Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Υεμένη: Καταυλισμό προσφύγων βομβάρδισε η Σαουδική Αραβία

Ένας καταυλισμός στον οποίο φιλοξενούνται άμαχοι πρόσφυγες στην περιοχή Χάτζα, στη βορειοδυτική Υεμένη, επλήγη σήμερα από μια αεροπορική επιδρομή της συμμαχίας υπό τη Σαουδική Αραβία και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Σαναά.

Έχει υπάρξει «επιβεβαίωση ότι ένας καταυλισμός (στην επαρχία Χάτζα) επλήγη και υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος του γραφείου για το συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων. Ο βομβαρδισμός, σύμφωνα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, έπληξε τον καταυλισμό Μάζρακ και τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο, δήλωσαν εργαζόμενοι υπηρεσιών αρωγής.

902Υεμένη: Πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ εναντίον των Χούτι έξω από το Άντεν

Πολεμικά πλοία άνοιξαν πυρ με τα πυροβόλα τους σήμερα, στοχοθετώντας μια φάλαγγα αποτελούμενη από σιίτες μαχητές Χούτι και στρατιωτικούς πιστούς στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, η οποία προέλαυνε προς την πόλη Άντεν, δήλωσαν κάτοικοι της Υεμένης.

Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά ως σήμερα, που ναυτικές δυνάμεις εμπλέκονται στη σύρραξη.

Οι κάτοικοι της περιοχής είπαν πως πιστεύουν ότι τα πολεμικά τα οποία άνοιξαν πυρ, ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου. Αιγυπτιακά πολεμικά είχαν πλεύσει την περασμένη εβδομάδα διαμέσου της Διώρυγας του Σουέζ προς τον Κόλπο του Άντεν.

Η Αίγυπτος είναι μια από τις σουνιτικές αραβικές χώρες που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη να πλήττει θέσεις των Χούτι για να σταματήσει την προέλασή τους προς την πόλη Άντεν, το τελευταίο προπύργιο του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, όπου βρίσκεται επίσης ένα λιμάνι μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Η Αίγυπτος δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο όσον αφορά τις πληροφορίες αυτές.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου