Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα θα πληρώνεις-Με πολλές αριστερές ευκολίες!

Είσπραξη των χαρατσιών με κάθε τρόπο προβλέπει το νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Αναγνωρίζει τα χαράτσια που έχουν προκύψει από τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, και ζητά την αποπληρωμή τους από τον λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φιλοσοφία της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι να εισπραχθούν τα «μνημονιακά» χαράτσια με κάθε τρόπο, είτε σε δόσεις είτε εφάπαξ, ενώ παρέχονται πλέον διευκολύνσεις και για όσους έχουν οφειλές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ.


Συγκεκριμένα για τις οφειλές προς το δημόσιο προβλέπεται:

Κατάργηση του ορίου του 1 εκατ. ευρώ για υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η ελάχιστη δόση θα είναι 20 ευρώ, από 50 ευρώ που ισχύει τώρα.

Ελάχιστη δόση 200 ευρώ για τη ρύθμιση των χρεών που είναι ληξιπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2013.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης ληξιπρόθεσμων χρεών μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2013, θα διαγράφεται το 50% της συνολικής οφειλής.

Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οφειλές από ΦΠΑ, Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, παρακρατούμενοι Φόροι, Μισθώματα, έσοδα υπέρ τρίτων και Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης.

Κατάργηση των προσαυξήσεων από 10% έως 30% σε καθυστερούμενα χρέη.

Ρύθμιση οφειλών σε 2 έως 5 δόσεις, με την οποία θα διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το συνολικό χρέος που έχει διαβιβαστεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ανήλθε τον Νοέμβρη του 2014 στα 13,5 δισ. ευρώ.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε, προβλέπει:

Ειδική διάταξη για οφειλές Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ με δυνατότητα ρύθμισης έως 150 δόσεις, με μείωση 50% των προσαυξήσεων με απόφαση του ΙΚΑ.

Υπαγωγή όλων των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ θα υπάρχει επιτόκιο 0,25%.

Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του συνόλου των οφειλών, οι προσαυξήσεις μηδενίζονται.

Σε περίπτωση εξόφλησης με 50 δόσεις, οι προσαυξήσεις μειώνονται κατά 70%, και στις 100 δόσεις μειώνονται οι προσαυξήσεις κατά 50%.

Θα χάνει τη ρύθμιση ο οφειλέτης που δεν καταβάλει μία δόση εντός 12 μηνών.

Στη ρύθμιση εντάσσονται όσοι έχουν συμπληρώσει τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Φλεβάρη.

Οφειλέτης (φυσικό πρόσωπο) που αποδεδειγμένα δεν μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση λόγω μηδενικού εισοδήματος το 2014, απαλλάσσεται για 12 μήνες.

Με την ισχύουσα ρύθμιση των 100 δόσεων που νομοθέτησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, προβλέπονταν έσοδα στο κρατικό ταμείο συνολικού ύψους 625 εκατ. ευρώ, και το ποσό αυτό έχει εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015.

7 σχόλια:

 1. Σβήνω...η ΝΔ κατήγγειλε ΣΥΡΙΖΑ ότι την αναγνώρισε για τις υπηρεσίες της στα μουλωχτά, στο Eurogroup, αλλά το απέκρυψε απ' τους ιθαγενείς...

  ΝΔ: στον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται τα ψέματα αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική

  Non paper της Συγγρού για το… non paper στο Eurogroup  Non paper για το… non paper που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου (κι έδωσε στη δημοσιότητα στις 18 Φεβρουαρίου) εξέδωσε η ΝΔ. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση το non paper της σημερινής κυβέρνησης αναγνωρίζει όλα τα επιτεύγματα της προηγούμενης και ανατρέπει όλους τους δικούς της ισχυρισμούς μέχρι τώρα.

  Σαν παράδειγμα παραθέτει την αναφορά ότι «η Ελλάδα πέτυχε μια εξαιρετική προσαρμογή στο διάστημα των περασμένων πέντε ετών. Το έλλειμμά της έπεσε κάτω από 3% τώρα από το 15% το 2010. Το πρωτογενές της πλεόνασμα έφτασε το 1,5%...» και επισημαίνει ότι μέχρι τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχόταν ότι η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα ή τα απαξίωνε εντελώς, ενώ τώρα ισχυρίζεται «ότι η Ελληνική Κυβέρνηση παίρνει αυτή την προσαρμογή ως σημείο αφετηρίας της…».

  Υπενθυμίζει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε στο παρελθόν ότι η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών εξυπηρετούσε «τους τραπεζίτες», ενώ τώρα διακηρύσσει: «Η σταθερότητα του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι η υπέρτατη προτεραιότητα της Ελληνικής κυβέρνησης».

  Αναφέρει ακόμα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα αμφισβητούσε πλήρως ότι η Ελλάδα μπήκε σε φάση οικονομικής ανάκαμψης, μετά από έξη συνεχή χρόνια ύφεσης, τώρα, σε δεύτερο Νon Paper που έδωσε στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου υποστηρίζει:

  «Ένα πρωτογενές πλεόνασμα 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 θα έθεταν σε κίνδυνο τη σημερινή εύθραυστη ανάκαμψη» και άρα παραδέχεται ότι η οικονομία έχει ήδη μπει σε Ανάκαμψη, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριζε μέχρι προχθές.

  Kατά τη ΝΔ επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε πλήρως τον ισχυρισμό ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως και τα και τα περί «ονομαστικού κουρέματος» του χρέους, καθώς «και στα δύο Νοn-papers που κυκλοφόρησε επαναλαμβάνει συνεχώς ότι «σε όρους Καθαρής Πραγματικής Αξίας (NPV) το χρέος μας είναι ήδη πολύ χαμηλότερα από 175%, «που αν υπολογιζόταν σε όρους ΚΠΑ (NPV), ας πούμε με προεξοφλητικό παράγοντα 5%, ο λόγος Χρέος προς ΑΕΠ θα ήταν ήδη στο 133% του ΑΕΠ και θα έφτανε το 127% το 2020» και άρα «το χρέος μας είναι βιώσιμο! Το αντίθετο ακριβώς ισχυρίζονταν όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα».

  Το non paper της ΝΔ καταλήγει:

  «Προσέρχονται τώρα στις απόψεις της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστικά επικαλούνται όσα πέτυχε η διακυβέρνηση Σαμαρά. Στηρίζονται πάνω σε αυτά τα επιτεύγματα. Και δεν έχουν το θάρρος ακόμα να βγουν να το παραδεχθούν δημόσια. Για να ζητήσουν συγγνώμη – όπως οφείλουν - ασφαλώς, ούτε σκέψη...».
  http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=265113&artTitle=nd_ston_syriza_paradechontai_ta_psemata_alla_den_kanoun_aftokritiki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα είμαι αντικειμενικός.

   Έχει τα δίκια της η ΝΔ. Αφού τον δίνει που τον δίνει ο Σφύριζα, ντροπή είναι να το πει και στους χαχόλους; Κάτι θα βρουν για το ΚΚΕ να το καταπιούν κι αυτό.

   Απ' την άλλη, δεν είναι καλό να τραβά η ΝΔ το σκοινί. Πώς θα συγκυβερνήσουν με το ΣΥΡΙΖΑ αν γίνουν από τώρα γκρινιάρηδες;

   Διαγραφή
 2. Πρωτη φορα χαρατσια αριστερα !
  Εν τω μεταξυ η αβαντα σε εθνικους εργολαβους ,πετρελαιαδες ,τσιγαραδες ,καραβοκυρηδες και τραπεζιτες συνεχιζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνία με την ΕΕ ζήτησε από τον Γ. Βαρουφάκη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ
  Δημοσίευση: Τετ, 18/02/2015 - 21:31

  Να συμφωνήσει με την ΕΕ και τους δανειστές συνέστησε στην ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του Γ. Βαρουφάκη.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός υπουργός ανέφερε πως «η αδυναμία εξεύρεσης συμφωνίας θα οδηγούσε αμέσως σε δύσκολες ώρες την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «ο χρόνος περνάει» και σημείωσε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να βρει «έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσει προς τα εμπρός». Ανέφερε ακόμα πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρακινούν όλες τις πλευρές για να επιτευχθεί πρόοδος διότι «η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

  Την τηλεφωνική επαφή και το περιεχόμενό της επιβεβαίωσε ο Γ. Βαροφάκης μέσω του twitter, γράφοντας πως «ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!».

  Το κείμενο του Γ. Βαρουφάκη είναι στα αγγλικά και συγκεκριμένα γράφει:

  «US Treasury Sec did indeed tell me that non agreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!».
  http://www.902.gr/eidisi/politiki/61486/symfonia-me-tin-ee-zitise-apo-ton-g-varoyfaki-o-ypoyrgos-oikonomikon-ton-ipa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι, οι ΗΠΑ σε ρόλο επικυριάρχ... εεεε, φιλικού διαμεσολαβητή θέλω να πω. gdmn1973

   Διαγραφή
  2. ε αφου μας "πιεζει" και ο Big Boss αντε να υπογραψουμε .....ναπαστοδιαλοημαδαφακα

   Διαγραφή
 4. Είναι εκτός θέματος, αλλά ενδιαφέρον: http://902.gr/eidisi/koinonia/61491/ste-aperripse-prosfygi-katoikon-tis-halkidikis-gia-tin-ellinikos-hrysos

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή