Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση Τ.Ε Βόλου ΚΚΕ για την επίθεση των ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να προστατευτεί η δράση του Αχ. Μπέου

Καταγγέλλουμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ακριβώς κατά τα πρότυπα της προηγούμενης κυβέρνησης έστειλε τα ΜΑΤ σε προγραμματισμένη διαδήλωση με εντολή να αποκλείσει την κινητοποίηση, να απαγορεύσει τη διέλευσή της σε συγκεκριμένους δρόμους και με τη χρήση χημικών να χτυπήσει τους συγκεντρωμένους. Η συγκυβέρνηση συνεχίζει πιστά την εφαρμογή του σχεδίου «νόμος και τάξη» της προηγούμενης κυβέρνησης με την καταστολή και τον αυταρχισμό.

Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Μπέο, που πίσω από τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης έβαλε ιδιωτική εταιρεία security με σκοπό να αποκλείσει το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ και να αντιμετωπίσει τη σημερινή συγκέντρωση. Η ενέργεια αυτή έρχεται σα συνέχεια της βαθιά αντεργατικής και αντιλαϊκής στάσης της δημοτικής αρχής, που στηρίχτηκε από τη ΝΔ.


Από κοινού η συγκυβέρνηση με τα ΜΑΤ και ο Δήμαρχος με την ιδιωτική εταιρεία security, με το σημερινό σχεδιασμό που υλοποίησαν, τη χρήση χημικών σε συγκέντρωση και τον αποκλεισμό ενός δημοτικού κτιρίου, θέλησαν να διασφαλίσουν τη συνέχιση της επιχειρηματικής δράσης της ΔΕΥΑΜΒ, τη συνέχιση της λειτουργίας της με ανταποδοτικά κριτήρια, για να συνεχίσει να χαρατσώνει τις λαϊκές οικογένειες του Βόλου.

Το σχέδιο «νόμος και τάξη» πάει μαζί με τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί και πρέπει να ακυρώσει με την πάλη του τον αυταρχισμό και την αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν το κράτος και η τοπική διοίκηση.

2 σχόλια:

 1. Τα χημικά που ρίχτηκαν στο Βόλο δεν είναι ακριβώς χημικά. Η συγκυβέρνηση παρέλαβε τις προηγούμενες μέρες παρτίδα χημικών που περιέχουν ανθοϊάματα Μπαχ. Κατά συνέπεια, δεν καταλαβαίνω τις αντιδράσεις σας, καθώς δεν δημιουργούν προβλήματα στον άνθρωπο. Το αντίθετο θάλεγα.
  Δήμος Βόλου: Και με την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση για διακοπές νερού
  Να διακόπτεται η παροχή του νερού στους καταναλωτές που χρωστάνε πάνω από 80 ευρώ, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου... Η συνέχεια εδώ http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8346018

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε, μην το αποκαλύπτεις αυτό, γιατί θ' αρχίσουν κι οι διστακτικοί να κατεβαίνουν σε διαδηλώσεις για... αρωματοθεραπεία.

   Διαγραφή