Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Σπάει κάθε φράγμα στην κωμωδία ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

15/3:

Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.


18/3:

Συνάντηση του υπουργού Π. Λαφαζάνη με το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΡΑΕ

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας Απόστολος Αλεξόπουλος.

Οι εργαζόμενοι στη ΡΑΕ έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που τους απασχολούν με κορυφαίο αυτό του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας που βρίσκεται υπό διαμόρφωση από τη Διοίκηση. Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε η σύνταξη του Νέου Κανονισμού Λειτουργίας να γίνει με τη συμβολή και εκπροσώπου των εργαζομένων.

Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ και υπολογίζει πολύ στη συμβολή των εργαζομένων, ώστε η Αρχή να παίξει με προοδευτικό και θετικό τρόπο το ρυθμιστικό ρόλο της. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Αρχής σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων.

6 σχόλια:

 1. Γιατί ο Λαφαζάνης, μου θυμίζει τον ... Λαζόπουλο ;;;;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως επειδή αμφότεροι έχουν πολύ μεγάλη ροπή στη ρητορική φλυαρία και πολύ λίγο ταλέντο;
   gdmn1973

   Διαγραφή
 2. "Παράλληλα ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα περιορίζεται ο ρόλος της Αρχής σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, ώστε να μην υποκαθιστά την κυβέρνηση σε βασικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές του καθορισμού των τιμολογίων. alex

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εσύ πείστηκες.

   15/3: "Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος"

   18/3: "Επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση σέβεται το χαρακτήρα και την αυτονομία της ΡΑΕ"

   Διαγραφή
  2. Με άλλα λόγια, μόνος του λέει ότι η ΡΑΕ είναι πάνω απ' το υπουργείο και ότι το υπουργείο θα δώσει μάχη να την "πείσει". Σε λίγο η ΡΑΕ θα είναι πάνω κι απ' την Κομισιόν.

   ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες;

   Διαγραφή
 3. Αχ βρε P. Laugh, ξαναπέταξε ο γάιδαρος. Γιατί δεν το παρατάς το παπατζιλίκι στην πολιτική και να το πιάσεις στον δρόμο με πάγκο και τράπουλα; Πιο πολύ επιτυχία θα κάνεις, πίστεψέ το...

  ΣουρΡεάλ ΑρχιΜα(ν)δρίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή