Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Ελπίδα (τι είναι για μένα αυτό)

Μια έρευνα που δημοσίευσε ο "Ελ. Τύπος της Κυριακής", 1/2/1015, δείχνει ότι στη σύνθεση των ψηφοφόρων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, το κόμμα που είχε τη μεγαλύτερη ομάδα νέων σε ηλικία ψηφοφόρων από το σύνολό των ψηφοφόρων του, ήταν το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ηλικιακή ομάδα νέων 18-24 ετών που ψήφισε ΚΚΕ ξεπερνούσε 40,76% το μέσο ποσοστό του κόμματος ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό των νέων ήταν κατά -3,68% από το μέσο ποσοστό του κόμματος αυτού. Η ομάδα αυτή δηλαδή, ήταν στο ΣΥΡΙΖΑ κατά 44,44% κάτω από την αντίστοιχη του ΚΚΕ!

6 σχόλια:

 1. Σε πρόσφατη συζήτηση με φίλο ΣΥΡΙΖΑίο που αυτοπροσδιορίζεται ως Μαρξιστής, του είπα οτι η νέα γενιά των προλεταρίων και των χαμηλών στρωμάτων στην Ελλάδα -προσδιορίζω αυτούς που δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν underage πριν το '91- έχει λάβει ένα τεράστιο δώρο. Της έχει παραδοθεί ένα καθαρά Μαρξιστικό-Λενινιστικό κόμμα στα χέρια της. Έτοιμο. Να το πάρει και να το κάνει αιχμή, να το κάνει όπλο ώστε να πετύχει την οριστική της απελευθέρωση. Πόσοι άλλοι νέοι στην Ευρώπη ή τον κόσμο έχουν αυτό το προνομίο ; Να υπάρχει ένα κόμμα που να είναι κατάδικό τους, να παλεύει για τους ίδιους;
  Ναί, θα είναι και στην Ουκρανία -απο την άλλη σου ανάρτηση-, θα είναι στις επάλξεις του Διεθνούς Κομμουνιστικού κινήματος, θα είναι παντού.
  Ποτέ δε σταματά να με εκπλήσσει.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε λίγο άσχετο (ίσως και λίγο σχετικό) τόνο έχουμε την εξής είδηση http://www.902.gr/eidisi/politiki/60460/synedriasi-tis-koinovoyleytikis-omadas-toy-kke-tin-tetarti-tha-milisei-o-d
  Είναι η πρώτη φορά που είναι ανοιχτή η πρώτη ομιλία ενός αρχηγού κόμματος στην κοινοβουλευτική ομάδα ή μου φαίνεται; Σίγουρα για το κόμμα είναι η πρώτη φορά πάντως.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ρίξε και μια ματιά σε αυτό:
  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=672702

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα στεναχωρήσω το Βήμα αλλά έχει μπλέξει τα αυγά και τα καλάθια. Η σύγκριση γίνεται από ότι καταλαβαίνω με βάση τις ευρωεκλογές και όχι τις βουλευτικές εκλογές του 2012. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός πως μιλά για απώλειες του ποταμιού προς τα άλλα κόμματα. Επίσης πάλι οι αριθμοί δεν βγάζουν νόημα. Αν το κόμμα έχασε το 21% των ψήφων του προς τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει 70000 ψήφους. Επίσης έχασε και ένα 10% ως προς όλους τους άλλους , άλλους 35000 ψήφους. Αν πήρε το 1.3% των ξήφων του ΣΥΡΙΖΑ αυτό σημαίνει 20000 ψήφους. Το κόμμα όμως συνολικά από τις ευρωεκλογές έχασε μόνο 9000 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι μάζεψε ακόμα από κάπου 70000 ψήφους. Νέους ψηφοφόρους δεν είχαμε καθώς δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν, συνεπώς από που; Θεωρώ λοιπόν ότι το 21% που υποτιθέμενα πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά φουσκωμένο.

   pgss1890

   Διαγραφή
  2. Ανακοίνωση του Connoly Youth Movement, Ιρλανδία, για τις ελληνικές εκλογές:

   http://www.cym.ie/

   Διαγραφή