Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Πρότυ φωρά Αρυσταιρά!

Π. Καμμένος: Χαρακτήρισε «μονάδα επίθεσης» την ΕΛΔΥΚ

Στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) βρέθηκε χτες ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο, την οποία πραγματοποίησε συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκο. Σύμφωνα με ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ, αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή, ο Π. Καμμένος απευθύνθηκε στους στρατιώτες και χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή την επίσκεψή του σε «μια μονάδα επίθεσης», που «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη». Δηλώσεις που, ανεξάρτητα από το αν προορίζονται για «εσωτερική κατανάλωση», έρχονται σε μια περίοδο που εντείνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην Ανατολική Μεσόγειο και οξύνεται η τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις -η τωρινή όπως και η προηγούμενη- βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε άξονες και αντιάξονες στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους λαούς.


Προσπαθώντας να κρύψει ότι για όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις η «εθνική κυριαρχία» γίνεται λάστιχο στο πλαίσιο των λυκοσυμμαχιών όπου συμμετέχουν για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης, των ενδοϊμπεριαλιστικών συμβιβασμών και ανταγωνισμών, στους οποίους επιδιώκουν να έχουν ενεργό ρόλο, ο Π. Καμμένος κατέφυγε σε ένα φρασεολόγιο με εθνικιστικό «χρώμα», σχολιάζοντας ότι το έθνος «είτε δίνει εν όπλοις μάχη, είτε δίνει μάχη σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, όπως δίνει σήμερα» νικά και ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ηθικό υψηλό «γιατί εμείς πάντα υπερασπιστήκαμε τα πάτρια εδάφη, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα».

Ο Έλληνας υπουργός, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων για το κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τακτική ναυτική παρουσία της Ελλάδας στην Κύπρο, δήλωσε ότι «οι Τούρκοι να είναι βέβαιοι πως δεν είναι μόνοι τους στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται εδώ ήδη με ένα πλοίο και διαβεβαίωσε ότι «είναι πολύ κοντά και με άλλες ναυτικές δυνάμεις».

Τέλος, μετά από συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο, ο υπουργός δήλωσε: «Από πολλά χρόνια πριν, ο Μακαριότατος μιλούσε πάντα - αν και πολλοί το ξέχασαν - για το ενιαίο αμυντικό δόγμα. Ηρθα, λοιπόν, να διαβεβαιώσω τον Μακαριότατο και τον κυπριακό ελληνισμό ότι το ενιαίο αμυντικό δόγμα δεν είναι απλώς ένας όρος, είναι μία αλήθεια που θα εργαστούμε σκληρά να την κάνουμε κάθε μέρα που περνά πιο ισχυρή πράξη».

8 σχόλια:

 1. Εντάξει μπορεί να ζήτησε ο "πρώτη φορά αριστερά" Καμένος να πετάξουν τα περήφανα στρατά τους Τούρκους στην θάλασσα της ανατολικής Μεσογείου, αλλά μπορεί να γίνει και χειρότερο. Φαντάσου να ανοίξει και το άλλο μέτωπο στην Θράκη με τους αγωγούς του πιλαφ, τις μειονότητες, τον ζεόλιθο κλπ. Πως θα τους πιάσουν πάλι τα πατριωτικά τους. Να δω "πρώτη φορά αριστερά" κάλεσμα για να πάρουμε την Πόλη και μετά μπορούμε να πεθάνουμε ήσυχοι... κάτω από τα κανόνια του Μπράουν, του Φίσερ και του Κράφτ.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για κάποιον μες στον κόσμο είναι αργά/ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά/που ξέρει, πιο πολύ, και να πιστεύει;

   Διαγραφή
 3. Άσχετο με την ανάρτηση, σχετικό με το "προτύ φωρρά αροισταιρρά", το είδες αυτό εδώ το βίντεο με την μακρή να ρωτάει τον χιώνη για την διαφήμιση της κόκα-κόλα και να του λέει ότι δεν έχει περάσει έξω από εργοστάτιο;

  https://www.youtube.com/watch?v=6HcLYSP4zXA

  Αυτά είναι, ποιό πασοκ του 81 και τρίχες; Είχε μαζέψει ο Αντρέας το ακροδεξιό σκουπίδι που έσκουζε για τους αθώους της χα και που έγινε γνωστό πηδώντας κάγκελα με 10 κάμερες από κάτω (σαν τον κούγια);

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να συνομιλεί με κουράδα. Και κουράδα να μιλάει. Τρομερά πράγματα γίνονται από τότε που ήρθε η αριστερά στην εξουσία.

   Διαγραφή
 4. http://www.remen.gr/istoria/463--1-----

  remen

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η "κυπριακή επανενωτική αριστερά" για την οποία το ΚΚΕ ήταν "εθνικιστικό", εντάξει, γερά; Ο γκουρού Άκης Γαβριηλίδης δίνει μαθήματα ακόμα; Όλα ωραία, όλα ανθηρά;

   Διαγραφή
  2. Το ΑΚΕΛ, που καλούσε σε συμπαράσταση της κυβέρνησης, εντάξει; Ικανοποιημένο; Ωραία στην GUE/NGL;

   Διαγραφή