Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Συλλεκτική ανακοίνωση Παναγιώτη Λαφαζάνη για τους αυτονομιστές στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Ο Αγκαλίτσας νο 2
Η απόφαση της ΡΑΕ, που ελήφθη στις 30/12/2014 σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση, κρατήθηκε «κρυφή» από τον ελληνικό λαό ως τις αρχές του Μάρτη και προβλέπει αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για νοικοκυριά, αγρότες και παραγωγικές επιχειρήσεις, είναι κάτι παραπάνω από προκλητική και κοινωνικά επαχθέστατη, ενώ η μεθόδευση δημοσιοποίησής της υπήρξε απολύτως σκανδαλώδης.

Αυτή η απόφαση, μάλιστα, είναι διπλά απαράδεκτη επειδή λαμβάνεται σε περίοδο κρίσης, όπου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος πνίγουν επιπροσθέτως την ελληνική οικονομία και τους πολίτες.


Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις και να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο θα εξαντλήσει όλους τους δυνατούς τρόπους, και υπάρχουν αυτοί οι τρόποι, προκειμένου να ακυρωθούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προκαλούν το δοκιμαζόμενο λαό μας και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα και την πολιτική της κυβέρνησης.

4 σχόλια:

 1. Τώρα γιατί ο τίτλος στο άρθρο του Ισκρα στο λινκ που δίνεις, και στο tvxs.gr επίσης, λέει "Θα ακυρωθούν οι απαράδεκτες αυξήσεις..." μάλλονθα οφείλεται σε ψυχική διαταραχή που προκαλεί ο καπιταλισμός!
  ΑΧΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχει να πέσει ακόμα ψυχική διαταραχή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Καλούμε την ΡΑΕ να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει αμέσως την απόφασή της"

  Δηλαδή η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) είναι το κράτος..., κάτι σαν... L'etat, c'est ΡΑΕ (!)

  Εμπρός για άγριες απεργίες!
  Στην κεφαλή της πορείας ο πρωθυπουργός με τον αρμόδιο υπουργό, όλο το υπουργικό συμβούλιο και σύσσωμη την κοινοβουλευτική ομάδα του συνασπισμού. Ακολουθεί το ΜΕΤΑ.
  ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΜΕΤΑ!

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είναι πολύ μεγάλη εφεύρεση οι ανεξάρτητες αρχές! ΡΑΕ λοιπόν και ξανά-ΡΑΕ και ούτε λέξη για την ταμπακιέρα:

  - Την εγγυημένη, ελέω ΕΕ, κερδοφορία των επενδυτών στις λεγόμενες ΑΠΕ, σε βάρος των οικιακών καταναλωτών.
  - Την εγγυημένη, ελέω ΕΕ, κερδοφορία των μονοπωλίων ηλεκτρομηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, σε βάρος των οικιακών καταναλωτών.
  - Την προγραμματισμένη απαλλοτρίωση της γης από τις τράπεζες όσων, κυρίως αγροτών, τσίμπησαν το δόλωμα της επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.
  - Την απαξίωση εγχώριων πλουτοπαραγωγικών πηγών, π.χ. του λιγνίτη, υπέρ του εισαγόμενου φυσικού αερίου, με οικολογικά προσχήματα.
  - Τις απαραίτητες απάτες που συνοδεύουν κάθε "άνοιγμα της αγοράς", πάλι σε βάρος των οικιακών καταναλωτών σε τελική ανάλυση.
  - Τους κινδύνους που εγκυμονεί συνολικά η στρατηγική της ΕΕ για την ευστάθεια του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και κατ' επέκταση για κάθε πλευρά της κοινωνικής δραστηριότητας και ειδικά για τη βιομηχανική παραγωγή και για την άμυνα της χώρας.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή