Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

"Οι Έλληνες δεν θέλουν λεφτά ή δουλειές, θέλουν αξιοπρέπεια"

«Το ότι θα έχουμε μία σχέση και ότι θα ελεγχόμαστε από τους θεσμούς αυτό είναι κάτι που όχι μόνο θέλουμε να ανεχθούμε αλλά και κάτι που επιδιώκουμε» τόνισε μιλώντας στο Bloomberg ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, εκτιμώντας παράλληλα ότι το μοναδικό πράγμα που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια "και αυτό τους το έχουμε δώσει" υποστήριξε.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε ως καταστροφικό για τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έναν στόχο για πρωτογενές πλεονάσματα άνω του 1,5% του ΑΕΠ για τα επόμενα 5-7 έτη. Ακόμη, συνέδεσε ευθέως την ανάκαμψη της οικονομίας με την αποπληρωμή των πιστωτών της χώρας.

Όπως είπε, «Ο λόγος που παρατείναμε την δανειακή συμφωνία δεν ήταν επειδή θέλαμε να αποκηρύξουμε τα δάνεια αλλά τους όρους υπό τους οποίους χορηγήθηκαν αυτά τα δάνεια διότι αυτοί οι όροι δεν μας επέτρεπαν να αναπτυχθούμε επαρκώς ώστε να αποπληρώσουμε τα χρέη μας, Και αυτό έπαυσε».


Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ στους ψηφοφόρους μας ότι θα διαπραγματευθούμε πλήρως και θα φέρουμε την διαπραγμάτευση σε πέρας τις πρώτες εβδομάδες. Ο ελληνικός λαός δεν είναι τόσο εύπιστος και εμείς δεν είμαστε τόσο κυνικοί. Δεύτερον υποσχεθήκαμε το τέλος της τρόικας, η τρόικα έχει τελειώσει. Η τρόικα δεν είναι οι τρεις θεσμοί, δεν είπαμε ποτέ ότι θέλουμε να βγούμε από την ευρωζώνη, η δέσμευσή μας στους εταίρους μας και στον ελληνικό λαό είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα που χρειάζονται για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη» τόνισε.

«Σαφώς αυτό σημαίνει να έχουμε σχέσεις με την Κεντρική μας Τράπεζα που είναι η ΕΚΤ. Αυτή η χώρα ήταν μέρος της διαδικασίας του Bretton Woods το 1944 επομένως προφανώς οι σχέσεις μας με το ΔΝΤ είναι εν εξελίξει και θέλουμε να συνεχιστούν. Δανειστήκαμε λεφτά από αυτούς, πρέπει να συνεχιστεί. Παρομοίως, είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η σχέση με την Κομισιόν πρόκειται να είναι συνεχιζόμενη και να βελτιώνεται. Αλλά αυτό δεν είναι η τρόικα».

Όπως συμπλήρωσε, στην Ελλάδα με τη λέξη «τρόικα» αναφερόμαστε σε μία ομάδα τεχνοκρατών που είναι αποσπασμένοι στην Ελλάδα από αυτούς τους τρεις θεσμούς για να επιβάλουν στην κυβέρνηση και τον λαό ένα πρόγραμμα η φύση του οποίου ήταν μια αποπληθωριστική παγίδα χρέους. «Είχε ως φύλο συκής ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν επιτέθηκε ποτέ στις πραγματικές πηγές του προβλήματος και έκανε μία κακή κατάσταση χειρότερη. «Αυτό τελείωσε».

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «η υπόσχεση για την επαναδιαπραγμάτευση της λιτότητας έχει ήδη επιτευχθεί από την άποψη ότι για φέτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει αρθεί». Όπως επισήμανε «αυτό που θέλει ο κόσμος δεν είναι χρήματα ή δουλειές είναι αξιοπρέπεια. Θέλουν μία κυβέρνηση που πάει στο Eurogroup και το ECOFIN που πάει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που συζητά ζητήματα με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ με στόχο να επαναφέρει την πολύ απλή ιδέα ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει λόγο στις καταστάσεις και στο πρόγραμμα και στα μέτρα που θα μας βγάλουν από αυτή την κατάσταση, Και αυτό τους το έχουμε δώσει».

Η αποπληρωμή των πιστωτών εξαρτάται από την ανάκαμψη

Όπως δήλωσε αναλυτικά, «θεωρούμε ότι με δεδομένη την κατάσταση της ύφεσης που έχουμε και την κατάσταση του τραπεζικού μας συστήματος και των κυκλωμάτων πίστωσης, το γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα επενδύσεων σε αυτή τη χώρα, (…) υπό αυτές τις περιστάσεις προκειμένου να σταματήσουμε αυτό το αρνητικό σπιράλ θεωρώ πως οτιδήποτε πέραν του 1,5% πλεονάσματος για τα επόμενα 5, 6, 7 χρόνια θα ήταν καταστροφικό για τις προοπτικές τις ανάκαμψης. Και ας το παραδεχθούμε, ο μόνος τρόπος να αποπληρώσουμε τους πιστωτές μας είναι εάν ανακάμψουμε. Επομένως το να έχουμε ένα λογικό μείγμα πολιτικών αναφορικά με το πρωτογενές πλεόνασμα, τις επενδύσεις καθώς και μία αναδιάρθρωση χρέους αυτές οι τρείς εξισώσεις πρέπει να επιλυθούν ώστε να μας επιτρέψει να επιτρέψουμε στην ανεξαρτησία, να επιστρέψουμε στις αγορές και να μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε την καθαρή παρούσα αξία των αποπληρωμών μας στους πιστωτές μας.

Ερωτηθείς για το ποιοι μεταξύ των εταίρων της Ελλάδας συμμερίζονται αυτή την άποψη και εάν υπάρχει μία συμφωνία επί της αρχής ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει είναι μόνο 1,5% για την επόμενα 5-6 χρόνια, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι είναι κοινό μυστικό πως Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν πάντα πολύ ανήσυχο για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος που συμφωνήθηκαν με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Υποστήριξε επίσης ότι η ελληνική πλευρά σκοπεύει να ξεκινήσει προσπάθεια με στόχο να κερδίσει την απαραίτητη υποστήριξη εντός της ευρωζώνης επ’ αυτού του ζητήματος.

Πεποίθηση ότι η ΕΚΤ θα βοηθήσει στην αποφυγή μίας αθέτησης πληρωμών

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε εχθές το Bloomberg με βάση την ίδια συνέντευξη, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως βασίζεται στην ΕΚΤ για την αποφυγή μίας αθέτησης πληρωμών όταν η χώρα ξεμείνει από ρευστότητα τον επόμενο μήνα.

Όπως υποστήριξε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, η ΕΚΤ χρωστάει στην Αθήνα περίπου 2,3 δισ. ευρώ από την επιστροφή των κερδών από το προγραμμα αγοράς ομολόγων.

«Η ΕΚΤ μπορεί απλώς να παραδώσει αυτά τα χρήματα στο ΔΝΤ ως μερική αποπληρωμή εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης. Με δεδομένο ότι η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι είναι χρήματα που μας οφείλονται και δεν είναι δανεικά αλλά δικά μας γιατί να μην βρουν μεταξύ τους οι δύο θεσμοί ένα τρόπο μεταφοράς αυτής της χρηματοδότησης» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

44 σχόλια:

 1. Περί Γιάνη.

  Yanis Varoufakis ‏@yanisvaroufakis

  Επειδή κάποιοι επιλέγουν να μπερδεύονται (βλ. Π. Καψής), ποτέ δεν υποστήριξα ότι η λιτότητα θα μπορούσε να αποφευχθεί...

  12:16 π.μ. - 5 Σεπ 2013

  https://twitter.com/yanisvaroufakis/status/375517807665889280

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όποιος θέλει να ξεπλύνει τη ντροπή για το γεγονός ότι εμ τον έχουν κατακλέψει τόσα χρόνια, εμ τον κάνανε και Βαρουφίτσα κι ανέβαζε τον Ντάι Χαρντ να δέρνει τον Νταισελτέτοιον σαν το χάπατο, αύριο στο Σύνταγμα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δικά σας λεφτά είναι ζώα αναρχοτέτοιοι, νεοαριστεροί και λοιπά κουτορνίθια, ζάβλακες των σόσιαλ μίντια.

   Δικά σας, των γονιών σας, των παππούδων σας, των παιδιών σας, των εγγονιών σας!

   Αντε θύματα και ψώνια, θέλατε να κάνετε και διαλέξεις περί Μαρξισμού!

   Άιντε!

   Διαγραφή
  2. Λένε λένε τα πασόκεμον, σκέφτονται, ξανασκέφτονται...
   αλλά ο Στάλιν.

   Διαγραφή
 3. Αντώνη, το ενδεχόμενο στάσης πληρωμών το "βλέπεις";

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το σίγουρο περαιτέρω άνοιγμα ποδιών εγώ βλέπω και όλο και κάτι θα μας αφήσουν στο κομοδίνο...

   "Πρώτη φορά απο τ'αριστερά..."

   WrongTendency

   Διαγραφή
 4. Ο όρκος πίστης του Βαρουφάκη στο ΔΝΤ και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι κάνει ειδική αναφορά στο σύστημα του Bretton Woods είναι μια ακόμη σοβαρή ένδειξη σε τίνων τα γεωπολιτικά συμφέροντα είναι προσδεδεμένος και ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

  Πώς το λένε αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ; "Αξιοποίηση των ενδοϊμπεριαλιστικών διαφορών" - τρομάρα μας...

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Λίγος Μπρεχτ αντί απάντησης στο Βαρουφάκη και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  1) Περί "αξιοπρέπειας":

  "Και αν σας πει κάποιος ότι μπορείτε να ανυψωθείτε πνευματικά,
  μένοντας κολλημένοι στο βούρκο, πιάστε τον κι αυτόν και σπάστε του
  το κεφάλι στο λιθόστρωτο. Μόνο
  η βία ωφελεί όπου εξουσιάζει η βία, μόνο
  οι άνθρωποι ωφελούν όπου υπάρχουν άνθρωποι."

  (Από την "Αγία Ιωάννα των Σφαγείων")

  2) Περί "εθνικής ενότητας":

  "Μιλάνε για του έθνους, ξανά, την τιμή
  Άννα μην κλαις
  στο ντουλάπι δεν έχει ψίχα ψωμί."

  (Από την "Όπερα της Πεντάρας")

  https://www.youtube.com/watch?v=-bE9HJnO_0I

  3) Περί "λιτού βίου":

  "Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι
  Κηρύχνουν τη λιτότητα
  Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
  Ζητάνε θυσίες
  Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
  Για τις μεγάλες εποχές που θα'ρθουν
  Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
  λεν πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό
  Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού"
  (Από το "Γερμανικό Εγχειρίδιο Πολέμου")

  https://www.youtube.com/watch?v=_E5SVgSCJ9Q

  Πέτρος

  ΥΓ: Κάποιοι υποστηρικτές της νέας συγκυβέρνησης έχουν φτάσει στο (ΑΘΛΙΟ) σημείο να μιλούν για "κινήματα κατσαρόλας" με αφορμή το συλλαλητήριο του ΚΚΕ (βλ. "Στάθη")... Τελικά, ο κατήφορος (τους) έχει πολύ δρόμο ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εμείς για καλοντυμένο και στιλάτο τον είχαμε και γι' αυτό τον ψηφίσαμε.
  Είναι η δεύτερη φωτογραφία που τον βλέπω κακοντυμένο και αρχίζω να εκνευρίζομαι!
  Έλεος πια LR! Έλεος!
  Δεν υπήρχε καλύτερη φωτογραφία; Γιατί βάζεις 2 συνεχόμενες με σακάκι-πουκάμισο αταίριαστα; ΓΑΙΤΙ???

  Γιατί είστε αντι-ΣΥΡΙΖΑ!
  Γιατί είστε κολλημένοι σταλινιστές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί βάζεις 2 συνεχόμενες με σακάκι-πουκάμισο αταίριαστα; ΓΑΙΤΙ???
   Προβοκάτσια :-) Εγώ πάλι δεν αντέχω να τον βλέπω χωρίς κασκολ Burberry's, κάτι σπάει μέσα μου...

   gdmn1973

   Διαγραφή
 7. Αξιοπρέπεια έχουμε. Δουλειά θέλουμε.Και ψωμί.Και το χωράφι με το σιτάρι. Και το εργοστάσιο που που φτιάχνει τη μηχανή που θερίζει το σιτάρι...
  Αξιοπρέπεια έχουμε.Η αστική τάξη έχει τα υπόλοιπα. Προς το παρόν...
  Ινδιάνα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. απαντηση σε κοπροσκυλα τυπου σταθη

  http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/61987/aystiros-prosopikon

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ποιόν του φαινόταν από τότε που αγόρασε μεταχειρισμένη Mercedes, αντί για καινούργιο LADA (με τα ίδια λεφτά όπως έλεγε). "Ναι, αλλά εμείς στηρίζουμε το σοσιαλισμό "σύντροφε" του λέγανε & αυτός χαμογελούσε...

   Διαγραφή
 9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκτός απο ψευδώνυμο ξέχασες να γράψεις κι οτι το κείμενο είναι μέρος της επιστολής του Μ.Θεοδωράκη προς το ΚΚΕ[για την αυριανή κινητοποίηση] από την οποία επιστολή αφαίρεσες τον χαιρετισμό .
   Επίσης το υστερόγραφο με τα κεφαλαία για κάντο λίγο πιο λιανά.

   Decadent

   Διαγραφή
  2. Τα μνημόνια δεν τα επέβαλαν οι ξένοι, οι Έλληνες αστοί τα επέλεξαν. Αλλά και εκτός μνημονίων, μην περιμένεις χαιρι. Θα αντικατασταθεί με "εθνικά υπερήφανο" μνημόνιο αν δεν πάρει η εργατική τάξη την εξουσία. Εκτός αν βολεύεσαι μόνο με εθνική υπερηφάνεια.

   Διαγραφή
  3. Ταύτιση με τη Χρυσή Αυγή... το όπλο που τους έμεινε...
   Και ΒΙΑ. ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΒΙΑ. Λαφαζάνης και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

   Διαγραφή
  4. Για να μη χάνουμε χρόνο άσκοπα, έστειλε καινούργιο άρθρο ο Λαμπρινίδης. Μόλις βγήκε.

   Διαγραφή
 10. Σορυ κιολας ρε παιδια, αλλα αμα οι ελληνες θελουν αξιοπρεπεια να γινονται οι κινητοποιησεις σε στυλ gay pride απο τωρα και στο εξης,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ένα-ένα, προηγούνται οι μπάφοι: http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/02/blog-post_39.html
   gdmn1973

   Διαγραφή
 11. Συγκυβένηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ= 6 Χαμένα χρόνια για το λαό
  Ακουγα σήμερα την εκπομπή Μπογιόπουλου- Ακριβοπούλου. Κάπως έφτασε το θέμα στο τι θα έκανε μια κυβερνηση ΚΚΕ σε αυτήν την κατάσταση. Στην απάντηση Μπογιόπουλου για ρηξη με ΕΕ, κοινωνικοποίηση μονοπωλίων κτλ η Ακριβοπούλου σχολίαζε δήθεν αφελώς "μα αυτό θα θέλει 10 χρόνια προετοιμασία του λαού!!!"
  Και θα ήθελα να ρωτήσω την συγκεκριμένη και κάθε ΣΥΡΙΖΑΙΟ: και τι σε εμπόδιζε να ξεκινήσεις αυτήν την ετοιμασία,τουλάχιστον αυτά τα 6 χρόνια που σοβεί η κρίση? Τι σε εμπόδισε να θέσεις έστω ως θέμα συζήτησης στην ελληνική κοινωνία την ΕΕ και τις συνθήκες της, την καπιταλιστική ιδιοκτησία,την εκμετάλλευση,τις ανισότητες, την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων στην χώρα μας απο τους καπιταλιστες? Το ξέρω πως είναι αφελές το ερώτημα μου αλλά δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι η σημερινή συγκυβέρνηση είναι αποτέλεσμα 6 χρονων που αντί να συζητηθούν (έστω) αυτά τα ερωτήματα στον δημόσιο λόγο κυριάρχησαν οι κραυγές,η συνομωσιολογία, ο εθνικισμός,η εμμονή στα πρόσωπα΄, οι εξυπνακισμοί κτλ κτλ. Το μόνο που ελπίζω (κι εκεί προφανώς βρίσκεται ο ρόλος του ΚΚΕ) όλα αυτά να αποτελέσουν πολυτιμή εμπειρία για μεγάλες μάζες εργαζομένων και να ενεργοποιήσουν την σκέψη και την δράση τους..
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Άρχισαν και τα όργανα:
  http://www.koutipandoras.gr/article/134307/epeisodia-se-poreia-antiexoysiaston-stin-athina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τί εννοείς ;
   Οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι ενέργησαν πάλι σαν εντολοδόχοι του παρακράτους που τώρα ελέγχεται από το σύριζα και αμαύρωσαν την πορεία της Ανταρσύα.

   Διαγραφή
  2. Δε τους χαλάει όμως τους αντάρσυους αυτή η "παρέα", ας υποστούν και τις συνέπειες. Η χτεσινή συγκέντρωση ήταν κι αυτή "κατσαρόλας";

   Διαγραφή
 13. εξαπατημένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ..(δεν κάνω πλάκα..)
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αντώνη επανέρχονται, τη στάση πληρωμών την πιθανολογεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=680115

  "Μεγάλο πρόβλημα έχει αντίθετα η Linke (Αριστερά). Τα περισσότερα μέλη της κοινοβουλευτικής της ομάδας νιώθουν «ναυτία» και μόνο στη σκέψη, ότι θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του κ.Σόιμπλε. «Είναι φοβερό δίλημμα» έλεγε η βουλευτής Γιούτα Κρέλμαν. «Αν ψηφίσουμε υπέρ, θα είναι σαν να αναγνωρίζουμε και εμείς το μνημόνιο. Μέχρι τώρα όμως το απορρίπταμε – και οι λόγοι για την απόρριψη παραμένουν και τώρα οι ίδιοι».

  Παρόλα αυτά, η ίδια δεν απέκλειε το «ναι». Και ο λόγος γι αυτό ήταν ένα SMS του κ.Τσίπρα στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Γκρέγκορ Γκίζι, με το οποίο του ζητούσε να ψηφίσει υπέρ της παράτασης. «Θα το κάνω από αγάπη στον Αλέξη» έλεγε μια άλλη βουλευτής, που θέλει να μείνει ανώνυμη. «Tο μυαλό μου λέει „όχι“, αλλά η καρδιά μου „ναι“», πρόσθετε. Άλλοι πάλι τόνιζαν, ότι το «ναι» εμπεριέχει και τα δυο – και καρδιά και μυαλό.

  Μια δοκιμαστική ψηφοφορία επιβεβαίωσε, ότι ο «Αλέξης» έχει πολλούς θαυμαστές (40 «Ναι» στην παράταση, 11 λευκά). Ο κ.Γκίζι, ως λέγεται, έβγαλε ένα πύρινο λόγο υπέρ του «ναι», με το οποίο διαφώνησε κυρίως η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σάρα Βάγκενκνεχτ. Η τελική στάση της Linke θα καθοριστεί όμως στο παρά πέντε: Σε έκτακτη συνάντηση, που θα αρχίσει στις 8 το πρωί της Παρασκευής – μια ακριβώς ώρα πριν την έναρξη της αποφασιστικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής.

  «Είναι ιδιαίτερες ημέρες» είπε και η κ.Κρέλμαν. Τα πιο ωραία λόγια τα είχε όμως πάλι, όπως και πάντα, ο κ.Γκίζι. «Το πνεύμα της εποχής αλλάζει» είπε. «Κι αυτό συμβαίνει πάντα όταν επίκειται μια μεγάλη πολιτική στροφή»."

  Όταν ακόμα κι οι φυσικοί σου σύμμαχοι "δυσκολεύονται" να καταπιούν την κωλοτούμπα σου, φαντάσου πόσο "Κομανέτσι" έγινες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παντού και πάντα η *Αριστερά* είναι ίδια-και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς. Το ίδιο παραμύθι, οι ίδιες δικαιολογίες ακριβώς, που αποδεικνύει ότι η *Αριστερά* έχει τον τρόπο της και περνάει καλά και έχει ανάγκη μόνο απο Αξιοπρέπεια για να ζήσει, δεν ασχολείται με πεζά πράγματα όπως τα λεφτά ή η δουλειά.

   Διαγραφή
 16. πριν λιγες μερες ο κος Βαρουφακης μας ειπε οτι "πρεπει να ζουμε με λιτο βιο", χθες δηλωσε οτι οι Ελληνες δεν εχουν αναγκη απο χρημα και δουλεια, αλλα απο αξιοπρεπεια, θα προτεινα λοιπον στην Κυβερνηση της "αριστερας" να νομοθετησει ενα νομο αμεσα να πληρωνουμε εφορια, τραπεζες, λογαριασμους κλπ με "αξιοπρεπεια"

  Ταξικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Υπερθεματίζω. Να δούμε αν θα τους αρέσει μετά η "αξιοπρέπεια"...

   Διαγραφή
 17. Ας το βάλω εδώ αυτό της επικοινωνιακής διαχείρισης του φιάσκου: https://epern.wordpress.com/2015/02/27/the-european-radical-left-beyond-syriza-a-new-left-wing-zeitgeist/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Πάντως συνεχίζει ακάθεκτη η θριαμβολογία για τα αποτελέσματα της συμφωνίας μετά από το αρχικό μούδιασμα. Πλέον λέμε ότι πετύχαμε και περισσότερα από ότι περιμέναμε ενώ ταυτόχρονα λέμε ότι έχουμε και πρόβλημα στις πληρωμές αλλά μην ανησυχείτε δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, που να πετυχαίναμε και λιγότερα δηλαδή. Δεν ξέρω, μόνο εμένα μου φαίνεται ότι το δούλεμα είναι από άλλο πλανήτη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ξεκινάει η συνέντευξη στον Παπαδάκη με σκετσάκι -δε ξέρω αν τα λέγανε στα σοβαρά- "γιατί κύριε υπουργέ δεν κάθεστε στη θέση του υπουργού;" "Μα ακολουθώ τη συμβουλή του Αλέξη, δεν θέλω να συνηθίσω στην καρέκλα, αφήνω το σακίδιο μου εκεί".

   Πιο μετά "Θα αυξήσουμε εκεί κάποιον συντελεστή στο ΦΠΑ ίσα να τους φύγει η κάψα, δεν είναι θέμα".

   Ο Βαρουφάκης παίζει πολύ δυνατά να φύγει με ελικόπτερο. Εκτός αν νομίζει ότι μαζεύτηκαν χιλιάδες να του ζητήσουν αυτόγραφο και πάει να τους χαιρετίσει.


   ΓΜ

   Διαγραφή
  2. μολις ακουσα οτι για να λειτουργησει ξανα η ερτ, μαλλον θα αυξησουν το τελος!!!!!!

   Διαγραφή
  3. "Θα αυξήσουμε εκεί κάποιον συντελεστή στο ΦΠΑ ίσα να τους φύγει η κάψα, δεν είναι θέμα"
   Τέτοια άνεση; Τους έχουμε κάνει βίδες, εντάξει, τι να λέμε τώρα για χαβαλέ την έχουμε την Ευρώπη.

   Διαγραφή
  4. "Ο Βαρουφάκης παίζει πολύ δυνατά να φύγει με ελικόπτερο. Εκτός αν νομίζει ότι μαζεύτηκαν χιλιάδες να του ζητήσουν αυτόγραφο και πάει να τους χαιρετίσει."

   Βαρουφαναλώσιμος είναι. Η παλιά πουτάνα, που τα σχεδίασε μια χαρά όλα, την κοπάνησε εγκαίρως και κάνει και την αντιπολίτευση. Ναι, Γιάννη με δύο "ν", εσένα λέω.

   Διαγραφή
  5. @modesto
   openert ρεεεεεε!!!!

   rednready2

   Διαγραφή
 19. In actual fact, it is obvious that Kautsky is writing in a country where the police forbid people to laugh "in crowds," otherwise Kautsky would have been killed by ridicule

  Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Γυρίζοντας σπίτι μου προχθές είδα πλήθος ανθρώπους στις 6 η ώρα το πρωί να περιμένουν να πάρουν (την όποια) σύνταξη. Το δράμα που εκτυλισσόταν ξεπέρασε ακόμα και την περιγραφή από τα ΜΜΕ. Ο υπουργός και η κυβέρνηση καλύτερα να αφήσουν την γραμμή περί αξιοπρέπειας, γιατί θα φάνε όσα γιαούρτια δεν έφαγαν οι προηγούμενοι. Και δεν θα τους τα ρίξουν οι κομμουνιστές, οι άλλοι θα τους ρίξουν...
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. http://kostas-cartoonist.blogspot.gr/2015/02/28-2-15.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. βέβαια έχω πάλι ένσταση, αλλά αυτή τη φορά μόνο για τον τίτλο και αφορά την δυσκολία συνεννόησης που έχουν οι Θεσσαλονικείς για να μπορέσουν να παραγγείλουν ένα απλό σαντουιτς με γύρο όταν είναι στην Αθήνα*.
   Και βεβαίως -αν τα καταφέρεις στο κομμάτι της παραγγελίας- πάλι θα μείνεις πεινασμένος λόγω της αναξιοπρεπούς ποσότητας.


   *δεν αναφέρομαι καν στην περίπτωση που θέλεις να παραγγείλεις σαντουιτς με σουβλάκι, εκεί δεν εχεις καμιά ελπίδα να φας

   Διαγραφή