Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: Σχόλιο για τη συμφωνία της κυβέρνησης

Σε σχόλιό του για τη συμφωνία της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Όσο επικίνδυνη είναι η επέκταση του μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η προσπάθεια να νομιμοποιήσει αυτή τη συμφωνία, φορτώνοντάς την στο λαό και εμφανίζοντάς την ως προϊόν της λαϊκής θέλησης.

Ο λαός θέλει να απαλλαγεί από μνημόνια, μέτρα και επιτηρητές, όμως αυτό δε μπορεί να γίνει με αντιλαϊκούς συμβιβασμούς στην ΕΕ, αλλά σε ρήξη με την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης».

902

4 σχόλια:

 1. Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός θέλει να απαλλαγεί από μνημόνια κλπ; Γιατί εγώ νομίζω ότι ο λαός χωρίστηκε σε δύο βασικά μέρη: Αυτούς που θέλουν μνημόνια και το παραδέχονται και αυτούς που θέλουν μνημόνια και δεν το παραδέχονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ.
   Το "Μαζί τα φάγαμε" και "Ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας" μέρα-νύχτα στα κανάλια έχουν κάνει την ιδεολογική προετοιμασία για τα μνημόνια.

   Διαγραφή
  2. και βεβαίως όλο αυτό το πανηγύρι με τη διαφθορά.
   "εμείς θέλουμε τον καλό καπιταλισμό, τον υγιή, που υπάρχει διαφάνεια σε όλα" λες και ο καπιταλισμός που βασίζεται στην εκμετάλλευση και έχει μόνο σκοπό το κέρδος θα μπορούσε να μην είναι διεφθαρμένος.

   Διαγραφή
  3. Ο λαός πράγματι χωρίζεται σε δυο κομμάτια, αλλά όχι αυτά που λες.

   Χωρίζεται στο λαό που θέλει καπιταλισμό ή φοβάται να συγκρουστεί με τον καπιταλισμό, και το λαό που δεν θέλει καπιταλισμό ή έχει αποφασίσει να συγκρουστεί μαζί του.

   Διαγραφή