Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Βαλαβάνη: "Το ΤΑΙΠΕΔ τελειώνει"

Το ΤΑΙΠΕΔ τελειώνει. Νέο ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Το ΤΑΙΠΕΔ ως ταμείο για ιδιωτικοποιήσεις και απόδοση εντός 10 ημερών των εσόδων του στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό, τελειώνει, είπε εμφατικά η Ν. Βαλαβάνη.

Η δημιουργία νέου ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση σε 100 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με την Ν. Βαλαβάνη η εταιρεία Παράκτιο Αττικό Μέτωπο διαλύεται και η ΕΤΑΔ απορροφάται στο ΤΑΙΠΕΔ, και «έτσι δημιουργείται νέο ταμείο δημόσιας περιουσίας» του οποίου «τα έσοδα θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της δημόσιας ασφάλισης».


Το ΤΑΙΠΕΔ ως ταμείο για ιδιωτικοποιήσεις και απόδοση εντός 10 ημερών των εσόδων του στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους στο εξωτερικό, τελειώνει, είπε εμφατικά η Ν. Βαλαβάνη.

9 σχόλια:

 1. Και η δημόσια ασφάλιση φυσικά είναι και αυτή προς εξυπηρέτηση του χρέους και των δόσεων του. gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Από http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/03/blog-post_18.html, περί συνέχειας του κράτους.

   Το τιμόνι, δηλαδή, του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζεται να αναλάβει ο άνθρωπος που χειρίστηκε το κομμάτι της επιστημονικής τεκμηρίωσης της πανάκριβης αγοράς των γερμανικών DRGs, έτσι όπως του ανατέθηκε από τον τέως υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

   Πρόκειται για το γερμανικό μοντέλο κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων, το οποίο αγόρασε η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο καιρό (η αγορά του ανακοινώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2014) και ήρθε να συμπληρώσει την πολιτική δραστικής συρρίκνωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών δημόσιας Υγείας μετά και την ψήφιση του νόμου για την ΕΣΑΝ Α.Ε. τον περασμένο Σεπτέμβριο.

   gdmn1973

   Διαγραφή
 2. «τα έσοδα θα αξιοποιούνται για την χρηματοδότηση της κοινωνικής πολιτικής του κράτους και την στήριξη της δημόσιας ασφάλισης»

  Για την περίπτωση που οι "επενδύσεις" δεν πάνε καλά ή η δημόσια περιουσία εκλείψει, δεν γίνεται λόγος, το γινόμενο δεν φαίνεται να τους απασχολεί.
  Για όσο ακόμα η "αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας" είναι εφικτή δημοκρατικά από τους αστούς, για όσο υπάρχουν ασημικά με την καπιταλιστική έννοια, θα συναρτάται καλώς (!) η ήδη αγοραία διάσταση του βίου μας σε σχέση με την αγωνία του θανάτου.
  Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν με την υπόσχεση μιας άλλης - δηλαδή της ίδιας αυτής - ζωής.
  Αχ, πού 'σαι νιότη που 'δειχνες, πως θα γινόμουν άλλος!

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι θα έκανε, υπό τις παρούσες συνθήκες, μια σοβαρή αστική σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, σε ένα κράτος με φεουδαρχικά κατάλοιπα;

  Αναθεώρηση του Συντάγματος, χωρισμός εκκλησίας-κράτους, απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της εκκλησιαστικής περιουσίας που προέρχεται από βυζαντινά αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και σουλτανικά φιρμάνια, εκποίηση αυτής σε ιδιώτες και αποπληρωμή, με αυτά τα έσοδα, των δανειστών.

  Άκου εκεί «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία Αγίου Όρους»…!

  Αλλά που να βρεθούν τα ούμπαλα;


  Μάνος

  Y.Γ. Ουδεμία σχέση έχουν όλα αυτά με το μαρξισμό, το γνωρίζω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κυβέρνηση είναι απολύτως σοβαρή σε αστικό επίπεδο. Το πρόβλημα είναι όταν το παίζουν "αριστεροί ριζοσπάστες" όχι όταν το παίζουν πασόκοι. Χώρια που με τον συλλογισμό σου όλη η Ευρώπη έχει φεουδαρχικά κατάλοιπα.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  2. Συγκρίνονται οι ευρωπαϊκές βασιλικές αποζημιώσεις με τον αμύθητο πλούτο της ελληνικής εκκλησίας;

   Μάνος

   Διαγραφή
  3. Ας πούμε για την Μεγάλη Βρετανία. Κακά τα ψέμματα εκεί το πήγαινα. Η ακίνητη περιουσία της εκεί ευρύτερης βασιλικής οικογένειας κάνει την ελλαδική εκκλησία να μοιάζει με ακτήμονα (η ναυαρχίδα της εκκλησιαστική περιουσίας ήταν πάντοτε η κατοχή γης). Χώρια το γεγονός ότι η γη στην ΜΒ είναι απείρως πιο ακριβή από ότι εδώ και χώρια το γεγονός ότι έχουν ιδιοκτησία στο 1/3 του πλανήτη ελέω αποικιοκρατίας. Να μην πούμε ότι πλην των άλλων το στέμμα είναι το ανώτατο πολιτειακά όργανο της χώρας και ότι δεν υπάρχει γραπτό Σύνταγμα, αλλά διατάγματα παλαιών μοναρχών.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
  4. @Ο.Χ.Ε.Π.
   Με έστειλες "κουβά"!
   Πίστευα πως όλα μόνο στην ψωροκώσταινα συμβαίνουν.
   Ουάου! που θα έλεγε και ο Γιάνης...

   Μανωλιός

   Διαγραφή
  5. @Μανωλιός:
   Στην Αγγλία υπάρχουν εκτός των άλλων και επίσημα (και ουσιαστικά) φεουδαρχικά κατάλοιπα. Η βουλή των λόρδων μόνο "διακοσμητικό" χαρακτήρα δεν έχει, ενώ επιβιώνουν όλα τα επίπεδα των τίτλων ευγενείας και πέραν της βασιλικής οικογένειας.
   Τα πράγματα στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας δε, είναι χειρότερα από ότι στην Ελλάδα, αφού ο αρχηγός του κράτους (δηλαδή η βασίλισσα/-ας) είναι με κάθε επισημότητα και ηγέτης της αγγλικανικής εκκλησίας, οπότε ο προβληματισμός δεν υφίσταται καν.

   Η ψωροκώσταινα πάλι, γεννήθηκε μέσα από μια από τις ριζοσπαστικότερες αστικές επαναστάσεις που έγιναν μέχρι τότε στον κόσμο, δεν αναγνώρισε ποτέ τίτλους ευγένειας (πέραν της ξενόφερτης βασιλικής οικογένειας) για τους έλληνες πολίτες και είναι η πρώτη χώρα παγκόσμια που καθιέρωσε το γενικό (χωρίς περιουσιακά κριτήρια) δικαίωμα ψήφου.

   Διαγραφή