Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή στη Βουλή: Ένα χρονικό από τον Νοέμβρη του 2013 ως σήμερα

Στις 13 Νοέμβρη 2013, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή δημοσιεύει άρθρα των Κυρίτση και Ανανδρανιστάκη κατά του σκιτσογράφου των "Νέων" Χαντζόπουλου, για σκίτσο (πάνω) που σατίριζε την τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον εμφανή συντονισμό της στάσης τους στην περίοδο διαμαρτυριών για το κλείσιμο της ΕΡΤ.- Στις 18 Δεκέμβρη 2013, διενεργείται στη Βουλή ψηφοφορία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Κατά της αναστολής τάσσονται οι τότε βουλευτές των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ, Γ. Δημαράς, Β. Καπερνάρος, Π. Χαϊκάλης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Νταβρής, Μ. Ουζουνίδης, Χ. Γιαταγάνα, Ρ. Μακρή, Κ. Γιοβανόπουλος, ενώ ο αρχηγός του κόμματος Π. Καμμένος επιλέγει να απουσιάσει απ' την ψηφοφορία. Το ίδιο κάνει και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ο Μανώλης Γλέζος καταψηφίζει και αυτός την αναστολή χρηματοδότησης της Χ.Α.

- Στις 28 Φλεβάρη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης κατηγορεί την ΝΔ, σε τοποθέτησή του στο Κοινοβούλιο, ότι «κλείνει το μάτι προς την άκρα Δεξιά και προς την εκλογική πελατεία της Χρυσής Αυγής» και ότι μεθοδεύει το «να τεθεί εκτός νόμου αυτό το κόμμα». Την ίδια φράση --περί μεθόδευσης-- χρησιμοποιεί η ίδια η Χρυσή Αυγή.

- Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για "πολιτειακή εκτροπή". Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά.


- Στις 21 Μάρτη 2014, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ότι δεν ευσταθεί νομικά και συνταγματικά η άρση ασυλίας συλλήβδην στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή προβάλλει τις δηλώσεις της την ίδια μέρα (πάνω).

- Στις 7 Απρίλη 2014, η δημοσιογράφος του "Ελεύθερου Τύπου" Δέσποινα Κονταράκη συλλαμβάνεται μετά από μήνυση της τότε βουλευτή των ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, επειδή η πρώτη έγραψε ρεπορτάζ όπου αναφερόταν ότι η Μακρή κατηγόρησε (σε συνεδρία που έγινε στις 2 Απρίλη) την τότε κυβέρνηση ότι φυλακίζοντας βουλευτές της Χ.Α "βάζει αθώους στη φυλακή." Αλλά ο "Ε.Τ" δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που ανέφερε το τι είπε η Μακρή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Έθνους" (και του "Βήματος") τότε, η Μακρή είπε ακριβώς αυτά που ανέφερε ο "Ε.Τ", κι επιπρόσθετα αποκάλεσε την κυβέρνηση "φασίστες", όπως έκανε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος.

- Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" εξαιτίας της μήνυσης της Μακρή, την ίδια μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρει το παραμικρό για τις δηλώσεις της Μακρή στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι η Αυγή είχε επίσης καταγράψει αυτές τις ίδιες δηλώσεις. Η εφημερίδα όμως δημοσιεύει, στις 11 Μάη του 2014, άρθρο του Δημήτρη Τρίμη ("Ιός") που υπερασπίζεται τη Μακρή και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν τεκμήρια ότι πράγματι είπε ό,τι φερόταν από τα ρεπορτάζ --και της ίδιας της Αυγής-- να είπε.

- Στις 7 Μάη 2014, η τέως βουλευτής ΑΝΕΛ (νυν ΣΥΡΙΖΑ) Ραχήλ Μακρή, μαζί με άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ (Χαϊκάλης, Ουζουνίδου), δείχνουν την συμπαράστασή τους στον "μετανοημένο" βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα.

- Στις 8 Μάη 2014, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης επανέρχεται στο ζήτημα της φυλάκισης της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στον real-fm και δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί κατά της οργάνωσης για εγκληματική δράση "δεν έχουν καμία τύχη" στο δικαστήριο.
- Την επόμενη μέρα, στις 9 Μάη 2014, η Χρυσή Αυγή προβάλλει την στήριξη Βούτση στην υπόθεσή της.

- Στις 19 Μάη 2014, ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελαρίδης δηλώνει, μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, ότι "ότι η παράταξή του δεν κλείνει την πόρτα στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθώς «προφανώς δεν είναι ναζιστές» το 15% των Αθηναίων."

- Στις 19 Μάη 2014, την ίδια δηλαδή μέρα, ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δηλώνει, σε συνέντευξή του στον Άρη Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΙ, τα ακόλουθα: "δεν πρέπει να χαρίσουμε ανθρώπους που μέσα από τις δικές τους επιλογές ψήφισαν στον πρώτο γύρο τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι ένα ενιαίο νεοναζιστικό «πράγμα» αυτό που υποστήριξε τους βασικούς υποψηφίους της Χρυσής Αυγής, για να χρησιμοποιήσω μια φράση των προηγούμενων εβδομάδων…Ευπρόσδεκτη είναι κάθε ψήφος που την αποσπάμε από το ναζισμό και το φασισμό. Και με αυτό πρέπει, νομίζω, να συμφωνήσουμε όλοι κ. Πορτοσάλτε. Να μειώσουμε, λοιπόν, τη δύναμη της Χρυσής Αυγής. Δεν συμφωνείτε κι εσείς με αυτό;"

- Στις 21 Μάη 2014, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δηλώνει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η σύγκρουση του κόμματός του δεν είναι "με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους" της Χρυσής Αυγής. Επί λέξη: "η πάλη μας να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο, η μετωπική μας σύγκρουση με την μαύρη ιδεολογία της μισαλλοδοξίας και του φασισμού, η μετωπική μας σύγκρουση με τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, δεν πρέπει να γίνει και μια μετωπική σύγκρουση με τους παραπλανημένους ψηφοφόρους." Στις 25 Μάρτη του ίδιου έτους έχει αποκαλυφθεί, σε ντοκυμαντέρ για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, η αντίδραση του Τσίπρα στην επίθεση Κασιδιάρη στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αποκάλυψη που πυροδοτεί οργισμένη αντίδραση από την βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στις 22 Μάη 2014, η νικήτρια για την θέση του περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφαίνεται, σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, ότι είναι "φασιστικό" το "τσουβάλιασμα" των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: "Ανερυθρίαστα όσοι μας έφεραν ως εδώ, στην κρίση οικονομίας και στην κρίση δημοκρατίας, ποινικοποιούν τους ψηφοφόρους της ΧΑ, ενώ μέχρι τώρα τους έκλειναν το μάτι μέσω του γενικού γραμματέας της κυβέρνησης." Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Κανέλλη (Ιούνης 2012) είχε γίνει, θυμίζουμε, όταν αυτή αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Κασιδιάρης άδειασε ένα ποτήρι νερό πάνω στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

- Στις 20 Οκτώβρη 2014, η ανεξαρτητοποιημένη πλέον από τους ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή δηλώνει την πλήρη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

- Στις 30 Δεκέμβρη 2014, η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία Μαρί Λεπέν συγχαίρει ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή για την κοινή τους στάση ενάντια στην εκλογή προέδρου δημοκρατίας απ' το τότε κοινοβούλιο.

- Στις 14 Γενάρη 2015, η Αυγή δημοσιεύει συνέντευξη με την Ραχήλ Μακρή, που έχει στο μεταξύ ανακοινωθεί ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

- Αργά την νύχτα των εθνικών εκλογών της 25ης Γενάρη 2015, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοινώνει πρώτος την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πριν καν κάνει σχετικές δηλώσεις ο αρχηγός του πρώτου κόμματος των εκλογών Αλέξης Τσίπρας.
- Στις 21 Φλεβάρη 2015, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας φωτογραφίζεται καθώς συντρώει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γαλέο, κατά την κοπή της πίτας στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου.

- Στις 24 Φλεβάρη 2015, δημιουργείται κομφούζιο στη Βουλή όταν η νέα πρόεδρός της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέβαλλε την ψηφοφορία για άρση ασυλίας του βουλευτή ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη επειδή δεν επιτράπηκε στους φυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν.

- Στις 5 Μάρτη 2015, η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θέτει ζήτημα μη νόμιμης λειτουργίας της Βουλής για όσο διάστημα δεν επιτρέπεται στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται στη φυλακή να είναι παρόντες. Η Χρυσή Αυγή "επικροτεί πανηγυρικά" τις δηλώσεις της. Το ΚΚΕ, από την άλλη, εκδίδει ανακοίνωση, όπου κάνει λόγο για τοποθέτηση που δημιουργεί "πολλά ερωτηματικά" και που "καλλιεργεί ανοχή απέναντι σε μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση."

- Την ίδια μέρα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής δηλώνει, μεταξύ άλλων, στην ERT Open: "Οι εγκληματικές συμπεριφορές που έχουν καταγραφεί σε βάθος δεκαετιών, είναι συμπεριφορές που έχουν αντιπαλέψει ορισμένοι, όχι όλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μη αποδεκτή πολιτικά η Χρυσή Αυγή. Και το ότι καταγράφονται ναζιστικές αντιλήψεις αυτό δεν μας επιτρέπει να επινοούμε εκπτώσεις στην Δημοκρατία".

- Το βράδι της 5ης Μαρτίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΑΝΕΛ) Ραχήλ Μακρή,  η οποία στο μεταξύ έχει προωθηθεί από το κανάλι "youtube" της εφημερίδας Αυγή σε συκοφαντική επίθεσή της κατά του ΚΚΕ για δήθεν προδοσία των εργαζομένων της Κόκα Κόλα (το βίντεο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί, κατά την προσφιλή τακτική της εφημερίδας), φωτογραφίζεται δίπλα στον αποπεμφθέντα για τις σχέσεις του με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χ.Α Τάκη Μπαλτάκο, καθώς παρακολουθούν αγώνα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

- Στις 6 Μάρτη 2015, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθωώνει τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση του Ιούνη του 2012 στη Λιάνα Κανέλλη, αποφαινόμενο ότι "ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης»", το οποίο και δεν διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε καμία δήλωση ως κόμμα για το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση έγινε καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ προσπάθησε να υπερασπιστεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Περιορίστηκε στην απλή καταγραφή της δήλωσης του ΚΚΕ στην Αυγή, ενώ η ίδια η Ρένα Δούρου απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό για την ελληνική δικαιοσύνη, περιοριζόμενη στις εξής δηλώσεις: "Απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση κατά της Λιάνας Κανέλλη. Τα γεγονότα όμως είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ. Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία. Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις."

45 σχόλια:

 1. Παρακαλώ, αν έχω ξεχάσει γεγονότα της περιόδου που αφορούν συγκεκριμένα στις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα δύο κόμματα στην συγκεκριμένη περίοδο --εκτός σχέσεων στο συνδικαλισμό, που δεν εξετάζονται σε αυτό το άρθρο-- να μου επισημανθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χρήσιμη, πολύ χρήσιμη ανασκόπηση της συγκοινωνίας των δυο δοχείων της μικροαστικής ψύχωσης, που αν στις παραισθήσεις της δεν δει Σύριζα (σοσιαλδημοκρατία) σαν σχεδία σωτηρίας στο άγριο πέλαγος, βλέπει ένα χρυσό αυγό. Και να παρέλειψες επεισόδια, αυτό είναι επαρκές.
   Respect!

   Διαγραφή
  2. ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ (ΠΡΟΣ ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΑΔΙΑΡΗ): «ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ»!!!

   Αντώνη, σε παρακαλώ, πρόσθεσε ή πρόβαλε κάπου (γιατί έγινε βέβαια πριν από τον Νοέμβριο του 2013) κι αυτό που είπε η Λιάνα Κανέλλη στην χθεσινή της συνέντευξη στον Νίκο Μπογιόπουλο στο real, ότι δηλαδή μετά το γρονθοκόπημά της από την Ηλία Κασιδιάρη, της τηλεφώνησε ο Μανόλης Γλέζος και την παρακάλεσε να μην εκμεταλλευτεί πολιτικά (!!!) το συμβάν.

   Εκεί φτάσαμε, δυστυχώς, και τι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμα…

   Μη Απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

   Διαγραφή
  3. MIKPO

   ΚΑΣΙΑΔΙΑΡΗ = ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

   Μη Απολιθωμένος κ.λπ.

   Διαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν το είχες ούτως ή άλλως σκοπό, αλλά νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμη μια αγγλική μετάφραση της ανάρτησης για το "In Defence of Greek Workers".

  Aυτά ούτε να τα μυριστεί μπορει κανείς έξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το έχω υπόψη ήδη.

  Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την μετάφραση, γιατί το να συντηρείς δυο μπλογκ και να κάνεις έρευνα συνέχεια δεν είναι ό,τι ευκολότερο όταν δουλεύεις και έχεις χίλια πράματα στην πλάτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταλαβαίνω. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει για το συγκεκριμένο.
   Γενικά ούτως ή άλλως εδώ είμαστε.

   Διαγραφή
  2. Όντως, αυτό το κείμενο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρέπει να μεταφραστεί και να διαδωθεί.

   Υπάρχει και η καταγγελία από την ΑΚ κομοτηνής για τα νταραβέρια του τοπικού Σύριζα με την ΧΑ.

   Υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν είναι αμεσα με την ΧΑ αλλα γενικά με την ακροδεξιά:

   Ο χαιρετισμός της νίκης Σύριζα από τον πατέρα Λεπέν http://en.protothema.gr/jean-marie-le-pen-the-victory-of-syriza-is-the-renouncement-of-the-eu/

   Η στήριξη από τον Κοκό http://news247.gr/eidiseis/politiki/o-tews-vasilias-kwnstantinos-sthrizei-dhmosia-tsipra.3279521.html

   Η στήριξη από τον Άνθιμο και τον Καλαβρυτων (που ειχε πει για την ΧΑ ότι είναι γλυκειά ελπίδα) http://tvxs.gr/news/paraksena/paralirima-ambrosioy-yper-tsipra

   Η στήριξη από την παρανοική ακροδεξιά Ελευθερη Ωρα http://gzt-cdn2.wefiles.net/sites/default/files/styles/cover/public/20317094_47.jpg?itok=6B_DMaoT

   Διαγραφή
  3. Είπα να αφήσω το ζήτημα των στηρίξεων έξω καθώς οι "καλοπροαίρετοι" συνήθως απαντούν "και τι με αυτό"; To ζήτημα όμως με Α.Κ λογικά πρέπει να προστεθεί.

   Διαγραφή
  4. SYRIZA and Golden Dawn in the Greek Parliament: a chronicle from November 2013 until today:
   On the 13 November 2013, SYRIZA’s official newspaper Avgi (Αυγή) publishes articles from Kyritsis (Κυρίτση) and Anandranistakis (Ανανδρανιστάκη) against Dimitris Hatzopoulos (Χαντζόπουλου), the sketch artist for the Greek newspaper The News (Τα Νέα), for a sketch that satirizes the Member of SYRIZA Rachel Makri, who during that period was a Member of the ANEL, and another Member of SYRIZA Zoe Konstantopoulou for their apparently synchronized stance during the period of the protests against the shutting down of the Hellenic Broadcasting Corporation ERT (ΕΡΤ).

   On the 18 December 2013, a vote in the parliament takes place for the suspension of the state funding of Golden Dawn. The Members of ANEL: T. Kouik, G. Dimaras, V. Kapernaros, P. Haikalis, N. Nikolopoulos, G. Ntavris, M. Ouzounidis, X. Giatagana, R. Makri, K. Giovanopoulos are set against the suspension, while the leader of the party Panos Kammenos chooses to be absent from the vote. The Member of SYRIZA Zoe Konstantopoulou is similarly absent, while Manolis Glezos also votes against the suspension of the state funding of Golden Dawn.
   On the 28 Φλεβάρη 2014, the Member of SYRIZA Nikos Voutsis accuses the party New Democracy (Νέα Δημοκρατία) of “winking towards the Right and towards the voters of Golden Dawn” and methodizes at “setting this party outside the limits of the law”. The same expression -- on methodization-- is used by the party of Golden Dawn.

   I do not know where to post this; it needs editing. I will post the complete translation by tomorrow.

   Διαγραφή
  5. Εντάξει, ευχαριστώ. Μπορείς να το στείλεις και στο ηλ. ταχυδρομείο, radical-desire at hotmail dot com.

   Διαγραφή
  6. PODEMOS,

   SIN FEIN, Standing ovation για τον Τσακαλώτο στο συνέδριο του Σιν Φέιν

   http://news247.gr/eidiseis/politiki/standing-ovation-gia-ton-tsakalwto-sto-synedrio-toy-sin-fein.3344615.html

   ΣΥΡΙΖΑ Παντού!

   Τώρα και στην Αμερική.

   Future of Left/ Independent Politics Electoral Action Conference to be held May 2-3, 2015 in Chicago

   http://www.independentpoliticalreport.com/2015/02/future-of-left-independent-politics-electoral-action-conference-to-be-held-may-2-3-2015-in-chicago/

   Το Was ist SYRIZA, στα Αγγλικά, θα γλύτωνε χρόνο από κάποιους ανθρώπους.

   ημιάγριος

   Διαγραφή
 4. Μόνο πολιτική απάντηση δεν έχει μεγάλα αποτελέσματα. Αγωγές και μηνύσεις να τρέχουν τα πτωχευμένα μμε των καπιταλιστών να πληρώνουν για τις επιθέσεις στο κόμμα. Όχι ότι τις περισσότερες θα τις κερδίζουμε αλλά κάποιες θα κερδιθούν και έτσι τα παπαγαλάκια θα έχουν έναν φόβο και το κόμμα θα βγάλει και τίποτα να βοηθηθεί στην κακή οικονομική κατάσταση που είναι όπως όλοι είμαστε. Κυρίως αγωγές ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αντώνη, "Σε ανακοίνωσή του για την σύλληψη της δημοσιογράφου του "Ελεύθερου Τύπου" εξαιτίας της σύλληψης της Μακρή," -> μήνυσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χρυσαυγίτες στους Ανεξάρτητους Έλληνες
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_25.html
  http://www.parapolitikaargolida.gr/2013/04/blog-post_786.html

  Ο Αλέξης Τσίπρας στο "Πρώτο Θέμα"
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/04/blog-post_23.html

  Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

  Τα συγχαρίκια του Φαήλου
  http://fadomduck2.blogspot.gr/search/label/%CE%91%CE%9D.%CE%95%CE%9B.

  Ο Ν. Νικολόπουλος στο βήμα εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ!
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/01/blog-post_12.html

  Προεκλογικό παιχνίδι Καμμένου με Χρυσή Αυγή - Θέλει συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3502.html

  Δικηγόρος του νεοναζί βουλευτή Η.Κασιδιάρη, όπως μαθαίνουμε, είναι ο Παύλος Σαράκης. Ο κ.Σαράκης, πέραν της δικηγορικής του πορείας, έχει και πολιτική διαδρομή...

  Στις εκλογές του Μάη 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

  Mετεγγραφή από την Χρυσή Αυγή στους ΑΝΕΛ: Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; (άλλη αυτή, δεν είναι η ίδια με την πρώτη)
  http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=45461:meteggrafi-apo-tin-xrysi-aygi-stoys-anel-ti-leei-o-syriza&catid=68:people&Itemid=48

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα τα δω, και θα δω αν μπορεί να ενταχθεί κάποιο περαιτέρω υλικό από δω. Οπωσδήποτε το συνολικό υλικό είναι πάρα πολύ, για αυτό ήθελα να υπάρχει ένας σαφής εστιασμός στην νομιμοποίηση της ύπαρξης και δράσης της Χ.Α μέσω της κοινοβουλευτικής οδού.

   Διαγραφή
 7. Αν και δεν έχει άμεση σχέση με τον τίτλο του κειμένου, νομίζω πως και αυτό το περιστατικό που πέρασε στα ψιλά έχει θέση στην ανάρτηση:

  Τελετές εμφυλιοπολεμικού μίσους στην Φλώρινα παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης!
  http://redflyplanet.blogspot.com/2015/02/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Και ουσιαστική διαφήμηση της ΧΑ από τον κολητό της Δούρου:
  http://www.koutipandoras.gr/article/134966/ta-paizei-ola-gia-ola-gia-na-sosei-tomari-toy-giati-i-nd-den-haraktiristike

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Αν και το όλο θέμα δεν είναι για πλάκα,φαίνεται αρκετά αστείο.
  Οι προηγούμενοι,για τους δικούς τους λόγους,προσπάθησαν, όσο
  μπορούσαν, να τους μαζέψουν ενώ τούτοι δω οι ''οι αριστεροί"αρχίζουν και τους ξαμολάνε
  από τώρα αποδεικνύοντας το πόσο ανάγκη τους έχει το σύστημα.
  Καραμπινάτη σοσιαλδημοκρατία!!!

  bod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Νομίζω πως στο χρονολόγιο χωράει και η υπόθεση Καρυπίδη, όπως και η σχέση του Βουδούρη με το ίδρυμα Πάλη (ο μόνος εφοπλιστής που διώχθηκε για την υπόθεση ΧΑ)

  Κοίτα εδώ στην τελευταία παράγραφο:
  http://fadomduck2.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1466.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ολοκληρωμενη η "μαυρη βιβλος" του ...φλερτ της Σοσιαλδημοκρατιας ,ως τωρα ...
  ευγε Αντωνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ζωίτσα, για σένα λιώνει σήμερα κάθε ακροδεξιός...

  Αθήνα 06η Μαρτίου 2015

  Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Βουλής,

  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ-«ΕΛ.ΛΑ.Σ», είναι ο Πολιτικός Φορέας, που πέραν και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες, μακριά από τον εκ του παρελθόντος διαχωρισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε Βασιλικούς, Βενιζελικούς, Αριστερούς, Δεξιούς και σήμερα Φασίστες-Αντιφασίστες ή Ρατσιστές-Αντιρατσιστές, ευρίσκεται αλληλέγγυος σε οιαδήποτε προσπάθεια σκοπό έχουσα την σωτηρία της Πατρίδος μας και την ψυχοπνευματική ανάταση του Λαού μας.

  Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τα πρώτα βήματά σας, εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας και την απόλυτη στήριξή μας στο έργο σας γιατί:

  1. Ανατρέψατε τον προδοτικό χρησμό της Πρώην Προέδρου της Βουλής, κυρίας Μπενάκη, η οποία προέτρεπε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παραβεί το Σύνταγμα και να παραδώσει μία Ελλάδα μικρότερη σε μέγεθος και σε Δημοκρατία, με έναν Λαό οιονεί δουλοπάροικο.

  2. Ανταποκριθήκατε άμεσα στις εμπεριστατωμένες προτάσεις μας που αποσκοπούν στην επίτευξη των στόχων της Κυβέρνησης και διαβιβάζοντάς τες στα αρμόδια Υπουργεία προς ενέργεια υπερπηδήσατε τις οποιεσδήποτε αγκυλώσεις του παρελθόντος.

  3. Αποδείξατε ότι έχετε βαθύτατη αντίληψη των Δημοκρατικών Θεσμών και δεν φοβηθήκατε το πολιτικό κόστος, όταν λόγω απουσίας των φυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θέσατε πρόβλημα εγκυρότητας ορισμένων μνημονιακών νόμων, οι οποίοι δεν συγκέντρωσαν 151 ψήφους, θέμα το οποίο είχαμε θέσει στην πρώην Κυβέρνηση και στον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελήφθη τούτο υπ’ όψιν τους.

  Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε έχετε όλα τα εχέγγυα για να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρή και Δημοκρατική Ελλάδα.

  Μην επιτρέψετε την κομματοκρατία και τη συναλλαγή να εισέλθει στη Δημόσια ζωή, στο Δικαστικό κυρίως σώμα, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην Παιδεία και τον Συνδικαλισμό.

  Ένοχοι δεν είναι μόνο αυτοί που έκλεψαν αλλά και αυτοί που με την αδιαφορία ή την ανικανότητά τους έβλαψαν το Έθνος

  Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» συνεπής στις δεσμεύσεις της έναντι του ελληνικού Λαού ΔΗΛΩΝΕΙ ότι ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ διά της σιωπής της ΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Προς τούτο αναμένει την προώθηση από την Βουλή των 146 δικογραφιών που χειμάζουν στα συρτάρια της σκοπιμότητος.  Για την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»

  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

  Οδυσσέας Τηλιγάδας Στέργιος Σμυρλής Κωνσταντίνος Γκέκας

  210 3250220 6944325056 6937118822

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "μακριά από τον εκ του παρελθόντος διαχωρισμό της Ελληνικής κοινωνίας σε Βασιλικούς, Βενιζελικούς, Αριστερούς, Δεξιούς και σήμερα Φασίστες-Αντιφασίστες"

   Φασίστες και αντιφασίστες αδερφωμένοι να πάμε να γλείψουμε την αστραφτερή μαύρη μπότα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ω συνέλληνες!

   Διαγραφή
  2. Στο ποστ προστέθηκε δήλωση της Κωνσταντοπούλου στην ERT Open στις 5 Μάρτη που δεν είχα υπόψη: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=682915

   Διαγραφή
  3. κι άλλος θαυμαστής! Στέφανος Μάνος (σε προειδοποιώ ότι θα συγκινηθείς)
   http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.post&id=39910
   "Η άσκηση του δικαιώματος από τη Βουλή θα είναι αέρας στα πανιά των βουλευτών που θα πάψουν να είναι απλοί διεκπεραιωτές των επιθυμιών της κυβέρνησης. Με την πάροδο του χρόνου η ενδυνάμωση των βουλευτών θα προσελκύσει καλύτερους βουλευτές και θα ανυψώσει το κύρος του Κοινοβουλίου. Η σύμπηξη συμμαχιών με στόχο την ψήφιση νόμων που προτείνουν οι βουλευτές, θα οδηγήσει σε εξημέρωση των πολιτικών ηθών και σε αλληλοσεβασμό των βουλευτών."

   Διαγραφή
 13. "- Στις 5 Μάρτη 2014, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου διαφοροποιείται από το κόμμα της στην ψηφοφορία για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για "πολιτειακή εκτροπή". Ο Μανώλης Γλέζος συντάσσεται με την διαφοροποίηση Κωνσταντοπούλου για δεύτερη φορά."


  Σωστή η θέση της Κωνσταντοπούλου και του Γλέζου.
  Την ευθύνη για την εισοδο της χ.α. στη βουλή την έχουν οι ψηφοφόροι τους που τους έστειλαν στη βουλή για να τους εκπροσωπούν και όσοι συμφωνούν με τις ναζιστικές ιδεοληψίες τους. Επιτέλους να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά ανήκουν. Αυριο αν αποφασίσουν κάποιοι να ψηφίσουν παιδεραστές ή σατανιστές και να τους στείλουν στη βουλή για χαβαλέ ή να τους εκπροσωπούν ή για άλλο λόγο δεν είναι δουλειά της Κωνσταντοπούλου να κρίνει αν οι ψηφοφόροι έπραξαν σωστά γιατί αυτό ανήκει σε άλλη κατηγορία πολιτικής.
  Η Κωνσταντοπούλου μπορεί να κατηγορηθεί για τυπολάτρισσα αλλά αν υπάρχει "πολιτειακή εκτροπή" εκεί ακριβώς είναι που πρέπει να αποδείξει την αντικειμενικότητα της και τη δημοκρατικότητα της. Στην υπεράσπιση του αντίπαλου ιδεολογικά και πολιτικά. Νομίζω και γω στην θέση της το ίδιο θα έκανα. Σίγουρα δεν συμφωνώ με τον τρόπο που στήθηκε το παραμύθι με την χ.α. που τότε εξυπηρετούσε άλλους σκοπούς αλλά αυτό ας το λουστούνε αυτοί που το έστησαν και όταν είδαν οτι δεν τους βόλευε ή οτι δεν τους χρειάζονταν άλλο τους πέταξαν στη φυλακή σα ξεζουμισμένες λεμονοκουπες. Αυτά ας τα βρουν οι δεξιοί μεταξύ τους. Ο συριζα δεν έχει καμιά δουλεια μ αυτα οπως τεχνηέντως προσπαθούν κάποιοι να διασπείρουν. Προσωπική μου γνωμη ειναι οτι η κωνστ. θέλει μ αυτό τον τρόπο να επαναεξεταστούν κάποιοι μνημονιακοί νόμοι που πέρασαν χωρίς να είναι νόμιμη η ψήφισή τους. Και κάποιες χρηματοδοτήσεις διαφόρων περιθωριακών κομμάτων που έπαιξαν περίεργο ρόλο στην ψήφιση των μνημονίων. Λάος, Δημάρ, ΚΚΕ κλπ κλπ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ζιγκ χάιλ αδελφέ, καλό δρόμο στο Άουσβιτς ή στο Μελιγαλά, όπως κάτσει.

   Διαγραφή
  2. Ανοίγουμε συντώμως και σας περιμένουμε...

   Ο.Π.Λ.Α.


   Μάνος

   Διαγραφή
  3. Ο δρόμος προς τον φασισμό είναι στρωμένος πολιτειακή δεοντολογία.

   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
 14. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ, κι ως τέτοιο, εξαιρετικά χρήσιμο.
  Εύγε!!!

  Καλή Γκέλμπεση - συγγραφέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Άς βάλουμε και κάτι προς υπεράσπισή της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

  ΈΦΣΥΝ-Λάκης Μπέλλος
  Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σίγουρα είναι χρυσαυγίτισσα. Τόσες επιθέσεις που έχει δεχτεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», παντού, δεν έχει δεχτεί ούτε ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος και η Ουρανία.

  Γι’ αυτό προετοιμάζεται συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που δεν θα είναι σιωπηρή, αλλά θα τη δονεί το σύνθημα Ζωή - «Αυγή» - Χρυσή Αυγή.

  Το ότι η Ζωή είναι χρυσαυγίτισσα μπορεί να το καταλάβουμε από τα παρακάτω.

  Είναι βασανίστρια. Μπορεί να μιλάει 5 μέρες συνέχεια και να σε ρίξει αναίσθητο από το μπλα μπλα.

  Ζήτησε βουλευτικό τανκ αντί για βουλευτικό αυτοκίνητο.

  Απλώνει το χέρι και διακόπτει κάθε ομιλητή που υπερβαίνει τον χρόνο στη Βουλή.

  Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να χαστουκίσει και να ρίξει νερό στην Κανέλλη.

  Η Κωνσταντοπούλου ζητάει κάτι τρελά, να είναι συνέχεια στη Βουλή οι χρυσαυγουλίτες, και είναι τυπολάτρισσα και θέλει να εφαρμόσει τον τύπο των νόμων και όχι την ουσία, που είναι αναλόγως πώς τη γουστάρει ο καθένας.

  Η Ζωή το παρατράβηξε. Ζήτησε -άκουσον, άκουσον- να εφαρμόσει όσα είπε προεκλογικά και ορκιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τα κάνει.

  Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν είπε τη φράση-μίασμα «βαφτίζουμε το κρέας ψάρι» ή «το ψάρι κρέας», δεν θυμάμαι ακριβώς.

  Τη φράση αυτή την έχει πρωτοπεί ο Μανώλης Γλέζος, ο μεγαλύτερος χρυσαυγίτης όλων των εποχών.

  Ναι, είναι κάτι περισσότερο από φανερό. Η Ζωή είναι νεοναζωή.

  http://www.efsyn.gr/arthro/zoi-aygi-hrysi-aygi

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Τόσες επιθέσεις που έχει δεχτεί από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή», παντού,"

   Στην Αυγή πάντως δεν βγάζει ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ βάζοντας ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ:
   http://www.avgi.gr/web/guest/search?p_p_id=avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet&p_p_lifecycle=0&p_p_state=normal&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_pos=1&p_p_col_count=2&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_groupId=10179&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_format=el_GR&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_order=date&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_delta=20&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_keywords=%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A5%20%CE%96%CE%A9%CE%97&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_advancedSearch=false&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_andOperator=true&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_resetCur=false&_avgilucenesearch_WAR_avgilucenesearchportlet_order=relevance

   Διαγραφή
  2. Αμ δεν παν καλά τα πράματα στο σπίτι του "Ιού." Εμ βγήκε ο Τρίμης να υπερασπιστεί τη Μακρή (βλέπε ποστ), εμ βγαίνει τώρα ο Ψαρράς να μαζέψει τα αμάζευτα...http://www.efsyn.gr/arthro/provlimatikes-protovoylies-apo-ti-zoi-konstantopoyloy

   Δύσκολα τα πράματα, τίθενται ζητήματα του ποιος θα διασώσει την καριέρα του ως υπεράνω υποψίας απατεών και ποιος όχι πλέον...

   Διαγραφή
  3. βρε τους Αριστερούς αναγνώστες, ψηφοφόρους κλπ δεν τους αγγίζουν τέτοια πράματα, όπως εσένα κι εμένα.
   Υπεράνω κι υπερκάτω και κάτι τρέχει στα γύφτικα: τη δουλίτσα της να κάνει η Αριστερά κι ας είναι όπως να 'ναι.

   Διαγραφή
  4. Δες πως τελειώνει το άρθρο του Ψαρρά:
   "Γιατί με τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες της προέδρου της Βουλής το μήνυμα είναι μονοσήμαντα υπέρ όσων ΨΕΥΔΩΣ επικαλείται προς υπεράσπισή της η ναζιστική οργάνωση."

   ΨΕΥΔΩΣ, δηλαδή η φαντασία σου τα φταίει όλα αυτά τα γεγονότα που αναφέρεις στο ποστ ένα-ένα και με ημερομηνιακή σειρά. Έτσι επειδή νόμιζες ότι είναι υπεράνω υποψίας απατεών ...

   Διαγραφή
  5. Αν ήταν "υπεράνω υποψίας" για μένα, δεν θα τον έλεγα απατεώνα. Δεν είναι, όπως φαίνεται στην αρθρογραφία μου για όσα απίστευτα παπατζιλίκια έγραψε για "σταλινικό αντισημιτισμό."

   "Υπεράνω υποψίας" είναι για τους χάνους που θεωρούν τον "Ιό" "αδιάφθορο και αντιφασιστικό", και κάνουν πως δεν βλέπουν το γεγονός ότι ο Τρίμης έσπευσε πανικόβλητος να ξεπλύνει τη Μακρή.

   Διαγραφή
  6. ναι, λάθος η χρήση του β' ενικού προσώπου από μέρους μου.

   Διαγραφή
 16. Βγήκε στα αγγλικά με εισαγωγή δική μου (που δεν υπάρχει στο ελληνικό γιατί δε χρειαζόταν):

  http://indefenseofgreekworkers.blogspot.com/2015/03/syriza-and-golden-dawn-parliamentary.html

  Ευχαριστώ τον towards nothing για τη βοήθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαίρομαι που βοήθησα (αν και η βοήθεια που έδωσα ήταν πολύ μικρή). Πολύ σημαντικό χρονικό, ακόμα πιο σημαντικό το οτι βγήκε και στα αγγλικά. Να το βλέπουν και κάποιοι παραέξω (πέρκει αννοιξουσιν τα μμαθκια τους).

   Διαγραφή
  2. Πήρε πολύ ώρα, με όλα τα λινκ και την εισαγωγή και τα ντουκουμέντα (βίντεο, σκρινσοτ, φωτο), αλλά νομίζω είναι η πληρέστερη ως τώρα αγγλόφωνη καταγραφή του τι ζούμε εμείς οι ιθαγενείς την ώρα που οι Τσόμσκι και οι Ζίζεκ πουλάνε αρκούδες στους εκτός ελληνόφωνου χώρου, με την ευγενή στήριξη των Γκάρντιαν, των Τζάκομπιν, των Βέρσο και των άλλων παιδιών.

   Διαγραφή
  3. Propaganda Posters DE
   http://www.crestock.com/uploads/blog/2008/propagandaposters_de/15.jpg
   Εσύ το είχες δώσει σε παλιότερο σχόλιο και νομίζω πως πρέπει να ειδωθεί στο αγγλόφωνο...

   Τζίμης

   Διαγραφή
 17. Έτσουξε πολύ η ανάρτηση, τόσο εδώ όσο και στο in defence of greek workers.
  Διαβάζω τον καραγκιόζη proyect τώρα, πανικόβλητο σε ρεσιταλ παπαρολογίας.
  Εύγε.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κι άλλο κρούσμα, αντιγράφω απ το βοθροσάιτ της ΧΑ.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Καταρρέει η σκευωρία: Ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να είναι «εγκληματική οργάνωση»
  Καταπέλτης υπήρξε ο Υπουργός Επικρατείας του Σύριζα, Παναγιώτης Νικολούδης, για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου και μία δράκα επίορκων δικαστικών που πρόσκεινται στην «παράγκα» του «Μπάμπη», εναντίον της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις ως «απειλή για τα βασικά στοιχεία και τους πυλώνες του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
  Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας (γραπτώς) σε ερώτηση δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποστείλει «προς ενοποίηση» φακέλους με ποινικά αδικήματα που αφορούν μέλη κομμάτων, αλλά «θα επιδιώξουμε να αποδίδονται ευθύνες σε κάθε έναν για ό,τι ο ίδιος διέπραξε». Οι συγκεκριμένες φράσεις του κ. Νικολούδη, βεβαίως, ανασύρουν στην μνήμη τις πρακτικές της νουδούλας στην απαρχή των διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής, τις οποίες και κατακεραυνώνει λέγοντας ότι δεν «θα επιδιώξουμε ποτέ να αποδώσουμε συλλογική ευθύνη σε οποιοδήποτε κόμμα».
  Σε άλλο σημείο της εμπεριστατωμένης απάντησης του υπουργού γίνεται σαφής διαχωρισμός της Σύμβασης του Παλέρμο και του άρθρου 187 Π.Κ., με το οποίο διενεργείται η σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής, γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται η άμεση ευθυγράμμιση της κείμενης νομοθεσίας με την Διεθνή Σύμβαση, η οποία έτσι και αλλιώς (βάσει Συντάγματος) την υπερβαίνει.
  Το σημαντικό, όμως, για να έρθουμε στον πυρήνα της υποθέσεως, ο Νικολούδης λέει ότι η «ιεραρχία» που αποδίδεται στην Χρυσή Αυγή είναι έτσι και αλλιώς χαρακτηριστικό των κομμάτων, οπότε καθιστά την επίκληση του άρθρου περί «εγκληματικής οργανώσεως» παντελώς άκυρο στην περίπτωση κομμάτων, λέγοντας το απολύτως λογικό ότι δηλαδή θα πρέπει να διαπιστωθεί «δόλος-σκοπός καθενός από τα μέλη της ομάδας για τη διάπραξη περισσότερων του ενός κακουργημάτων από αυτά που ρητώς αναφέρονται στην παραπάνω διάταξη», προκειμένου να υπάρξει κατηγορία περί «εγκληματικής οργανώσεως».
  Στηλιτεύει δε τις πράξεις των επίορκων δικαστικών της "παράγκας Μπάμπη", λέγοντας ότι: «σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή με ευκολία γίνεται δεκτή η συνδρομή του δεύτερου στοιχείου, ακόμη και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι πολλά από τα μέλη ενός κόμματος έχουν τελέσει κακουργήματα, τούτο αποτελεί όχι μόνο λανθασμένη νομική προσέγγιση του ζητήματος, αλλά αποτελεί απαράδεκτη απειλή για τα πολιτικά κόμματα (ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα), τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο και πυλώνα του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
  Με δεδομένο, όμως, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει Βουλευτή (πόσω μάλλον τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο) με την οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες και ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αδίκως, παρανόμως και αντισυνταγματικώς στις φυλακές. Βρίσκονται δε στην φυλακή, προκειμένου να περνάνε παράνομα και αντισυνταγματικά νομοθετήματα από μία κολοβή και παράνομη βουλή των 294.

  ΑπάντησηΔιαγραφή