Κυριακή, 1 Μαρτίου 2015

Το Κοάν της ημέρας

Κι όμως! Αν και οι αντικειμενικές συνθήκες είναι σχεδόν απαγορευτικές πλέον για την κενόλογη ιλαρότητα και τον ξεκαρδιστικό μπουρδουκλεμέ που αγαπήσαμε στον προεκλογικό ΣΥΡΙΖΑ, αν και είχαμε ξεγράψει τη δυνατότητα να διαιωνιστεί και φέτος ο θεσμός του Κοάν της ημέρας, κάποιοι επιμένουν γενναία να προσθέτουν νέα αριστουργήματα στο είδος! Δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε, είναι οι τελευταίοι μάστορες μιας τέχνης που απειλείται με εξαφάνιση!


Και είναι αλήθεια, πως με απορία κοιτάζουμε νέες τροπικότητες αληθείας να αναδύονται ανάμεσα στο αίτημα για υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τις πολύμορφες απαντήσεις του εντός ΣΥΡΙΖΑ. Οι τροπικότητες αυτές γεννούν την ανοχή. Η ανοχή του κόσμου για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - θα παραμείνει. Τα ηγετικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ το έχουν αντιληφθεί και επενδύουν αυθόρμητα ή όχι με κάθε ευκαιρία στο συναίσθημα. Οι τεχνοκρατικές φωνές μοιάζουν να περνούν σε δεύτερη μοίρα και να χάνουν το προνομιακό τους πεδίο.
Αλεξάνδρα Πολιτάκη, Ίσκρα

4 σχόλια:

 1. Τροπικότητες αλήθειας!!!!!
  Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει φέρει επανάσταση στη γλώσσα. Όπως στη Γαλλική επανάσταση οι μήνες μετονομάστηκαν σε μεσιδορ, θερμιδορ, φρουκτιδορ κλπ, έτσι και εδώ έχουμε θεσμούς, συμφωνίες κλπ. Τύφλα νά'χει ο Ροβεσπιέρος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παντελώς άστοχη η σύγκριση...

   Ο Ροβεσπίερος, ο Σαιν-Ζυστ, ο Μαρά, ο Δαντόν, κι άλλοι, ήταν αυθεντικοί επαναστάτες κι απολύτως εν γνώσει του γεγονότος ότι οι πράξεις τους μπορούσαν, ανα πάσα στιγμή, να τους κοστίσουν την ίδια τους τη ζωή!

   Λέει, π.χ ο Σαιν-Ζυστ:

   "Περιφρονώ τη ύλη που με αποτελεί και που σας μιλά. Μπορείτε να την κυνηγήσετε και να την σκοτώσετε αυτήν την ύλη! Αλλά δεν έχετε το δύναμη να μού αφαιρέσετε τούτη τη λεύτερη ζωη που αφιέρωσα στους αιώνες που θα` ρθουν"

   Κι ακόμα πιο συγκεκριμένα:

   "Οι περιστάσεις είναι δύσκολές μόνον γι` αυτούς που υποχωρούν μπρος στην ιδέα του θανάτου"

   Τι σχέχη έχoυν αυτά με την απόλυτη υποταγή που εκπροσωπεί ο Σύριζα;

   Πιστέυει κανείς ότι μετά απο 200 χρόνια θα υπάρχεί σε κάποιο βιβλίο έστω και μια αναφορά στα ονόματα Τσίπρας, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης;

   Μάνος

   Διαγραφή
 2. Οι οποίες τροπικότητες μάλιστα γεννουν και την ανοχή λέει.
  Εντάξει το χοντρό δούλεμα όντως γεννά κάποια προσκαιρη ανοχή στα γίδια δε λέω, τις φάπες όμως μετά τη λήξη της παράστασης δεν ξέρω ποια τριπικότητα θα τις μαζέψει πρώτη.
  Θα ήθελα κάποια απ τις τροπικότητες της ΑΠ πάντως.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στον τροπικό του Καρκίνου, σα να λέμε.

  Λοιπόν, άλλο ωραίο... Χθες το πρωί, καθώς περνούσα απ' το Δαφνί με κατεύθυνση προς Κόρινθο, είδα πολύχρωμο πανό με το εξής περιεχόμενο:

  Η ελπίδα νίκησε!
  Η τρόικα φεύγει.
  ΣΥΡΙΖΑ Ψ.Ν.Α.

  Self-descriptive.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή