Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Εικονογραφικό αυτο-τρόλινγκ

Ξεσάλωσε η εικονογραφική ανατροπή εκ των ένδον αυτές τις μέρες. Στον Guardian, εφημερίδα του θρυλικού Paul "πιο ΣΥΡΙΖΑ κι απ' τον ΣΥΡΙΖΑ" Mason και του Sony "εγώ είδα φως και μπήκα" Kapoor, το ρεπορτάζ για το αμίμητο "μέτρο Βαρουφάκη" για καλωδιωμένους τουρίστες και νοικοκυρές που θα κατασκοπεύουν μικρομαγαζάτορες για φοροδιαφυγή είχε την κάτωθι εικονογράφηση:
Μάλιστα, τη λαϊκή. Εκεί αναμένει ο άσπλαχνος Guardian ότι απευθύνεται τελικά το μέτρο του ανεκδιήγητου, στα μεγάλα σκάνδαλα φοροδιαφυγής που εκτυλίσσονται ανάμεσα σε μαϊντανό, αγγούρια, πιπεριές και ελιές καλαμών. Όλη η φοροδιαφεύγουσα πλουτοκρατία του τόπου, εν των μεταξύ, φιγουράρει σε πρώτο πλάνο (τον Γκίκα Χαρδούβελη τον έχουμε σε άλλη φωτογραφία, ε, αυτά από "φοροδιαφυγή").

Αλλά και το εγχώριο αυτοτρολλάρισμα δεν έμεινε πίσω. Στην δικιά μας Αυγή ("Ενθέματα"), ο γνωστός Κοανιτζής διδάκτωρ φιλοσοφίας και μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Καρίτζης ανακαλύπτει "συμβολικές διαστάσεις" στο νομοσχέδιο περί "ανθρωπιστικής κρίσης" που έσπευσαν να ψηφίσουν τα ΝουδουΠασοκοΠοτάμια και η Χ.Α. Πώς συνοδεύτηκε εικονογραφικά το άρθρο του διδάκτορος; Με έναν πίνακα του Έγκον Σίλε που απεικονίζει δύο νεαρές λεσβίες τριβάδες:
Αναρωτιέμαι, κατόπιν τούτων, μήπως τελικά η βασική άμυνα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πλήρη αστικοποίηση είναι η αθεράπευτη έλξη του στη γελοιότητα. Μήπως, ρε παιδί μου, δεν μπορούν τα παλικάρια, πώς το λένε. Μήπως δεν ήταν για κυβέρνηση κι έγινε η στραβή λόγω ειδικών συνθηκών, κι άντε μετά να κάνεις τη δουλειά σου πολιτικά αντιμετωπίζοντάς τους σοβαρά.

7 σχόλια:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=MwbW2B1OvxQ

  Όπου ο διδάκτωρ μας διδάσκει τί εστί ιδιωτικοποίηση (ο ΟΤΕ ''κρατικοποιήθηκε'', αν δεν το ξέρατε..).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. το κακο ειναι διπλο ουτε μπορουν ουτε θελουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτά λέγανε το 2010...Ο δεκάλογος του καλού φορολογουμένου
  http://www.e-dromos.gr/%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 9. Ο καλός φορολογούμενος αναφέρει στις αρμόδιες Αρχές τους κακούς φορολογούμενους, συγγενείς, φίλους ή γείτονές του, απαιτώντας την παραδειγματική τους τιμωρία. Καταγγέλλει επίσης τηλεφωνικώς όσους καταπατούν νόμους του κράτους -καπνιστές, αρνητές πληρωμής διοδίων κ.ά.- και εξασφαλίζει τοιουτοτρόπως την αύξηση των χρηματικών προστίμων και κατ’ επέκταση των κρατικών εσόδων. -
   Μήπως τελικά δεν ήταν "χιούμορ".... ;;; ο Βαρούφ πάντως το θεώρησε αξιόλογη πρόταση...

   Διαγραφή
 4. Πρώτα οι Βαρουφίτσες, τώρα οι Βαρουφιάνοι. Δεν έχουν έλεος!
  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή