Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Μαζικό το χάρισμα της προφητείας των κομμουνιστών!

Τό βλεπα, τό παιξα...ΚΚΕ δαγκωτό.
ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, λέγοντας πως δεν υποσχέθηκαν ούτε ένα ευρώ, σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως φέρεται να δήλωσε πως «δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση».
Iefimerida, 13/3/2015

Φοβούμαστε ότι τέτοιες θα είναι και οι "σαρωτικές μεταρρυθμίσεις" για τις οποίες μίλησε ο πρωθυπουργός, γιατί η απαίτηση για ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας αυτό απαιτεί: Το σάρωμα όσων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στην Ασφάλιση και Πρόνοια, στα λεγόμενα "κλειστά" επαγγέλματα, στο δημόσιο τομέα και ειδικά στην εκπαίδευση, με την περιβόητη αξιολόγηση. Απαιτεί νέους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, όχι για το μεγάλο κεφάλαιο, που νόμιμα φοροδιαφεύγει, αλλά για τους μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους που θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα όποια ψίχουλα δοθούν στην ακραία φτώχεια.
Δημ. Κουτσούμπας, 17/2/2015


Αν αυτή η κυβέρνηση κινηθεί στοιχειωδώς στην "αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης", της ακραίας φτώχειας, θα αποτελειώσει ιστορικά τα μικρομεσαία στρώματα που κατά βάση την στήριξαν. Γιατί το μόνο που είναι βέβαιο είναι ότι είναι αδύνατο για αυτή να χρηματοδοτήσει την όποια ανακούφιση των πολύ φτωχών χωρίς να ξεζουμίσει τους μικρομεσαίους.
Lenin Reloaded, 15/2/2015

Με βάση όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με κοινή λογική να μην καταλαβαίνει τι θα είναι αυτό το “Κάτι”:

Ή θα είναι “Τίποτα”,

Ή θα μπαίνει σαν “κάτι” στις τσέπες κάποιων εξαθλιωμένων και θα βγαίνει από την τσέπη του υπόλοιπου λαού. Αυτός που δικαιούται μια αξιοπρεπή ζωή που να ταιριάζει στις σύγχρονες ανάγκες, όχι μόνο δεν θα πάρει κάτι, αλλά θα πληρώσει κι από πάνω κάτι.
www.dioti.gr, 18/1/2015

5 σχόλια:

 1. Mαλακίες, δεν αντιλαμβάνεσαι την τομή που έδειξε η Ερμηνευτική ανάμεσα στις φυσικομαθηματικές και τις κοινωνικές ''επιστήμες''-δεν υπάρχει ντετερμινισμός ούτε πρόγνωση στις κοινωνικές επιστήμες, υπάρχει ενδεχομενικότητα και χαοτικές δυναμικές. Είσαι εγκλωβισμένος, όπως κάθε μαρξιστής, στο γαλιλαιο-νευτώνειο φαντασιακό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για πάρε λίγο βαρύ ντετερμινισμό και μεταφυσική υπόσκαψη της αυτονομίας του πολιτικού ακόμα:

  Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015
  Έλεος, έχω κατουρηθεί στο γέλιο!
  http://leninreloaded.blogspot.com/2015/01/blog-post_76.html

  Α. Φλαμπουράρης: Εξεταστικές επιτροπές - Να κάνουμε καμιά φιλολογική συζήτηση για να περνάει η ώρα.
  Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015
  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2015/03/blog-post_932.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Βασικά, για να καταλάβεις πώς λειτουργεί ο σοσιαλδημοκράτης χρειάζεται από κβαντομηχανική και πάνω, αλλά λέμε τώρα...

   Διαγραφή
  2. Πράγματι, το μνημόνιο είναι κάτι σαν τη ...γάτα του Schrödinger, στα διάφορα παράλληλα σύμπαντα, αλλού σκίζεται, αλλού ακυρώνεται, στο άλλο καταργείται κ.ο.κ.
   Όμως εμείς είμαστε άτυχοι και ζούμε στο σύμπαν που απλά αλλάζει όνομα.

   ημιάγριος

   Διαγραφή
 3. Δεν πρόκειται για ντετερμινισμό. Μην τρελαθούμε κιόλας. Ο ντετερμινισμός απαιτεί κάποιες ενδείξεις και αποδείξεις για να χρησιμοποιηθούν ως εισερχόμενα στοιχεία για μία μεθοδολογία. Εδώ έχουμε τους κομμουνιστές να κάνουν αναδημοσίευση των προεκλογικών κυνικών ομολογιών των απατεώνων. Να πούμε την αλήθεια δεν χρειάζεται να είσαι και ο Λένιν. Όποιος δεν έκαιγε πασόκικο μαζούτ το είχε τουλάχιστον ψυλλιαστεί. Βέβαια πάλι μόνο οι κομμουνιστές και οι περί αυτών είπαν (και) αυτή την άβολη αλήθεια.

  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή