Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Τέσσερα δείγματα των επιπτώσεων του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

1. "Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον ψήφισα για να δώσει τέλος στο Μνημόνιο/Εγώ τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ψήφισα για να μας βγάλει απ' το ευρώ."

Η πραγματικότητα είναι ότι, αν και εφόσον ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ (και δεν τρολάρεις), το μόνο που έκανες ήταν να ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ. Όπως κανένα ψηφοδέλτιο δεν έγραφε "μην ψηφίζεις ΚΚΕ, δεν θέλει να γίνει κυβέρνηση", όπως έλεγες για να δικαιολογηθείς προεκλογικά, δεν υπήρχε ψηφοδέλτιο που να γράφει "ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να ..." οτιδήποτε. Κάθε άνθρωπος με κοινή λογική γνωρίζει ότι ένα ανώνυμο χαρτί με σταυρούς δεν αποτελεί συμβόλαιο και δεν εγγυάται τίποτε απολύτως σε αυτόν που το τοποθετεί σ' ένα κυτίο. Το τι νομίζει ότι έκανε η ατομάρα σου πέστο στο μπάνιο σου, δεν φταίνε οι γύρω σου να τους ζαλίζεις τ' αυτιά.

2. "Ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε τη λαϊκή βούληση"

Και πώς ακριβώς το έκανε αυτό, όταν αφενός, και όπως έχω δείξει αναλυτικά για 1, 2, 3, 4, 5 κεντρικά ζητήματα (θα μπορούσα να το δείξω για πολλά ακόμα), ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τουλάχιστο δέκα αντικρουόμενες θέσεις για κάθε ένα, και όταν, όπως είναι φυσικό επακόλουθο, ψηφίστηκε από κοινοβουλευτικά εκπαιδευμένους κρετίνους που ήθελαν δέκα διαφορετικά και αντικρουόμενα πράγματα; Κανείς από όσους δεν αντέδρασαν στην κραυγαλέα πώληση τρέλας απ' το 2011 και μετά δεν δικαιούται να μιλάει σήμερα για "προδοσία." Η εξαπάτηση συντελέστηκε εξ ολοκλήρου πριν τις εκλογές, με την πλήρη συνενοχή όλων όσων έκαναν πως δεν την έβλεπαν. Το μελόδραμα αχ γιατί με πρόδωσες, κακούργα κενωνία ταιριάζει βέβαια στον ψυχισμό του αιώνιου Πασοκτζή, αλλά εμείς τι φταίμε;

3. "Χαμός γίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ"

Για ποιο λόγο; Παραιτήθηκε κάποιος από τη θέση του; Αποχώρησε απ' το κόμμα; Διεγράφη; Δημιούργησε οργανωμένη φράξια και προκάλεσε έκτακτο συνέδριο; 

Α, ξέχασα. Τα σοβαρά πράγματα συμβαίνουν σε σοβαρά κόμματα. Όταν λες "χαμός" εννοείς απλώς πολλές δηλώσεις στο twitter και το facebook. Ένα απ' τα μεγάλα urban legends για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η "Αριστερή Πτέρυγα", άλλωστε, είναι ότι "σφάζονται" για πολιτικές αρχές άνθρωποι που αποδεδειγμένα έχουν πάρει διαζύγιο από οποιεσδήποτε πολιτικές αρχές.

4. "Όλο γκρίνια είναι αυτό το ΚΚΕ"

Έχω νέα για σένα, μάστορα. Ο Μαρξ και ο Λένιν δεν γράψανε την "Πίπη τη Φακιδομύτη" και τις "Περιπέτειες της μικρής Πολυάννας." Γράψανε ατελείωτες πολεμικές, βρίζανε και μπινελικώνανε τους κρετίνους της εποχής τους απ' το πρωί ως το βράδυ. Το ότι είσαι τόσο πολιτικά αμόρφωτος που η ιδεολογική κριτική σού ακούγεται ως "γκρίνια" να το κοιτάξεις. Εκτός αν θεωρείς ότι πρέπει να ξαναεκδοθεί η Κριτική της πολιτικής οικονομίας ως Γκρίνια για τον καπιταλισμό.

Και κάτι τελευταίο: το "Όλο γκρινιάζει το ΚΚΕ, όλο γκρινιάζει το ΚΚΕ, όλο γκρινιάζει το ΚΚΕ" ως μόνιμη επωδός για κάθε τι που δεν μπορείς να απαντήσεις αλλιώς τι είναι, δεν είναι ακριβώς στείρα και εκνευριστική γκρίνια;

Πώς, όχι;

15 σχόλια:

 1. Εγώ συναντάω πολύ έντονα το κλασικό: "Δώστε τους λίγο χρόνο μέχρι το καλοκαίρι. Τώρα βγήκαν. Τι θέλετε να τα αλλάξουν όλα κιόλας;; Ούτε μήνα δεν έχουν ακόμα. Αν δεν κάνουν αυτά που λένε θα τους ρίξουμε."
  Κι εγώ απαντάω κάπως έτσι: "Ηλίθιε μικροαστέ αυτό κάνουν! Το πρόγραμμα τους εφαρμόζουν. Έχεις ακούσει για Μάαστριχτ, ΕΕ και ΝΑΤΟ;; Και μόλις απογοητευτείς από αυτούς τι θα κάνεις;; Θα γίνεις έτσι ξαφνικά κομμουνιστής και θα κατέβεις στους αγώνες;; Εδώ ούτε την τηλεόραση σου δεν μπορείς να κλείσεις, πλάκα μας κάνεις;;"
  Διαφθορέας Συνειδήσεων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαρι Κλυν, χθες: Σε ένα χρόνο με ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα (μαξιμαλιστής ο Χάρι, ζητάει ένα χρόνο "υπομονή" -- παίζει κανας διορισμός, Χάρι;)

   Άμα "δεν κάτσει": "Όχι ρε γαμώτι, πίστεψα και προδόθηκα. Συγκινηθείτε με τον πόνο μου,"

   Διαγραφή
  2. H πασοκίλα είναι τόσο τρού στην κοινωνία, που δεν μπορούν να μην πιστέψουν ότι "κάτι θα γίνει πάλι χωρίς να κουνήσουμε, και θα την σκαπουλάρουμε τελευταία στιγμή...".
   Η ελπίδα της κότας και του βολεμένου παραμένει ακόμα και στην μιζέρια του!
   Ο μόνος τρόπος (όχι και σίγουρος όμως) να κουνήσουν τα μυαλά τους και τα πόδια τους, είναι να δουν τις επιλογές τους να στερεύουν μία μία, με αποτέλεσμα η τελευταία επιλογή να είναι τελικά και αυτή που προσπαθούν να αναβάλουν μέσο των αυταπατών τους... Δυστυχώς.

   Κώστας

   Διαγραφή
  3. "Ο μόνος τρόπος (όχι και σίγουρος όμως) να κουνήσουν τα μυαλά τους και τα πόδια τους, είναι να δουν τις επιλογές τους να στερεύουν μία μία, με αποτέλεσμα η τελευταία επιλογή να είναι τελικά και αυτή που προσπαθούν να αναβάλουν μέσο των αυταπατών τους... Δυστυχώς."

   Μπα, δεν (θα) πάει έτσι. Μην περιμένεις κάτι τέτοιο.

   Διαγραφή
 2. Έτσι! Γιατί έχει γεμίσει ο τόπος με "επαγγελματίες προδομένους"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει έως το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, θα επιτρέψει στην Αθήνα να συγκεντρώσει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η Bild.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, από όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.
  Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών, καθώς επίσης άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild.

  Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.

  Για μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα κάνει λόγο ρεπορτάζ του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times.


  Από http://www.nooz.gr/greece/apostelletai-stous-etairous-i-lista-me-tis-metarru8miseis

  Διαρθρωτικά μέτρα κατά τους FT είναι το γιουρούσι για 7,3 δισεκατομμύρια κατά τη Bild... Μα δεν ακούω πανηγύρια, πολύ ησυχία βρε παιδί μου. Να κοιμούνται μετά το χθεσινό ξεσάλωμα ή να 'ναι τίποτ' άλλο...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ απλά η τεράστια πλειοψηφία του λαού και ναί και οι εργάτες, δεν έχουν πειστεί, δεν ενδιαφέρονται , δεν γνωρίζουν ίσως, για τον σοσιαλισμό. Δεν αποτελεί εναλλακτικό σύστημα στην σκέψη τους. Υπερασπίζονται όπως αυτοί νομίζουν, ένα καταναλωτικό μοντέλο κρατικοδίαιτου καπιταλισμού που κατά περίπτωση αφορούσε και αυτούς. Σαφώς και δεν αντιλαμβάνονται ότι ο ίδιος ο καπιταλισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ..."λαικής βάσης", δηλαδή "δώσε και μένα μπάρμπα" όπως για 40 χρόνια δίδαξε το ΠΑΣΟΚ.
  Εκεί βρίσκεται και η ευθύνη του ΚΚΕ. Μίλησε πολύ αργά καθαρά στο λαό. Μετά από δεκαετίες μεταπολιτευτικής παλινωδίας μεταξύ θεσμικής συμπεριφοράς και κομμουνιστικού χαρακτήρα, ξεκαθάρισε .....επίπονα και με σοβαρά τραύματα ομολογουμένως , την φυσιογνωμία του.Jim

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ, μπορεί το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ ή την Ευρώπη να έχει απασχολήσει κάποιον κόσμο αλλά ακόμα και σήμερα στην συντριπτική πλειοψήφία του κόσμου ο καπιταλισμός είναι το αδιαφιλονίκητο σύστημα παραγωγής και διαχείρισης της οικονομίας. Για διάφορους λόγους όπως πχ δεν το πιστεύει, είναι θύμα προπαγάνδας, δεν γνωρίζει, φοβάται, έχει συνηθίσει, συνδυασμός των παραπάνω, δεν έχει μπει στη διαδικασία να σκεφτεί πως θα ήταν η ζωή με κάτι άλλο, και αν είναι εφικτό. Αν σκέφτεσαι όλη την ώρα γύρω από κάποια πράγματα δεν μπορείς να πας παραπέρα. Οπως είπε και η Παπαρήγα κάποτε, μπορείτε να διαφωνείτε, δεν μας πειράζει αλλά τουλάχιστον να ξέρετε με τι διαφωνείτε. Να ξέρετε τι λέμε και εκφράστε τις διαφωνίες σας.
   Μέχρι το 2008 όταν όλα πήγαιναν ρολόι δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό. Από τότε το σύστημα που φαινόταν τέλειο, παντοτινό και αλώβητο έφαγε κάποιο στραπατσάρισμα και κάποια χαστούκια που δεν τα είχε ξαναφάει αλλά δεν είναι ακόμα στο σημείο να πέσει, τουλάχιστον στη συνείδηση του πολύ κόσμου, Πρέπει να δεχτεί και άλλα χτυπήματα από την ίδια την πραγματικότητα για μένα για να φανεί ακόμα περισσότερο τι συμβαίνει.
   Τέλος πάντων, κάποια πράγματα που έχω σκεφτεί κατά καιρούς και με αφορμή αυτό το σχόλιο τα έγραψα.

   Διαγραφή
 5. συνέχεια....... Τώρα το ΚΚΕ θα χρειαστεί χρόνο και πολύ προσπάθεια για να εμπεδώσει πρωτίστως η βάση του(κομματική και εκλογική) την σημερινή του πολιτκή. Εκεί θα δούμε και αρκετές "αποχωρήσεις" , με την έννοια της αδυναμίας ή και της διαφορετικής αντίληψης. Υπα΄ρχει πολύ μικροαστικό ψωμί για δρέψη από τον Συριζα στην βάση του ΚΚΕ. Από την άλλη υπάρχουν και χιλιάδες εργαζόμενοι, σε Συριζα,ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΑΝΕΛ,κλπ που απλά ανήκουν στο ΚΚΕ. Τέρμα οι συναισθηματισμοί. Ωρα για πολιτική. Jim

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Jim:
   Από ότι φαίνεται, ότι ήταν να "δρέψει" ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ, το έδρεψε. Παρακάτω μάλλον δεν έχει.
   Από την άλλη, ειδικά από το '12 μέχρι τώρα η βάση του ΚΚΕ έχει αλλάξει και αυτή. Πολλοί έφυγαν, περισσότεροι ήρθαν.
   Και οι περισσότεροι που ήρθαν δεν διαπαιδαγωγήθηκαν πολιτικά στα τέλη του '80, αλλά γνωρίζουν και που ακριβώς ήρθαν.
   Η κοινωνία άλλαξε, οι απαιτήσεις άλλαξαν. Ευτυχώς μαζί με αυτά άλλαξε και προς το επαναστατικότερο, τόσο ο χαρακτήρας του Κόμματος, όσο και οι αντιλήψεις της εκλογικής του βάσης. Και λέω εκλογικής γιατί ζήτημα για τα μέλη και τις στενές επιρροές του ΚΚΕ δεν ύπηρξε ποτέ εάν θα τους πετάξει ή όχι έξω, η αριστερή στροφή...

   Διαγραφή
  2. Μακαρι να ειναι ετσι. Νομιζω ομως, και μπορω να το γνωριζω, οτι μαλλον δεν ειναι τοσο μονοσημαντα τα πραγματα. Προσπερνωντας ομως το θεμα σαν ησσονος σημασιας, νομιζω οτι το στοιχημα για το ΚΚΕ ειναι ο απλος κοσμος με τις αντιφασεις του. Εκει χρειαζεται εκτος απο σωστη πολιτικη και σωστη - εύελικτη τακτικη, απλο λογο καθαρο. Εχω μια πολυ χρησιμη εμπειρια από τον επαγγελματικό μου χωρο. Σε διεθνη συνεδρια, οι διαλεξεις συνηθως με Αμερικανους ομιλητες, ειναι sold out!!!! Εκει φαινεται ξεκαθαρα οτι οποιος γνωριζει σε βαθος το αντικειμενό του, μιλαει απλα και καθαρα. Οποιος ειναι μπερδεμενος ή θελει να μπερδεψει γιατι οτι λει ειναι διτο, μιλαειδιφορουμενα ή επιτειδευμενα συνθετα. Δεν εννοωνα απλουστευσουμε ισοπεδοτικά την πολιτική φιλοσοφια. Ειμαστε ομως υποχρεωμενοι να μιλαμε με την γλωσσα τουλαου και βεβαιως με το προσωπικό μας στιγμα. Τα κασσετοφωνα του παρελθοντος τα πληρωσαμε ακριβα.
   Δεν ασπαζομαι τα περι " ξυλινης γλωσσας" , ασπαζομαι ομως τα περι ´´ κασσετοφωνου ´´ χωρις ιχνος εμπεδωσης. Αυτο αποδεικνυεται και απο την καταληξη αυτων των ατομων. Εχει γεμισει το πολιτικό συμπαν από πρωην.
   Jim.

   Διαγραφή
  3. Οι Αμερικανοί ομιλητές που είναι sold out πρέπει να είναι πρότυπο των κομμουνιστών; Κι εγώ έχω εμπειρία από συνέδρια και αμερικανούς καθηγητές, και μπορώ να σου πω ότι μιλάνε κατά μέσο όρο πολύ επιτυχημένα για πράγματα για τα οποία έχουν ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.

   Διαγραφή
  4. @ Jim :

   Υπάρχει κάποιος αγράμματος -κυριολεκτικά- που να μην καταλάβει αυτό;
   Σημειωτέον, πρόκειται για ομιλία στο αστικό κοινοβούλιο.
   Πόσο πιο λιανά να το κάνεις ;

   https://www.youtube.com/watch?v=rHgtFRWr_CI

   Το πολιτικό σύμπαν γέμισε απο πρώην γιατί -κατά κύριο λόγο- προτίμησαν το μέλι απο το να ξυπνάνε στις 6 και να τρέχουν στα εργοστάσια να καλούν σε απεργία.
   Η φαινομενική άγνοια τους σε βασικά ζητήματα, είναι αποτέλεσμα της προσπάθεας τους να απενεχοποιήσουν τις συνειδήσεις τους, και όχι ζήτημα εμπέδωσης του ΜΛ και της πολιτικής του Κόμματος.

   Χαϊνης

   Διαγραφή
 6. Μπραβο Αντωνη!
  Πρεπει να υποθουν ολα με τ ονομα τους για να ξυπνησουν οι καλοπροαιρετοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή