Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Στην Ελλάδα δικάζουν Ριζοσπάστη και ΚΝΕ, στην Ουκρανία όλο το ΚΚ

Ιλιον: Δικάζονται σήμερα στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη»

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η δίκη των στελεχών της ΚΝΕ και της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που παραπέμπονται στο δικαστήριο μετά από αναληθή μήνυση γονέα.

Η μήνυση αφορούσε αρχικά τα μέλη της ΚΝΕ για εξόρμηση που έκαναν έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και κατά της διεύθυνσης του «Ριζοσπάστη», που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ.


Με αφορμή την παραπομπή σε δίκη με κοινή τους ανακοίνωση η Τομεακή Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ έχουν τονίσει μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη νεολαία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Με απαράδεκτη προθυμία η Εισαγγελία του Πρωτοδικείου Αθήνας στρέφεται για μια ακόμη φορά κατά νεολαίων κομμουνιστών, μελών της ΚΝΕ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έσπευσε να ασκήσει ποινικές διώξεις κατά τριών μελών της ΚΝΕ, υιοθετώντας και υπερθεματίζοντας την αναληθή μήνυση γονέα για δήθεν "συκοφαντική δυσφήμιση", όταν τον Σεπτέμβρη του 2013, οι τρεις κομμουνιστές διέδιδαν τις θέσεις της Οργάνωσης για τα ζητήματα της Παιδείας έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου.

(...) Επιπλέον, επεκτείνει με προκλητικό τρόπο τις κατηγορίες και σε βάρος του διευθυντή και του αρχισυντάκτη του "Ριζοσπάστη", γιατί η εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ δημοσίευσε ανακοίνωση της ΚΝΕ που καταδίκαζε τη σύλληψη των τριών μελών της ΚΝΕ από την Αστυνομία, μετά τη μήνυση του ίδιου γονέα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν αυτές τις ενέργειες, που σκοπό έχουν την τρομοκράτηση της νεολαίας και τη συκοφάντηση των πρωτοπόρων αγωνιστών της, των μελών της ΚΝΕ. Τη δράση της ΚΝΕ και την επαφή της με τη νεολαία, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, δε θα τη σταματήσει καμία απαράδεκτη και χοντροκομμένη προσπάθεια ποινικοποίησης. Αντίθετα, η ΚΝΕ θα δυναμώσει κι άλλο τους δεσμούς της με τους νέους των λαϊκών οικογενειών, θα συζητήσει πλατιά τις θέσεις της Οργάνωσης με χιλιάδες νέους και νέες.

Καλούμε τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τους φορείς της νεολαίας, τους γονείς να καταδικάσουν αποφασιστικά και μαζικά αυτές τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις. Η τρομοκρατία και η καταστολή απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ θα πέσουν στο κενό για μια ακόμη φορά».


Κίεβο: Συνεχίζεται η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας
Τη δίκη παρακολουθεί ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης

Συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Κίεβο, η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας. Στην δίκη που ξεκίνησε τον Ιούλιο, συμμετέχουν ως κατήγοροι ενάντια στο ΚΚ Ουκρανίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας, το υπουργείο Εσωτερικών και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατηγορώντας το ΚΚ Ουκρανίας για «διχαστική προπαγάνδα». Ανάλογες διώξεις σε βάρος στελεχών και μελών του βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα με αβάσιμες και σαθρές κατηγορίες, τις οποίες καταρρίπτουν και αποκαλύπτουν τα στελέχη του.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκε μετά από πρόσκληση του ΚΚ Ουκρανίας, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής.

Στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το ΚΚ Ουκρανίας στα ουκρανικά ΜΜΕ, ο Κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι η δίκη αποτελεί μέρος μόνο μιας βιομηχανίας διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας και μεμονωμένα σε βάρος μελών και στελεχών του. Στρέφονται ενάντια στον ίδιο το λαό και τα δικαιώματά του.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι οι διώξεις αυτές είναι επικίνδυνες για τον ουκρανικό λαό, συνολικά για τους λαούς. Μαρτυρούν ότι επιχειρείται να δοθεί νέα ώθηση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, που απεργάζονται όλη αυτήν την περίοδο η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η αστική τάξη της Ουκρανίας και η αντιδραστική της κυβέρνηση, με τη στήριξη και φασιστικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και ο νέος γύρος αντεργατικών μέτρων βρίσκονται μπροστά στον ουκρανικό λαό. Οι κομμουνιστές είναι στόχος της αστικής τάξης γιατί είναι σε θέση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή επίθεση και την εθνικιστική υστερία, μπορούν να δείξουν τη διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

1 σχόλιο: