Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟ ΚΚΕ: Κατέθεσε Πρόταση Νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων

Πρόταση νόμου για την «Κατάργηση των μνημονίων, των μεσοπρόθεσμων πλαισίων δημοσιονομικής στρατηγικής και των εφαρμοστικών τους νόμων, και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων, κατέθεσε στη Βουλή σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Παρατίθεται η Αιτιολογική Έκθεση της Πρότασης Νόμου, ενώ παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η πρόταση νόμου σε μορφή PDF.

«ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Στην Πρόταση Νόμου

"ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"

Α. Επί της αρχής


Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του και τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση για μια ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων που ψήφισαν στη Βουλή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αρχικά, και η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εν συνεχεία.

Με την ίδια πρόταση νόμου, το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων που βασίζονται στις δανειακές συμβάσεις και στα μνημόνια, των λεγόμενων εφαρμοστικών νόμων.

Στην ουσία όλα αυτά τα μέτρα εκπορεύονται από τη στρατηγική της ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να φορτωθούν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Είναι μέτρα που προωθούνται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, ανεξάρτητα από το χρέος και τα ελλείμματα.

Τα μνημόνια επιβλήθηκαν για να διασφαλίσουν την επάνοδο της κερδοφορίας του κεφαλαίου, σε μια φάση που εντείνεται ο διεθνής ανταγωνισμός. Τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελληνικές κυβερνήσεις την προηγούμενη περίοδο, αλλά η εφαρμογή τους εμποδίστηκε, καθυστέρησε, από την ανάπτυξη της εργατικής, λαϊκής πάλης.

Επομένως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθώς και τα κόμματα εκείνα που διακηρύσσουν τη δέσμευση τους για τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, επί της ουσίας αφήνουν άθικτο το αντεργατικό - αντιλαϊκό οπλοστάσιο.

Η αλλαγή του μίγματος πολιτικής διαιωνίζει την πολιτική λιτότητας, δεν αφορά σε παροχές στον λαό, αλλά σε διασφάλιση πόρων για τη στήριξη του κεφαλαίου. Θα δυναμώσει την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Τα ψίχουλα για τον λαό συμβαδίζουν με την πολιτική παροχών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΚΚΕ κρίνει τις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και τους σχετικούς νόμους, με κριτήριο τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Με αυτό το κριτήριο τονίζει ότι οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι σχετικοί νόμοι, υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, είναι εργαλείο για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, την κατάργηση βασικών εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, και έχουν οδηγήσει στην πτώχευση του λαού.

Η κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία, με την υψηλή ανεργία, τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση βασικών εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καθιστά επιτακτικά αναγκαία την ένταση της λαϊκής πάλης, για την κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων και την ανατροπή της πολιτικής που φτωχαίνει τον λαό. Για την αποκατάσταση των απωλειών που είχαν οι εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια, και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η διέξοδος για τον λαό βρίσκεται στη γραμμή κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, με εργατική - λαϊκή εξουσία, με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για να αξιοποιηθούν σχεδιασμένα οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας μας, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.

Η πρόταση νόμου που καταθέτει το ΚΚΕ στη Βουλή, και η προσπάθεια που θα καταβάλει, να γίνει αυτή κτήμα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, είναι μια συμβολή στην πάλη για τα λαϊκά συμφέροντα.

(ακολουθεί η έκθεση των στόχων πάλης του ΚΚΕ, ενώ επισυνάπτεται η πρόταση νόμου).


32 σχόλια:

 1. Ποσο πιο ευκολα θα ηταν τα πραγματα για τη σοσιαλδημοκρατια να περασει την απατη της στο λαο χωρις το ΚΚΕ.

  Τωρα σπαει την προπαγανδα της σοσιαλδημοκρατιας και του οπορτουνισμου σε ολα τα επιπεδα.

  Δημιουργει ευνοικοτερες συνθηκες για την ανασυνταξη του εργατικου κινηματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;

  Ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΚΙ ΑΛΕΞΗΣ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΑ;

  ΧΑΧΑ

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Οι εκπρόσωποι των δανειστών καρφώνουν την κυβέρνηση και διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα για το δήθεν τέλος του μνημονίου".

  "Αυτό που ισχύει και καλλιεργείται με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στο παρασκήνιο είναι ότι ετοιμάζεται νέο δάνειο για να καλύψει και το χρηματοδοτικό κενό μέχρι το 2016 και φυσικά νέο μνημόνιο, που θα «βαφτιστεί» αλλιώς. Το μόνο που ενδιαφέρει κυβέρνηση και δανειστές είναι η αλλαγή της συσκευασίας και να αλλάξει και το σχήμα της τρόικας παραμένοντας όμως η αυστηρή επιτήρηση, ενδεχομένως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ."

  "- Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται να αρχίσουν συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Πότε βλέπετε να πραγματοποιούνται;


  Αυτό που μπορώ να πω είναι τι μου απάντησε ο αρμόδιος επίτροπος, ο κ. Κατάινεν σε σχετική ερώτησή μου. Μου είπε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει η συζήτηση προκειμένου να εξεταστούν ενδεχόμενα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους είναι η πλήρης συμμόρφωση με τους όρους του μνημονίου από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι μία ακόμη παταγώδης διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών περί του δήθεν τέλους του μνημονίου"

  Ορίστε, δεν τα λέει μόνο το ΚΚΕ. Τα λέει και ο......

  Παπαδημούλης, στις 10/09/2014 σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

  http://www.syriza.gr/article/id/57924/Synenteyksh-Dhm.-Papadhmoylh-sto-APE-MPE-Mich.-PSylos.html#.VO3vG_msXYE

  Σημείωση: Το συγκεκριμένο μου το έδειξε γνωστός μου σε φασιστοσάιτ (με άλλη πηγή), αλλά ψάχνοντας το όντως υπήρχε και έβαλα το λινκ, γιατί παραήταν on the spot. Απλά σε περίπτωση που πάνε να στήσουν προβοκάτσια "λέτε τα ίδια κλπ" το αναφέρω.

  Περιστασιακός Αναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αναμένεται μεγάλη λάσπη από τον Σύριζα, με γραμμή φασιστική που θα εννοεί ή θα λέει ξεκάθαρα ότι το ΚΚΕ προωθεί στην πράξη την αριστερή παρένθεση για να πέσει η κυβέρνηση για να έρθει ξανά η δεξιά. Ήδη άρχισαν τα όργανα να λένε πως αριστερή κρίτική στον Σύριζα κάνουν οι Συριζαίοι Κουβελάκηδες, Λαπαβίτσες. Οι άλλοι είναι απλά σταλίνες, εμπαθείς, σεκταριστές.

  Ανδρέας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αναμενόμενα πράγματα, πλήρως.

   Αλλά δεν βλέπω να βρίσκουν ανταπόκριση. Πολύ μεγάλη επικοινωνιακή αποτυχία βλέπω σε ό,τι αφορά τη γραμμή αυτή.

   Άλλες εντυπώσεις συντρόφων;

   Διαγραφή
  2. Υπερ-πρωτότυπο, δεν έχει ξαναγίνει, ούτε Αυριανή υπήρξε ποτέ σ' αυτή την κ€€€χώρα...
   https://www.youtube.com/watch?v=TxbIU0X-lCI

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. Αν και απο μακρυα, παρακολουθωντας πολλα μεσα, εχω την ιδια αποψη.
   Για να περασουν την απατη χρειαζονται εξαφανιση του ΚΚΕ ωστε να μπορεσουν οι Λαφαζανιδες να το παιζουν επανασταση.

   Με τετοιας εντασης δραστηριωτιτα απο μεριας ΚΚΕ δεν μπορουν τα ΜΜΕ να φτιαξουν το σκηνικο.

   Διχως αυτο οι Τσιπρολαφαζανηδες ειναι γυμνοι.

   Διαγραφή
  4. Ο πανικος τους πρεπει να ειναι μεγαλος αφου βγαζουν τρεχοντας τα αδεφακια τους Ανταρες

   Διαγραφή
  5. http://news247.gr/eidiseis/politiki/to-kke-epitithetai-ston-syriza-me-vinteo-kai-ton-eksomoiwnei-me-th-nd-kai-ton-g-papandreoy.3326550.html
   αρχίσανε τα όργανα

   Διαγραφή
  6. @RNR Μια χαρά, διαφημίζουν το συλλαλητήριο της Παρασκευής.

   Διαγραφή
  7. Παντού στο διαδίκτυο βλέπω σχόλια του τύπου :
   "Πεντε χρονια τωρα οσο κυβερνουσαν τα φιλαρακια τους ειχαν ξεχασει τισημαινει διαμαρτυρια "

   Απο προσωπικές συζητήσεις ούτε εγώ έχω δεί να περνάει η λάσπη τους. Ωστόσο τα πράγματα είναι ρευστά ακόμα.
   Έψαξα συλλαλητήρια -και μόνο- του ΠΑΜΕ, παναττικά ή πανελλαδικά, απο τέλη '11 μέχρι σήμερα. Δεν έχω βάλει -αν δεν κάνω λάθος σε κάποιο- συλλαλητήρια που έγιναν παράλληλα με καλέσματα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
   Έχουμε και λέμε:

   10 Νοεμβρίου 2011 - "Ενάντια στη νέα λεηλασία σε βάρος των Ασφαλιστικών Ταμείων" - http://pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-06-17/2012-10-02-15-07-49/1631-95397740847?highlight=YToyOntpOjA7czoyNDoiz4PPhc67zrvOsc67zrfPhM6uz4HOuc6/IjtpOjE7aToyMDEyO30=

   9 Φεβρουαρίου 2012 - Ενάντια στα μνημόνια της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ -http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6675650

   22 Φεβρουαρίου 2012 - "Ενάντια στους εφαρμοστικούς νόμους" - http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_22.html

   11 Νοεμβρίου 2012 - "Ενάντια στη ψήφηση του προϋπολογισμού απο την κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ" - http://mynima-hellas.com/2012/11/%CE%9F%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF/

   13 Δεκέμβρη 2012 - "Ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και εργοδότες" -http://pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-06-17/2012-10-02-15-07-49/447-oloi-sto-syllalitirio-tou-pame-stis-19-dekemvri-1m-m-pl-omonoia?

   26 Ιανουαρίου 2013 - Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και «καταδίκης του κυβερνητικού αυταρχισμού - http://www.naftemporiki.gr/slideshows/533055/pame-sullalitirio-allilegguis-stous-ergazomenous-sta-mmm/all

   10 Σεπτέμβρη 2013 - "Ενάντια στο σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης" - http://www.pamehellas.gr/index.php/2012-10-02-15-06-17/2859-oloi-sta-syllalitiria-tou-pame-triti-10-septemvri-7mm-stin-omonoia

   6 Μαρτίου 2014 - Ενάντια στην ανεργία παρά την απαγόρευση διαδηλώσεων λόγω επίσκεψης του Γκάουκ - http://www.matrix24.gr/2014/03/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80/

   6 Σεπτεμβρίου 2014 - Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ - http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/50089/megalo-syllalitirio-toy-pame-sti-deth-video-foto#/0

   1 Νοεμβρίου 2014 : - Σύνθημα "Δε θα ζήσουμε με ψίχουλα" - https://left.gr/news/panelladiko-syllalitirio-toy-pame-sto-syntagma

   Ξεχνάω πολλά, το ξέρω.
   Αν πάρουμε υπ' όψην και τις απεργίες στις οποίες πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ -με η γνωστή στάση της ΓΣΕΕ- ο αριθμός των περιπτώσεων που βγήκαν στο δρόμο τα μέλη του, εκτινάσσεται.
   Αυτά σα γράσο για το βραχύβιο μνημονικό των καλοπροαίρετων ψηφοφόρων με κριτική σκέψη.

   Χαϊνης

   Διαγραφή
  8. ΥΓ. το τελευταίο link απο left. Για σπάσιμο.

   Διαγραφή
 5. Κομμουνιστική (ποιός ήρθε;) Τάση Συριζα : "Να ψηφιστεί η πρόταση νόμου του ΚΚΕ!"

  http://www.marxismos.com/greece-menu/150-greek-politics/2318-kke-protash-nomou-upostiriksi.html

  Μπορεί να είναι αστεία, το λιγότερο, περίπτωση
  παρ΄ όλα αυτά φαίνεται πως το Κόμμα αρχίζει και ασκεί πίεση
  και αυτό μόνο ελπιδοφόρο είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ημίθεοι και βάλε. Κερδίσανε περισσότερη δημοσιότητα κι απ το Βαρουφάκη αυτές τις μέρες.

   Διασκεδαστικότατοι, τους προτείνω για τον περιοδεύοντα Θίασο για Λαϊκές Οικογένειες.

   Και τους δύο (δύο μέλη δεν έχει;)

   Διαγραφή
  2. Αυτά είναι. Τους σπρώξανε και απέκτησαν ρεύμα.

   Έχεις λινκ;

   Διαγραφή
  3. «η επονομαζόμενη κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπροσωπεύει τίποτα και αφορά δυο, τρείς ανθρώπους που δεν συγκροτούν τάση» Νίκος Φίλης.

   http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BB%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%82

   Διαγραφή
  4. Μου τα χάλασες. Δεν λέει τρεις. Λέει δύο τρεις. Μπορεί να είναι και δύο δηλαδή.

   Διαγραφή
  5. Κεφάκια βλέπω, απόψε!
   Είδες τι ωραία, που είναι να βγαίνουμε στην επίθεση;

   Διαγραφή
  6. Εγώ από τότε που βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση κάνω πάρτι κάθε μέρα. Το όνειρό μου πραγματοποιήθηκε. Περίμενα 4 χρόνια!

   Διαγραφή
  7. Είστε αλήτες...
   Είναι τρεις και με τη Βούλα όταν την κάνουν μέλος τέσσερις.

   "Μπορείτε να ενισχύσετε με τους ακόλουθους τρόπους:
   Κατάθεση στο λογαριασμό της «Εθνικής»:
   Aρ Λογαριασμού: 7216χχχχχχχ
   Ονόματα: Πάτροκλος Ψάλτης, Σταμάτιος Καραγιαννόπουλος, Ορέστης Δούλος
   Αριθμός IBAN: GR35 0110 7210 0000 7216 χχχχ χχχ

   Συμφωνείς με τις ιδέες της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ; Γίνε μέλος της Κομμουνιστικής Τάσης!
   Επικοινώνησε άμεσα:
   Τηλέφωνα: 2112147χχχ, 6932039χχχ, 6948091χχχ, 6972130χχχ
   e-mail: kommtasi@gmail.com"

   Μήπως είναι το ΚΚΕ και δεν το ξέρουν h..p://www.marxismos.com και International Marxist Tendency h..p://www.marxist.com/el/ ;;;

   Μάριος

   Διαγραφή
  8. @ Μάριος,

   η Βούλα είναι περιφρουρημένο μέλος και κακώς την ανέφερες.
   Την έχουν για να αναλάβει την καθοδήγηση, εάν συλληφθούν οι άλλοι τρείς.

   Διαγραφή
 6. + ότι έβαλαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την πέπμπη οι Αντάρσυοι, ναι αυτοί που στήριζαν τις διαδηλώσεις συμπαράστασης της ελλ κυβέρνησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να σχολιάσω πόσο αστείοι φαίνονται τώρα;

   Διαγραφή
  2. Φαίνονται ξεκαρδιστικά αστείοι. Μόνο λοβοτομημένοι θα πάνε σε αυτή τη συγκέντρωση, εξ ορισμού (ολική απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης).

   Διαγραφή
  3. Έχω δουλειά, δε μπορώ να πω περισσότερα. Μαντάρω σκισμένα καλσόν απ' τη συνεδρίαση της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή ντε, που ζήτησε εσπευσμένα ο Κώστας "Μπολσεβίκικο σκυλί" Λαπαβίτσας...

   Διαγραφή
 7. Ένα λιγότερο γνωστό αλλά πράγματι απολαυστικό απόσπασμα μετά την κατάθεση το 2012 της πρότασης νόμου του Κόμματος:
  "Απαντώντας στην πρόταση του ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η κατάθεση της πρότασης νόμου «αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας».

  Στην ανακοίνωση (του ΣΥΡΙΖΑ) τονίζεται, επίσης, ότι «αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα. Η έστω και τώρα συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο δεν είναι πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα».

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει ως εξής: «Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».
  πηγή: http://tvxs.gr/news/ellada/syriza-pros-kke-esto-ki-arga-kati-katalabate.

  Μαγικό ε;

  Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. 'TOTE (που το ξανακατεθεσε το κομμα) ειχαμε ΑΕΠ 180 δις και ηταν ...εφικτο .Σημερα πνεουμε τα λοισθια σαν οικονομια και πρεπει να βρουμε τροπους να ξεφυγουμε απο το χειλος του γκρεμου "

  ...απαντηση συριζαιου στο ΦΒ ....
  απαντηση ....το βιντεο του κομματος (βρε καποιον μου θυμιζεις )

  ΑπάντησηΔιαγραφή