Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Φοβάστε το λαό και τη δημοκρατία; Ονομαστική ψηφοφορία ΤΩΡΑ!

Συγκυβέρνηση: Δεν διευκρινίζει εάν η συμφωνία θα επικυρωθεί από τη Βουλή

Αποφεύγει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν η συμφωνία για την παράταση της δανειακής σύμβασης θα τεθεί προς ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστήριξε ότι νομικά δεν απαιτείται η επικύρωση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο, δημιουργώντας εύλογα υποψίες ότι αναζητούνται τρόποι για να αποτραπεί η σχετική συζήτηση.

«Περιμένουμε πρώτα από όλα να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της συμφωνίας αυτής στα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Αυτή τη βδομάδα γίνεται όλη αυτή η διαδικασία και μέσα σε δυο, τρεις μέρες -επειδή πιστεύουμε ότι είναι μόνο ζήτημα πολιτικής απόφασης αν θα περάσει ή όχι από το Ελληνικό Κοινοβούλιο γιατί νομικά δεν τίθεται θέμα- θα το αποφασίσουμε και το μάθετε και εσείς», δήλωσε στο «Βήμα Fm».


Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέφυγε να απαντήσει εάν η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. «Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο μέρες που θα το ανακοινώσουμε. Έχει να κάνει με τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Βουλή. Θα το μάθετε μέσα στις επόμενες δυο, τρεις μέρες» απάντησε στη σχετική ερώτηση.

Σε άλλη συνέντευξη στον «ΣΚΑΪ» επανέλαβε ότι δεν είναι δεσμευτική η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή, ενώ, ερωτώμενος εάν θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απάντησε: «Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ειδικά για τέτοια θέματα, στο λεξιλόγιο αυτής της κυβέρνησης».

4 σχόλια:

 1. Έχουν στριμοκωλίδια τα παιδιά? Να κάνουμε μια συγκέντρωση υποστήριξης της κυβέρνησης την ημέρα της ψηφοφορίας να πάρουν λίγο τα πάνω τους οι μαχητές.
  Έλα να σπάνε τα βρακολάστιχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εδώ θα δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ αν είναι αστικό κόμμα με @@, ή @@ αστικό κόμμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ο Κουβελάκης χθες με τον Καλλίνικο. Ο δεύτερος δεν μιλά καν για την ύπαρξη ΚΚΕ (πρώτα 25') και ο πρώτος λέει από το 41'-44' ότι για το "προτζεκτ του σύριζα" έχει ευθύνη όλη η αριστερά αν δεν πετύχει συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ. Επίσης μας ενημέρωσε γύρω στο 43' ότι ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι δεν έκαναν επανάσταση με σκοπό το σοσιαλισμό και τα μέσα παραγωγής αλλά με άμεσα μικρά ζητήματα που ήταν καθοριστικά αλλά φαινόντουσαν μετριοπαθή, το πιάσατε; :)

  Ανδρέας

  https://www.youtube.com/watch?v=FV2jCTBjlpQ#t=2739

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. «Δεν υπάρχει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ειδικά για τέτοια θέματα, στο λεξιλόγιο αυτής της κυβέρνησης».


  ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

  "Ο σκοπός της Νέας Ομιλίας είναι, όχι μόνο να δώσει έναν τρόπο έκφρασης της κοσμοθεωρίας και των διανοητικών συνηθειών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να καταργήσει κάθε άλλο τρόπο σκέψης. Η πρόθεση που υπάρχει είναι , όταν η Νέα Ομιλία υιοθετηθεί μια για πάντα και η Παλαιά Ομιλία ξεχαστεί, μια σκέψη αιρετική – δηλαδή μια σκέψη που βρίσκεται σε διάσταση με τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ – να είναι αδύνατο να γίνει , τουλάχιστον ως το βαθμό όπου η σκέψη εξαρτάται από τις λέξεις".


  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή