Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης εξηγεί τη διαφορά τρόικας και τριών θεσμών

Σε ερώτηση για το ποια είναι η διαφορά μεταξύ θεσμών και τρόικας, [ο Γ. Σακελαρίδης] απάντησε πως «η τρόικα είναι παρελθόν με τον τρόπο που τη γνωρίζαμε και δεν πρόκειται να επανέλθει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, από ποια άποψη, ποια είναι η διαφορά της τρόικας και των θεσμών, ότι βαφτίσαμε το κρέας ψάρι; σε καμία περίπτωση. Αυτό που συμβαίνει στην ουσία είναι ότι αυτές οι πρακτικές που είχαν υιοθετηθεί στο παρελθόν, η πρακτική δηλαδή να έρχονται τεχνικά στελέχη της τρόικας, εξουσιοδοτημένα από άλλα στελέχη των θεσμών τους οποίους εκπροσωπούσαν να μιλάνε με τους υπουργούς, να βγάζουν την ατζέντα, να προωθούν νομοσχέδια, να επιπλήττουν τους υπουργούς και τα στελέχη των υπουργείων, για το τι έχει γίνει ή το τι δεν έχει γίνει, είναι μια πρακτική που αφενός αποδείχτηκε αναποτελεσματική, και αφετέρου ήταν ένα πλήγμα στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, αλλά και της ελληνικής πολιτείας».
902


Όταν, κατά συνέπεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα βάλει τέλος στην Τρόικα, εννοούσε ότι αντί να μιλάει με στελέχη που στέλνουν άλλα στελέχη, θα μιλάει με τα άλλα στελέχη που έστελναν τα στελέχη. Το μέτρο αυτό πάρθηκε επειδή όταν η αξιολόγηση γινόταν από στελέχη που έστελναν άλλα στελέχη πληττόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ενώ τώρα αποδεικνύεται έμπρακτα ότι ο ελληνικός λαός θεωρείται πολύ μαλάκας για να έχει σημασία αν πλήττεται η αξιοπρέπειά του.

Αυτό έχει πλέον ξεκαθαριστεί και επίσημα.

5 σχόλια:

 1. Γνωρίζει κανείς αν επέστρεψε ο Βαρουφάκης από τις Βρυξέλλες;
  Γιατί αύριο θέλω να βγάλω μια ενημερότητα στην εφορία και θεωρώ απαράδεκτο και εξευτελιστικό για την αξιοπρέπειά μου να με εξυπηρετήσει ένας υπάλληλος εξουσιοδοτημένος από τον υπουργό. Θέλω να με εξυπηρετήσει ο ίδιος ο Γιάν(ν)ης.

  Βατμαν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η τρόικα ήταν μια κλικα..κατα βαρουφ.. θα εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τον θεσμών και όχι της κάθε κλικας που δρα για πάρτη της...επιτέλους μπήκε μια τάξη στην δημιουργική ασάφεια.
  Ntina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!

  Πώς να το λέμε;
  α) Οι τρεις θεσμοί
  β) Οι τρεις μάγοι με τα δώρα
  γ) Οι τρεις σωματοφύλακες
  δ) Los tres caballeros
  ε) Η Αγία Τριάς
  ς) Τα τρία γουρουνάκια
  ζ) Τα τρία κακά της μοίρας μας
  η) Τα τρία (σκέτο)
  θ) Το Τρίο Κιτάρα
  ι) Το τρίο Στούτζες
  ια) Το Τρίτο Πρόγραμμα
  ιβ) Οι τρεις πληγές του Φαραώ

  Βρες κι εσύ μια ονομασία που να μην προσβάλλει τον ελληνικό λαό και κέρδισε πλούσια δώρα!

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και η ζωή συνεχίζεται... Απόλυση εργαζόμενης [στην «ΑΒ Βασιλόπουλος»] γιατί αρνήθηκε να ψηφίσει σε εργοδοτικό σωματείο.

  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/62878/av-vasilopoylos-apolysi-ergazomenis-giati-arnithike-na-psifisei-se

  Υπάρχει στην παραπάνω σελίδα του 902.gr συνημμένη η ανακοίνωση της επιτροπής εργαζομένων στα «ΑΒ Βασιλόπουλος», από την οποία φαίνεται πως έχει αυτονομηθεί και το φάντασμα (;) του Συνδικαλιστικού της Ασφάλειας, μετά την αυτονόμηση των ΜΑΤ στην Αμυγδαλέζα.

  Σήμερα, σε τριμερή συνάντηση στην Επ. Εργασίας στην Αγ. Παρασκευή, η συνάδελφος παρευρέθη με μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

  Οι πρώτοι που δήλωσαν παρουσία στην Επιθεώρηση ήταν περιπολικά της Αστυνομίας, ένας αστυνομικός ρωτούσε τι ώρα θα πραγματοποιηθεί η τριμερής και ποιοι θα παρευρεθούν, ανέβηκε στα γραφεία της Επ. Εργασίας, ρώτησε τον προϊστάμενο της επιθεώρησης αν θα πραγματοποιηθεί ή αν θα αναβληθεί, και παρότι η εκπρόσωπος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας του είπε ότι δεν έχει καμία θέση εκεί, ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης έδωσε κανονική αναφορά στον αστυνόμο για την αναβληθείσα τριμερή.


  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τους εχουν παρει στο ψιλο και εξω

  https://www.youtube.com/watch?v=hBy8jh8Kpn8

  no pasaran

  ΑπάντησηΔιαγραφή