Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015

Ο δήμαρχος Πατρέων για τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα της ΜΚΟ «Στήριξη ΑΜΚΕ»

Με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές που απασχολούνται στο πρόγραμμα «Στήριξη ΑΜΚΕ» συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Αμέσως μετά παραχώρησε συνέντευξη Τύπου όπου τόνισε τα εξής:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του δήμου μας που απασχολούνται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η ΜΚΟ "Στήριξη ΑΜΚΕ".

Σκοπός της συνάντησής μας ήταν να συζητήσουμε με τους εργαζόμενους και να τους ενημερώσουμε για την πρόθεσή μας να αξιοποιήσουμε τις πιθανές δυνατότητες για τρίμηνη παράταση των συμβάσεων, γιατί οι εργαζόμενοι, αλλά και οι δομές, είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών στον Κοινωνικό Τομέα.


Πρόκειται για ένα ακόμα πρόγραμμα που παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τις αρνητικές του συνέπειες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Ταυτόχρονα επισημάναμε ότι είναι προκλητικό, σε μια περίοδο που η επιστήμη και η τεχνολογία είναι στο απόγειό της, που η παραγωγικότητα της εργασίας μπορεί να καλύψει τις διευρυνόμενες σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, ο εργαζόμενος λαός να έχει δουλειά και δικαιώματα, το καπιταλιστικό σύστημα να δείχνει σαν διέξοδο τον 21ο αιώνα τη συντήρηση της ένδειας και τη διεύρυνση των συσσιτίων.

Σε αυτό το βαθιά επικίνδυνο και αντιδραστικό δρόμο που έχουν ανοίξει στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας οι κυβερνήσεις και η ΕΕ, με εργαλείο τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα κονδύλια των ΕΣΠΑ στο όνομα της καταπολέμησης της φτώχειας που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά, παραδίδουν σε κάθε λογής ιδιωτικά δίκτυα και συμφέροντα, με τη μορφή των ΜΚΟ και των λεγομένων Κοινωνικών Συνεταιρισμών, τεράστια ποσά.

Την ίδια ώρα οι δομές μας είναι σε αδιέξοδο από την έλλειψη πόρων και προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 714.000 ευρώ!!!

Εμείς απαντούμε και διεκδικούμε άλλη πορεία και κατεύθυνση αυτών των προγραμμάτων.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρέπει να αναλάβει τις δικές της ευθύνες.

Να μην υλοποιηθούν.

Να σταματήσει η κοροϊδία και η απάτη που έχει στηθεί στο όνομα των φτωχών και των ανέργων.

Έχει υποχρέωση η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να ανταποκριθούν άμεσα και να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και άλλα ανάλογα, να περάσει στην αποκλειστική ευθύνη, αρμοδιότητα και έλεγχο, των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.

Απαιτούμε να απομακρυνθούν τα κάθε λογής συμφέροντα και να στηριχθούν έμπρακτα οι δημοτικές υπηρεσίες.

Η στήριξη των δημόσιων κρατικών κοινωνικών δομών είναι σήμερα πρώτιστη ανάγκη.

Είναι αυτές που έχουν τη γνώση, την εμπειρία, τη δυνατότητα καταγραφής και ανάδειξη των λαϊκών προβλημάτων και αναγκών.

Μπορούν να διασφαλίσουν και να εγγυηθούν ότι και τέτοιου είδους προγράμματα μπορούν να δώσουν μικρές ανάσες στη φτωχολογιά και να εξυπηρετήσουν με συνέχεια και συνέπεια τις οξυμένες λαϊκές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου