Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

"Κανονικά", λέει!

Κανονικά η καταβολή της δόσης 581 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ

Κανονικά θα γίνει η καταβολή των 581 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), ενώ την Παρασκευή 20 Μαρτίου η Ελλάδα θα καταβάλει ακόμη 348 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.


Ο ΟΔΔΗΧ σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είναι έτοιμοι να καταβάλουν τη δόση.

Τα 929 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ δεν είναι οι μοναδικές υποχρεώσεις της εβδομάδας, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή λήγουν έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δισ. ευρώ, τα οποία το Δημόσιο θα καλύψει μέσω δημοπρασίας εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων που θα διενεργηθεί την Τετάρτη.

Left.gr

4 σχόλια:

 1. Φυσικά, δεν θα μας πουν ποτέ και κανένας, για ποιο λόγο ακριβώς δίνουμε αυτά τα λεφτά, τι αποτελούν, αν π.χ. αφορούν τοκοχρεωλύσια κάποιου δανείου που πήγε αυτό το δάνειο - με στοιχεία και λεπτμέρειες όχι αερολογίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για την Ενωμένη Ευρώπη, ρε γαμώτο...!!


   Μάνος

   Διαγραφή
 2. Νέο, δραματικό κρούσμα αυτονόμησης! Αυτή τη φορά, αυτονομήθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ και οι φίλοι-μέλη-υποστηρικτές-ψηφοφόροι-κάτι του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην "πρωτοβουλία για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ".

  Όπως εξηγούσε σήμερα μία κυρία στην ΕΡΑ - πιθανώς η κ. Πορτάλιου - εκπροσωπώντας την "πρωτοβουλία για την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ", η πρωτοβουλία "καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο 24 παρ. 2", με το οποίο όχι μόνο δεν καταργείται το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αντίθετα η ΕΤΑΔ Α.Ε. -στην οποία ανήκουν όλα τα ακίνητα του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων, και η περιουσία του ΕΟΤ- απορροφάται από το ΤΑΙΠΕΔ!

  Προς τι οι εκκλήσεις; Δεν δεσμεύτηκε κοτζάμ Λαφαζάνης, πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα "εγκληματικό όργανο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας"; Δεν ξεκαθάρισε η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή και η Αυγή πέντε μέρες μετά τις εκλογές, ότι σταματά σειρά ιδιωτικοποιήσεων και πως θα προχωρήσουν στην κατάργηση του Ταμείου;

  Τα λέει και το iskra... Έτσι θα διαλύσουμε το ΤΑΙΠΕΔ; Το ταΐζουμε μέχρι να σκάσει;

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα αυτοκαταργηθει ρε φίλε, τι δεν καταλαβαίνεις??? Απλά λίγη υπομονή γιατί προέχει η αυτοδιαλυση του ΝΑΤΟ, η αυτοκτονία των καναδων της El Dorado και το χαρακίρι των κινέζων της Cosco... Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη ο Παναγιώτης...

  r@skolnikov

  ΑπάντησηΔιαγραφή