Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Σάλος! Η κυβέρνηση καταργεί τρία γράμματα στο ΤΑΙΠΕΔ!

Ξυπνάτε, απολιθώματα! Η πάλη των τάξεων αντικαταστάθηκε από την πάλη των γραμμάτων του αλφάβητου!
Καταργεί το ΤΑΙΠΕΔ η ριζοσπαστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, θα καταργηθούν τα γράμματα Α, Ι, και Ε, καθώς το ταμείο θα είναι γνωστό πλέον ως ΤΔΠ, ή το πολύ ΤΑΔΠ (με κατάργηση μόνο του Ι και του Ε) ή και ΤΑΔΗΠ (με πρόσθεση του Η), αν αποφασιστεί να υπάρχει και ένα ή περισσότερα φωνήεντα.

Η είδηση αναλυτικότερα:

Αυτό είναι το νέο… ΤΑΙΠΕΔ
Του Ηλία Γ. Μπέλλου

Στην υπαγωγή του διαδόχου σχήματος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπό πολιτικό προϊστάμενο με το βαθμό του Γενικού Γραμματέα εμφανίζεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να καταλήγει προσώρας η ελληνική κυβέρνηση.


Παράλληλα υιοθετείται μια «μεταβατική περίοδος», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι σχετικές πληροφορίες, ενώ την Τετάρτη το μεσημέρι όποτε και η διοίκηση του Ταμείου συναντήθηκε ξανά με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, αποφασίστηκε τελικά να παραμείνουν μέχρι νεωτέρας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κκ Εμ. Κονδύλης και Π. Μπουχώρης, αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται πως η αναπληρώτρια υπουργός είχε ζητήσει τις παραιτήσεις τους την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα.

Όπως επίσης έγινε γνωστό το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου θα μετονομαστεί σε Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα απορροφήσει πλήρως τόσο την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (100% θυγατρική του ΤΑΙΠΕΔ) όπως όμως και την ανεξάρτητη μέχρι τώρα Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, που ελέγχει σημαντικά ακίνητα στη Δυτική Ακτή της Αττικής.

Ο Γενικός Γραμματέας που θα αναλάβει την πολιτική εποπτεία του Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας είναι, με βάση εξαιρετικά πληροφορημένες πηγές, νομικός και συγκεκριμένα δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Εκτός από την παρέμβαση αυτή, τοποθετείται επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του διαδόχου σχήματος του ΤΑΙΠΕΔ εκτελεστικό μέλος της επιλογής της νέας κυβέρνησης προερχόμενο από τον χώρο της αγοράς και συγκεκριμένα στέλεχος με προϋπηρεσία στη διοίκηση ελληνικού εισηγμένου closed end fund. Ο συγκεκριμένος τεχνοκράτης φέρεται να είναι στενός συνεργάτης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Το νέο εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου –στο οποίο θα συνυπάρχει με τους δυο παρατηρητές που έχει διορίσει η Ευρωπαϊκη Ένωση- θα αναλάβει δικαίωμα υπογραφής.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα χωρίς πάντως να αποκλείονται αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Κύκλοι σε γνώση των σχετικών διεργασιών εκτιμούν πως «δεν προβλέπεται να υπάρξουν μεσοπρόθεσμα σημαντικές αλλαγές στην στελέχωση του οργανισμού» και σημειώνουν πως «η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη με την τεχνογνωσία και την επαγγελματική επάρκεια των στελεχών στην διαχείριση της δημόσιας περιουσίας».

Ασαφής παραμένει ακόμα η διάρκεια της «μεταβατικής περιόδου» όπως βέβαια και το μοντέλο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας με το οποίο θα προχωρήσει τόσο το μεταβατικό όσο και το όποιο διάδοχο σχήμα. Πληροφορίες, που από τη φύση τους είναι δύσκολο να διασταυρωθούν, αναφέρουν πως οι παραπάνω ενέργειες «δεν γίνονται εν αγνοία των Βρυξελλών».

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου