Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Κάτω από ξένη σημαία

ΣΥΡΙΖΑ
Θέλει ενεργό στήριξη του λαού στις διαπραγματεύσεις, για λογαριασμό το κεφαλαίου
Οι προγραμματικές δηλώσεις της συγκυβέρνησης αναμένεται να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα συνεδριάζει, για πρώτη φορά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, αναμένεται να ενημερώσει για τις επαφές του στο εξωτερικό, ενώ θα συζητηθούν και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αρχίζουν στη Βουλή το Σάββατο. Κύκλοι της κυβέρνησης διαψεύδουν ότι πρόκειται να συζητηθεί το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, επιμένοντας ότι αυτό θα απασχολήσει την κυβέρνηση μετά τις προγραμματικές δηλώσεις. Φαίνεται, ωστόσο, να έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του Δ. Αβραμόπουλου, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων στελεχών του κόμματος και κάποιων, ελάχιστων, βουλευτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «Παραπολιτικά», είχε δηλώσει σχετικά πως με την επιστροφή του Αλ. Τσίπρα «θα τροχοδρομηθεί και η ανακοίνωση του ονόματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

.
Στο μεταξύ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούν οι καθημερινές πλέον κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί σεβασμού των κανόνων που διέπουν το αντιλαϊκό πλαίσιο της ευρωενωσιακής στρατηγικής. Υποστηρίζει ότι με τη νέα κυβέρνηση μπαίνει «τέλος στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης και της λιτότητας» κι ακόμα παραπέρα ότι σηματοδοτείται «η αρχή μιας νέας εποχής για όλη την Ευρώπη».

Προαναγγέλλει ένταση προσπαθειών για στοίχιση του λαού κάτω από ξένη σημαία

Σιγοντάροντας τις κυβερνητικές προσπάθειες να εκλάβει ο λαός σαν δική του υπόθεση τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου, η οποία εντάσσεται στην εντεινόμενη διαπάλη μεταξύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών συμφερόντων εντός και εκτός ΕΕ, η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ κομπάζει ότι «για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια η Ελλάδα μετατρέπεται σε θετικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων» και πως η νέα κυβέρνηση «ανέλαβε μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών σε διεθνές επίπεδο, που αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση του ζητήματος του δημόσιου χρέους, καθώς και την αναγκαιότητα ευρύτερων συμμαχιών για την επίλυσή του».

«Η ελληνική φωνή ακούγεται μετά από χρόνια στην Ευρώπη, προβάλλοντας το ρεαλισμό, την αξιοπιστία και την αναγκαιότητα μιας εναλλακτικής στρατηγικής για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καθώς και της εξόδου από την κρίση στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών», ισχυρίζεται, όταν η στρατηγική που υπερασπίζεται η κυβέρνηση είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κεφαλαίου και υπηρετεί την έξοδο από την κρίση προς όφελός του, το πέρασμα σε ανάκαμψη των κερδών του, στόχος που όχι μόνο δεν συμβαδίζει με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά προϋποθέτει την υπονόμευσή τους.

Αξιώνει, μάλιστα, ευθέως «σε αυτήν την προσπάθεια της κυβέρνησης» την «ενεργή παρουσία και παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα»! «Η κοινωνία πρέπει να είναι παρούσα, να ελέγχει και να συνδιαμορφώνει την ασκούμενη πολιτική», αναφέρεται, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει την προσπάθεια να στοιχίσει το λαό κάτω από τη σημαία του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή του στρατηγική. Αλλωστε, η δυνατότητά του να χειραγωγήσει το λαό και να τον ενσωματώσει, ήταν ένα από τα ζητήματα για τα οποία καυχιόταν στο κεφάλαιο ότι αποτελεί «ατού» του, έναντι του υπόλοιπου πολιτικού του προσωπικού.

2 σχόλια:

 1. Χαίρομαι να βλέπω τις σκέψεις μου αποτυπωμένες στο Ριζοσπάστη.
  Είναι μέρες τώρα που ήθελα να το γράψω.
  Αφιερωμένο σε όποιον αντιστέκεται σε χώρους δουλειάς, στους αγρότες, σε όσους τραβάνε ζόρια σε χώρους μαθητείας (σκληρό σεξ πέφτει στους μαθητευόμενους των ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ), σε σχολές και σχολεία, σε όσους σκύβουν το κεφάλι για πάνω από 10 ώρες και καταλαβαίνουν πως αυτή η κυβέρνηση δεν τους εκφράζει και ας την ψηφίσανε, που ξέρουνε ότι δε θα μπει μια μέρα το αφεντικό στη δουλειά να τους πει "751??? Με ψίχουλα θα τη βγάλετε; 800 λεβέντες μου".
  Αφιερωμένο και στην ΚΕ του ΚΚΕ που οδήγησε τον οργανωμένο λαό σε αυτή την τεράστια νίκη των εκλογών, που δε μας έκανε θίασο χειροκροτητών της αντιλαϊκής λαϊκιστικής κυβέρνησης, που δεν κατήντησε το ΑΑΔΜ σε πλατείες και κουραφέξαλα αλλά το εξέλιξε και έχουμε το κόμμα που έχουμε.

  http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2015/02/varoufucku.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δευτερώνω και για το κείμενο, και για τους λόγους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή