Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση σχετικά με το νομοσχέδιο για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τη λεγόμενη «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», επισημαίνει τα εξής:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη ''αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης'' δεν ανταποκρίνεται ούτε καν στην επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί αξιοπρεπής διαβίωση, για όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το μόνο που υπόσχεται είναι ορισμένα ψίχουλα σε όσους ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης (με οικογενειακό εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα για τετραμελή οικογένεια), που κι αυτά δίνονται με ''εκπτώσεις'', ακόμη και σε σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή στο ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανέργων, υποαπασχολούμενων, ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, η κυβέρνηση απλά παρατείνει για ένα χρόνο τις ρυθμίσεις τής προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Δεν καταργεί το ελάχιστο όριο ενσήμων για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ούτε παίρνει οριστικά πίσω την αύξηση -από 50 σε 100- για τα ελάχιστα ένσημα που απαιτούνται για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Πίσω από τους βαρύγδουπους τίτλους και τα ψίχουλα προς την απόλυτη φτώχεια, η κυβέρνηση κρύβει τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί στην αφαίμαξη του λαού, ενώ δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά ούτε και τα φαινόμενα απόλυτης εξαθλίωσης. Αυτή η πολιτική βασίζεται στο αντιλαϊκό πλαίσιο του μνημονίου και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις οποίες και η σημερινή κυβέρνηση δεσμεύεται να τηρήσει με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε με τους εταίρους. Υπηρετεί την ανάγκη να εξοικονομηθούν κρατικοί πόροι που θα κατευθυνθούν για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, μέσω της κρατικής στήριξης.

Η διαφήμιση από την κυβέρνηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, σε μια περίοδο που ομολογείται ανοιχτά η συνέχιση της φοροληστείας σε βάρος του λαού, αποδεικνύει ουσιαστικά ότι οδηγούμαστε σε μια κατάσταση όπου η φτωχή οικογένεια θα πληρώνει για την ακόμη φτωχότερη.

Το ΚΚΕ στηρίζει αγωνιστικές πρωτοβουλίες και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις νόμου και τροπολογίες για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, τις οποίες θα επαναφέρει και κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται ο λαός να βάλει στο προσκήνιο της πάλης την ανάκτηση όλων όσα έχασε τα προηγούμενα χρόνια, και όλων όσα δικαιούται για μια αξιοπρεπή ζωή, πράγμα που απαιτεί αγώνες, συγκρούσεις, ρήξη με την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που γεννά κι αναπαράγει τη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εκμετάλλευση».

902

1 σχόλιο:

 1. Διορθωμένο (παρακαλώ σβήσε το προηγούμενο)


  Μάθαμε λοιπόν ότι η φτώχεια δεν είναι ακραία από μόνη της, αλλά υπόκειται σε διαβαθμίσεις, οι οποίες είναι επιστημονικά διακριβωμένες με μαθηματικούς τύπους.
  Παγκοσμίως η φτώχεια μετριέται με τα άτομα που διαβιώνουν με λιγότερα από 2 $ ημερησίως. Στην Ελλάδα (ως ανεπτυγμένη χώρα του καπιταλιστικού παραδείσου της ΕΕ) η επαναστατική πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς ορίζει την ακραία φτώχεια ως αυτούς που διαβιώνουν (γιατί δεν ζούνε) με 3.33 € (3.69 $) την ημέρα. Κάντε τους υπολογισμούς βάσει του 4,800 ετησίως για τετραμελή οικογένεια αν δεν με πιστεύετε. Και για να λύσει το «πρόβλημα» προσφέρει:
  1) 300 κιλοβατώρες το μήνα ανά οικογένεια. Είπα να μην το πάω οικονομικά, αλλά δεν άντεξα. 300 kWh x 0.03410 € (τιμή ΚΟΤ) = 10.23 €, άρα 0,08525 € ανά άτομα και ανά ημέρα. Αλλά μην είμαστε και κολλημένοι: Η τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να ανάβει ένα ηλεκτρικό σώμα για 2,5 ώρες την ημέρα, ενώ το καλοκαίρι θα μπορούν και 2 άτομα να κάνουν μπάνιο. Για φώτα και μαγειρέματα άστο καλύτερα. Όπως επίσης και για τα υπόλοιπα νταβατζηλίκια που αποτελούν το λογαριασμό του ρεύματος (εγώ π.χ. δίνω 160 € το τετράμηνο εκ των οποίων το ρεύμα είναι τα 40€ !!!) και που είναι υπερδιπλάσια του κόστους της κατανάλωσης, άρα είναι και ο βασικός λόγος που ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει το ρεύμα.
  2) Επίδομα ενοικίου από 70 μέχρι 220 € το μήνα. Δηλαδή 1.83 € ανά άτομο ανά ημέρα (για τα 220)
  3) Κουπόνια (το πιο επαναστατικό μέτρο), όπως στην κατοχή και δώρο του κράτους στα Carrefour και στα Lidl απευθείας, αφού αυτά θα εξαργυρώνονται μόνο σε είδος (περιορισμένης διατηρησιμότητας;)
  Έχουμε και λέμε: Με 3,33 + 0,08525 + 1,83 = 5,24 € (5.81 $) + ένα κουπόνι την ημέρα, δεν εμπίπτεις στην ακραία φτώχεια. Η πρώτη αριστερή κυβέρνηση σε έχει αναγάγει σε μεσαία φτώχεια (ε ρε κάτι κολλημένοι ΚΚΕδες που δεν βοηθάνε). Αν δε, ζεις με 8 την ημέρα, θα θεωρείσαι βολεμένος και θα φορολογείσαι για να πληρώνεις αυτούς που πριν ζούσαν με 3,33 €. Μάλλον θα προτιμούσα να είμαι στη λίστα του ΟΗΕ και να ζω στη Καμπότζη με λιγότερο από 2 $ την ημέρα. Πιο φίνα θα την περνούσα.

  ΥΓ. Η επαναστατική κυβέρνηση έχει θέσει το ζήτημα σε δημοκρατική ηλεκτρονική διαβούλευση στη σελίδα του υπουργείου Εργασίας. Ώρα έναρξης 2/3/2015 23:00. Ώρα λήξης 3/3/2015 14:00, (screenshot available) με κάποια προβληματάκια στην υποβολή σχολίων (πουτάνα τεχνολογία).
  ΥΓ2. Δοκιμασμένο κόλπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Τα ψίχουλα αυτά υπάρχουν σε όλες τις χώρες τις ΕΕ. Για να κράζει ο εξαθλιωμένος τον πιο εξαθλιωμένο, να κράζει ο μικροαστός αυτόν που δεν πάει να δουλέψει αλλά κάθεται όλη μέρα και αλητεύει με τα 6,01 € και για να λένε οι νεοφασίστες ότι πληρώνουν του γύφτους για να γεννοβολάνε και οι υπόλοιποι να δουλεύουν σαν μαλάκες (εδώ που τα λέμε, για το μαλάκες δεν έχουν άδικο).
  ΥΓ3. Παρασκευή 6 μμ θα είμαστε όλοι εκεί

  ΑπάντησηΔιαγραφή