολή. Με ένα σμπάρο δυο τριγώνια και φυσικά ηγεμονεύει στην πολιτική ζωή της χώρας το εθνικό ζήτημα όπως λέει ο Αντώνης.

   Διαγραφή
 10. ασχετο -αλλα μπορει και οχι -....ισχυει αυτη η δηλωση ?

  Ν. Κοτζιάς:
  «… Στηρίζουμε την ουκρανική κυβέρνηση στον αγώνα της να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της χώρας και να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα…».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Σύνοψις:
  https://www.youtube.com/watch?v=FFTHheh_Fwg (Λάκις, ιώτα όπως σάτιρα - 10/3/2015 1ο)

  και συνέχεια - για όποιον αντέξει μέχρι τέλους - κατά Προφητεία της αστικής τάξης, υπάρχει Πρόνοια:
  "... έξω από τον κύκλο της ασφυξίας, υπάρχει ένας μεγαλύτερος κύκλος ασφαλείας, ο οποίος θα λειτουργήσει την κατάλληλη ώρα ..." (Λάκις - 10/3/2015 2ο)
  http://www.tubechop.com/watch/5421331

  Τι μένει λοιπόν παρά η επίκληση της Πρόνοιας:
  "Μην αρνείσαι τη βοήθεια στο λαό σου ... βγάλε από πάνω του το ζυγό που του επέβαλλαν οι υπάλληλοι ... Δε μιλάει από μέσα μας η αυθάδεια, αλλά η πεποίθηση ότι πρέπει να βγούμε από αυτήν την κατάσταση που είναι για όλους ανυπόφορη. ..." (παπά-Γκαπόν - 1905) Λάζλο Γκιούρκο "Ο Λένιν τον Οκτώβρη" ΣΕ 2014, σελ. 103

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους, αλλά αυτό δεν είναι σάτιρα ούτε σε επίπεδο μορφής (πόσο μάλλον σε περιεχομένου). Να ήταν δηλαδή δεν θα άλλαζε κάτι, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται...
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  2. Φίλε Ο.Χ.Ε.Π.,
   σύμφωνος στα περί σάτιρας. Η κατάδειξή μου είναι άλλη. Κοίτα - πέρα από τα σοβαρά επί μέρους - πως σερβίρει την μεγάλη εικόνα.

   Ενώ, έχουμε έναν έντιμο πρωθυπουργό και αναγνωρίζουμε την ακριβολογία της λέξης "θεσμοί", άρα και τους θεσμούς σαν τέτοιους. Ενώ, επιτίθεται σε Σόϊμπλε (κατηγορία υπαλλήλου κατά Λάκι) που δεν αναγνωρίζει την "ανθρωπιστική κρίση" μας, σαφώς καταλήγει πως οι Γιούνκερ και Μέρκελ (κατηγορία ηγέτη-θεσμού κατά Λάκι) δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη (!)

   Το όλον μοιάζει επίκληση σε άρχοντα να συμμαζέψει όσους ξαμόλησε κατά πάνω μας. Αλλά και να μην μας αφήσει από την "προστασία" του.

   Εάν υπάρχει "μεγαλύτερος κύκλος ασφαλείας ο οποίος θα λειτουργήσει την κατάλληλη ώρα", με κάνει να αναρωτιέμαι, τι ώρα είναι;

   graf

   Διαγραφή
  3. Είχα πολύ καιρό να δω την εκπομπή και δεν κρατήθηκα να σχολιάσω ακόμα και αν φάνηκε άκυρο. Παρά το γεγονός ότι πάντα ήταν σάπια πολιτικά και έδινε σαφή φιλοσυριζα γραμμή τουλάχιστον έλεγε και κανένα χαζοαστείο να σπάει την μονότονη προπαγάνδα.

   Στην ουσία αυτού που είπες μιλάμε για την επίσημη προπαγανδιστική γραμμή της κυβέρνησης. Όχι γιατί το λέει ο Λάκης. Απλώς ο Λαζόπουλος σερβίρει σε φανταχτερό περιτύλιγμα αυτό που λέει κάθε συριζαίος. Οι "κακοί υπάλληλοι" δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί παίρνουν εντολές, ενώ τα "αφεντικά των υπαλλήλων" θα πιεστούν πολιτικά στις διαπραγματεύσεις και θα ελιχθούν αναλόγως. Αν το δούμε από το πως το βλέπει ο μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ (ότι ντεμέκ αυτά γίνονται για τα μάτια της εργατιάς) είναι πράγματι αντιφατικό. Υποτίθεται εμείς τα παραπέμπουμε όλα στην Δευτέρα Παρουσία, αλλά αυτοί τελικά την περιμένουν τρία χρόνια και εις το διηνεκές. Βέβαια με την τρικυμία που έχει προκαλέσει στα κεφάλια του κόσμου η "αριστερά" που μας έπρηξε τα συκώτια τέτοια είναι ψιλοπράγματα.

   Να θέσω όμως και μία άλλη παράμετρο. Ο Λάκης είναι αστικό φερέφωνο. Αυτή η επιχειρηματολογία (χωρίς τους χαρακτηρισμούς που δίνουν οι διάφοροι λα(ϊ)κοφανείς κλπ.) έχει νόημα, αλλά όχι για εμάς. Από την μεριά ενός αστού μία αλλαγή στα πρόσωπα, τους θεσμούς και την λειτουργία τους έχει πιθανή σημασία για τα συμφέροντα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεκαετίες ήταν αστικό κόμμα. Εδώ όμως πια δεν προσπαθούν καν να φανούν ότι πατούν σε δύο βάρκες ως καλοί οπορτουνιστές που ήταν κάποτε, ή να μην το τονίζουν πολύ σαν καλοί σοσιαλδημοκράτες που είναι τώρα. Πατάνε στην αστική, το λένε στην μάπα μας και πρέπει να έχει κάποιος να φάει πολύ ΠΑΣΟΚ στην κεφάλα, ώστε να λειτουργεί η δύναμη της συνήθειας από κάποιο σημείο και μετά για να εκλογικεύει τα ανεκδιήγητα.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
 12. Γι αυτό σημείωσα "κατά Προφητεία της αστικής τάξης".

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή