Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία μόνο για ενημέρωση στη Bουλή

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει τη συμφωνία με τους εταίρους μόνο για ενημέρωση στη Βουλή, επισημαίνει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να μην καταθέσει στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την τρόικα, για να γίνει συζήτηση και σχετική ψηφοφορία, και θεωρεί απαράδεκτη την προσπάθεια να κλείσει το θέμα με τη χρησιμοποίηση του άρθρου 142 του κανονισμού της Βουλής, που προβλέπει σύντομη ενημέρωση του πρωθυπουργού, για το σοβαρό αυτό πολιτικό θέμα.

Το ΚΚΕ επαναφέρει την τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος στις 26 Φλεβάρη, στην οποία, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι:

''Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.


Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται τρεις θεσμοί, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων''

902

2 σχόλια:

 1. Αυτό που μας τα έκαναν τσουρέκια ότι η δημοκρατία είναι σε κίνδυνο με τους 151 και τώρα περνούν νόμους χωρίς έγκριση Βουλής το λες έως και αντιφάσεις στο τετράγωνο.

  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποια αντίφαση;

   Οι προηγούμενοι ήταν μνημονιακοί. Τα περνάγαν όλα με Π.Δ. και άρθρα σε τροπολογίες που συμπλήρωναν άλλες τροπολογίες, επειδή δεν ήθελαν να ενημερώνεται ο λαός για τους δόλιους σκοπούς των απανταχού μερκελιστών.

   Αυτοί είναι αντιμνημονιακοί. Τα περνάνε με το 142 για να τα μάθει ο λαός σιγά-σιγά και με το μαλακό, όπως στο ανέκδοτο με τον Καραμήτρο. Όχι απότομα και του γυρίσουν τα μάτια ανάποδα. Πάσχα έρχεται!

   gdmn1973

   Διαγραφή