Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Η Μέρκελ προσβάλλει την εθνική υπερηφάνεια μας: Είπε τους θεσμούς "Τρόικα"!

"Die Drei Institution, Die Troika wird auch bewerten, und ich glaube wir haben alle hände voll zu tun, im augeblick dies wirklich erfolgereich das voranzubringen und deshalb ist das darauf I mich konzentiere."*
Δηλώσεις Μέρκελ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ για την υλοποίηση των συμφωνιών από την ελληνική κυβέρνηση - Ανοιχτό το ενδεχόμενο για 3ο μνημόνιο

Μπαράζ δηλώσεων είχαμε με αποδέκτη την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, ενώ συνεχίζεται και η συζήτηση για 3ο πακέτο δανείων προς την Ελλάδα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του δεύτερου προγράμματος. Πρέπει να υλοποιηθούν οι συμφωνίες και αυτό θα κριθεί από την τρόικα. Σε αυτό θέλω να επικεντρωθώ», δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συνάντηση που είχαν.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι προέχει η ολοκλήρωση των μέτρων του μνημονίου, λέγοντας πως «θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα».


Ο πρόεδρος της Κομισιόν, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός 3ου μνημονίου, ανέφερε πως «είναι πρόωρο να μιλάμε για τρίτο πρόγραμμα».

Στο σενάριο νέας δανειοδότησης της Ελλάδας, δηλαδή και 3ου μνημονίου, επιμένει ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας. Ο Λουίς ντε Γκίντος, μετά τις σχετικές δηλώσεις του τη Δευτέρα, επανήλθε την Τετάρτη εκτιμώντας μάλιστα πως το 3ο μνημόνιο θα περιλαμβάνει δάνεια από 30 ως 50 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας δεν τάσσεται κατά ενός 3ου μνημονίου για την Ελλάδα, αλλά ξεκαθαρίζει πως δεν είναι θέμα που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες, με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει ότι «συζήτηση για τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας του Eurogroup της Δευτέρας».

Κομβικής σημασίας είναι για το ΔΝΤ «να μη χαθεί η πρόοδος με τις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν» στην Ελλάδα, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

902

* Μόλις ενημερωθήκαμε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Die Troika πρέπει να διαβάζεται στα αγγλικά· η Μέρκελ δηλαδή είπε "Πέθανε, ω Τρόικα", δηλαδή "Ψόφα μωρή Τρόικα", καθότι, ως γνωστόν, την Τρόικα τη σκότωσε ο Γιάνης και είπε και wow μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου