Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την "ανθρωπιστική κρίση"

Κατατίθεται, σύμφωνα με το Left.gr, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την "ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης", οπότε μπορούμε να δούμε επιτέλους με απτό τρόπο σε τι μεταφράζεται πρακτικά αυτή η τόσο κεντρική φράση της προεκλογικής ρητορικής, το "κατεπείγον" που η αντιμετώπισή του εμπόδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ να περπατήσει απευθείας στο δρόμο για τον σοσιαλισμό...

Κατατίθεται το νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο περιλαμβάνονται μέτρα για την ηλεκτροδότηση, σίτιση και στέγαση πολιτών και νοικοκυριών που «διαβιούν σε καθεστώς ακραίας φτώχειας», όπως θα αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η κυβέρνηση ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, πρώτον διότι τα μέτρα αναμένεται να βοηθήσουν τους πληττόμενους από την κρίση πολίτες και, δεύτερον, διότι αποτελεί υλοποίηση μέρους του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Για την ηλεκτροδότηση, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι, αλλά και σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα λόγω οφειλών.

Όσον αφορά στη στέγαση, το μέτρο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο επιδότησης ενοικίου και σε πρώτη φάση θα αφορά 30.000 νοικοκυριά που δεν διαθέτουν ιδιόκτητο ακίνητο στην περιφέρεια που διαβιούν. Η επιδότηση θα αφορά νέες μισθώσεις αλλά και ανανέωση παλαιότερων μισθώσεων. Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ποσό θα δίνεται απευθείας στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και κατά πληροφορίες θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και δεν θα υπόκειται σε κρατήσεις. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει πρόβλεψη για συμψηφισμό οφειλών.

Τέλος, τα μέτρα για τη σίτιση θα αφορούν 300.000 οικογένειες και θα υλοποιηθούν μέσω εκπτωτικών κουπονιών ή άλλο ηλεκτρονικό τρόπο. Θα ληφθούν υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις και τα εισοδήματα των δικαιούχων από κάθε πηγή, ενώ εάν πρόκειται για άνεργους που δεν λαμβάνουν επιδόματα τότε θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωσή τους.


Left.grhttp://left.gr/news/katatithetai-nomoshedio-gia-tin-anashesi-tis-anthropistikis-krisis

3 σχόλια:

 1. 'Ολα αυτά μαζί με τον όρο ανθρωπιστική κρίση να τα βάλει εκεί που ξέρει..αι σιχτίρ !
  Ntina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έτσι, για να καταλαβαίνουμε για τι πράγμα μιλάμε:

  "...Για την ηλεκτροδότηση, το νομοσχέδιο αναμένεται να προβλέπει την παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ώς 300 kWh σε νοικοκυριά που είτε είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο είτε όχι..."

  Η εκκαθάριση των λογαριασμών της ΔΕΗ γίνεται ανά ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ και η χρέωση της kWh στο κοινωνικό τιμολόγιο, για άτομα χαμηλού εισοδήματος είναι: 0,046 ευρώ.
  Επομένως, 300 x 0,046 = 13,8 ευρώ το τετράμηνο ή 3,5 ευρώ το μήνα !!!
  Ούτε για ένα πακέτο τσιγάρα το μήνα !
  Τώρα, που σκέφτονται να τα ακριβύνουν κιόλας...http://www.capital.gr/News.asp?id=2243012

  "...Όσον αφορά στη στέγαση...η επιδότηση θα ανέρχεται σε 70 ευρώ το μήνα ανά άτομο και 220 ευρώ ανά πολυμελή οικογένεια..." !!!
  Με 220 ευρώ το μήνα, σήμερα νοικιάζεις δυό καμαρούλες, συνολικά 25-30 τ.μ.
  Όπου, πρέπει να στεγαστεί πολυμελής (κιόλας !!!) οικογένεια.

  Ούτε ψίχουλα, σύντροφοι! Ούτε ψίχουλα δεν είναι αυτά τα μέτρα!
  Είναι φτύσιμο στα μούτρα των φτωχών ανθρώπων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στην περίπτωση που το για το ρεύμα το κράτος επιδοτήσει όλες τις σχετικές χρεώσεις (ρεύμα, μεταφορά, διανομή, φόροι, τέλη και φπα) το όφελος για τους δικαιούχους θα ανέρχεται στο υπερτεράστιο ποσό των € 570 περίπου του χρόνο, ή € 47,5 / μήνα!!!

  Δηλαδή 170 εκατομμύρια....
  ή αλλιώς 0,0708% του ΑΕΠ...
  ή αλλιώς κάτι περισσότερο από τα περσινά κέρδη της ΔΕΗ (στο 9μηνο 2014 είχε κερδή 120 εκατ.).

  Ντινος

  ΑπάντησηΔιαγραφή